Τα δωρεάν της εβδομάδας: 9 καλά νέα

Μαθήματα χορού, προβολές ταινιών, τζαζ συναυλίες και ιστορική… μουσική περιλαμβάνει το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων για αυτή την εβδομάδα.
Τα δωρεάν της εβδομάδας: 9 καλά νέα
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στις 29 Απριλίου, εμπνέει ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις ανά την πόλη, το Café Scientifique επανέρχεται δριμύτερο (και μάλιστα με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα της χρονιάς) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο φαληρικό Δέλτα, φιλοξενεί όλο και περισσότερες και καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις. Για να δούμε… τι θα δούμε χωρίς να ξοδέψουμε τίποτα αυτήν την εβδομάδα.

Υψηλή τεχνολογία Made in Greece; Μα φυσικά!

Το Café Scientifique αυτού του μήνα ασχολείται με την ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Με ομιλητή τον Κώστα Γιαννακόπουλο, Επιστημονικό Συνεργάτη στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Τομέα Μικροηλεκτρονικής στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, μαθαίνουμε για τη μεγάλη και δραστήρια κοινότητα επιστημόνων που ασχολείται με τα προηγμένα υλικά και τις νέες τεχνολογίες στη… Silicon Valley της Ελλάδας. Το Café Scientifique φιλοξενείται όπως πάντα στο Άστυ 68 (Κωνσταντινουπόλεως 68, Γκάζι) την Τρίτη 29 Απριλίου στις 19.00.

Χορεύετε;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, το Artistic Studio Oriental Expression (Λεωφ. Βουλιαγμένης 272Α - Μετρό Αγ. Δημήτριος) διοργανώνει εννέα δωρεάν σεμινάρια χορού την Τρίτη 29/4 από τις 12.00 μέχρι τις 22.00.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
12:00-13:00 Latin (Bachata, Cha Cha) με την Ειρήνη Μαυροϊδάκη
13:00-14:00 Μπαλέτο για Ενήλικες (Ανοιχτό Επίπεδο) με τη Νίκη Λουλαδάκη
15:00-16:00 Bollywood για Παιδιά με την Ειρήνη Γεωργίου
16:00-17:00 Tribal Fusion με τη Γιασεμή Καλαθάκη
17:00-18:00 Εισαγωγή στο Bollywood με την Άννα Δημητράτου
18:00-19:00 Oriental με τη Βασιλική Λυμπεροπούλου
19:00-20:00 Σεμινάριο Κινησιολογικού Αυτοσχεδιασμού βασισμένο σε Τεχνικές Σύγχρονου Χορού με τη Νίκη Λουλαδάκη
20:00-21:00 Capoeira με το Mestre Pepeto
21:00-22:00 Κλασσικός Ινδικός Χορός (Bharata Natyam) με την Κλεονίκη Καραχάλιου
Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στα τηλέφωνα 210 9735888, 6997116407, 6992553320 και στο e-mail [email protected]

Χορεύετε λίγο ακόμη;

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει κι αυτός την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, με δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Στις 29 Απριλίου στις 12.00, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), θα μυηθούμε στις μουσικές και τους χορούς τη δυτικής Αφρική με το μουσικοχορευτικό σχήμα Τroupe Emma Ya. Στις 30 Απριλίου, στις 19.30, στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά (Τιμοκρέοντος 6α, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9344131) το πρόγραμμα έχει πολύ χορό: Σέρα από τον Πόντο, Πεντοζάλη από την Κρήτη, Τσέστο από Ανατολική Ρωμυλία, Χασάπικα και Ζεϊμπέκικα, Τσιφτεντέλια, Φλαμένγκο, Αρμένικους, Σάμπες, Κούμπια κι επίσης, κλασικό και στοροβιλιστικό χορό.

All that Jazz

Το Jazz Point (Ακαδημίας 18) φιλοξενεί την Πρωτομαγιά τον George Anamateros μαζί με guests, για ένα απόλυτα τζαζ μουσικό ταξίδι στις δεκαετίες του '20 και του '30 που ξεκινά στις 23.00.

Συναυλία… τσέπης από την Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (στο φαληρικό Δέλτα), κάθε πρώτο και τελευταίο Σάββατο του μήνα, μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και μία ή δύο φωνές. Λιτά και απέριττα, με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ. Η επόμενη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου στις 19:30.

Με τα λόγια (γίνεται)

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου των μηνιαίων ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)», φιλοξενεί τον Παντελή Μπουκάλα. Ο ποιητής και μεταφραστής της αρχαιοελληνικής ποίησης, θα ξεναγήσει το κοινό σε λυρικά ποιήματα, συμποτικά, σκωπτικά και επιτύμβια επιγράμματα, τραγωδίες και αριστοφανικές κωμωδίες, διαβάζοντας στο πρωτότυπο. Τις μεταφράσεις του θα διαβάσει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Αντανακλάσεις της ζωής

O Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Uğur Oral πρόκειται να παρουσιάσει μια έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα για μια ακόμη φορά. Το Booze Cooperativa θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του Τούρκου καλλιτέχνη Uğur Oral με θέμα "Αντανακλάσεις της Ζωής” από τις 28 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2014. Η έκθεση αποτελείται από 65 φωτογραφίες που απεικονίζουν τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπου με το περιβάλλον, τη σχέση με τη φύση και τα συναισθήματα του. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 17.00 ως τις 22.00.

Λογοτεχνία του Φανταστικού στο Ίδρυμα Νιάρχου

Την Κυριακή, 4 Μαΐου, στις 11:00 στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ ο συγγραφέας και μεταφραστής Θωμάς Μαστακούρης μιλά για τη λογοτεχνία του φανταστικού, τους μεγάλους συγγραφείς της, και τη σχέση της με τους προαιώνιους μύθους της ανθρωπότητας. Πριν από την ομιλία θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η αναζήτηση του Γκόλουμ», μια ερασιτεχνική προσπάθεια επαγγελματικών προδιαγραφών που έχουν δει εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου και που αφορά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν λίγο πριν από το ξεκίνημα της ιστορίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Η ομιλία θα διαρκέσει δύο ώρες.

Μουσικές διαδρομές στην ιστορία της Ευρώπης

Το Μουσικό Σύνολο Κέλσος μας ξεναγεί στις μουσικές διαδρομές στην Ευρώπη στο πέρασμα επτά αιώνων: Ξεκινούν από τον Mεσαίωνα (13ο αι.), περνούν στην Αναγέννηση με βιγιάνθικος, μαδριγάλια και τραγούδια από την Ισπανία, την Γαλλία, την Γερμανία και την Αγγλία (16ος αι.), φτάνουν στο Μπαρόκ με βενετσιάνικες σονάτες και καντσόνες των αρχών του 17ου αιώνα, συνεχίζονται με παραδοσιακά τραγούδια από το βάθος του χρόνου, όπως η αγγλική μπαλάντα "Geordie", η ναπολιτάνικη βιλλανέλλα "Parzunarella", η Μιλανέζικη “Τσιακώνα του Παραδείσου και της Κόλασης”, το “Αντίδοτο για το τσίμπημα της Αράχνης” (η πρώτη ταραντέλλα), και ολοκληρώνονται με τραγούδια του Μ.Χατζιδάκι στις πρωτότυπες διασκευές του Συνόλου για τα όργανα εποχής που χρησιμοποιεί. Στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 20.30.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v