Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών μας διδάσκει φιλοσοφία, εντελώς δωρεάν. Σπεύσατε γιατί οι συμμετοχές κλείνουν στις 30 Απριλίου.
Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δωρεάν μαθήματα και εργαστήρια φιλοσοφίας για ενηλίκους προσφέρονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2014.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση του προγράμματος, «σκοπός της κίνησης δεν είναι άλλος από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη».

Ο 5ος κύκλος μαθημάτων, που ξεκινά στις 26 Μαΐου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
- Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική
- Επιστήμες και Τεχνολογία
- Πολιτισμός και Δημιουργία
- Πολίτης και Πολιτεία

Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαία μαθήματα, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops). Κάθε τομέας διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων μεταξύ των οποίων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν αυτές που τους ενδιαφέρουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 5ου κύκλου έχει ήδη ανακοινωθεί (μπορείτε να το δείτε εδώ) και οι συμμετοχές είναι δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.

Πληροφορίες στον ιστότοπο του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, 11:00-13:00 και 17:00-19:00 στα τηλέφωνα: 210 3689596 και 210 3689598.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v