Ποια είναι τα… κουσούρια κάθε ζωδίου

Συγκεντρώνουμε τα μεγαλύτερα ελαττώματα κάθε ζωδίου για να ξέρετε τι έχετε να αντιμετωπίσετε ή τι… σας καλούν τα άστρα να διορθώσετε.
Ποια είναι τα… κουσούρια κάθε ζωδίου
Μη σας τύχει αφεντικό που έχει γεννηθεί Μάρτιο – θα σας «ταράξει» στις εντολές και τις κατσάδες. Μην βάλετε έναν Λέοντα μπροστά στον καθρέφτη – μπορεί να μείνει εκεί με τις ώρες, να θαυμάζει το είδωλό του. Μην ενθαρρύνετε Παρθένο να σας αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του – εκτός κι αν ψάχνετε εναλλακτικές στο μέτρημα προβάτων πριν τον ύπνο.

Αυτές και άλλες συμβουλές μας δίνουν τα αστέρια, που σύμφωνα με την αστρολογία έχουν επηρεάσει λίγο-πολύ τον χαρακτήρα κάθε ζωδίου. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τα χειρότερα ελαττώματα καθενός από τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου, είτε για να έχετε το νου σας, είτε για να βρίσκετε μια… βολική δικαιολογία κάθε φορά που κάποιος σας κατηγορεί για την αγχώδη προσωπικότητά σας: Δεν φταίτε εσείς, φταίει που γεννηθήκατε Αιγόκερως!

Κριός
Το κύριο ελάττωμα: Αυταρχικός
Οι Κριοί θέλουν τα πάντα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο, γι’ αυτό είτε θα τα κάνουν μόνα τους, είτε θα καταδυναστεύσουν όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, επιβάλλοντας την δική τους οπτική.
Είναι επίσης: Ανυπόμονοι παρορμητικοί και μπορούν να γίνουν αρκετά συχνά απότομοι και αγενείς.

Ταύρος
Το κύριο ελάττωμα: Επιρρεπής στις απολαύσεις
Άφησε έναν Ταύρο μόνο σε ζαχαροπλαστείο και θα τον βρεις την επόμενη ημέρα δέκα κιλά βαρύτερο – αλλά και ευχαριστημένο. Κι ενώ ο Ταύρος ξέρει να χαίρεται τη ζωή, η απληστία του και η ανάγκη του να ικανοποιεί συνεχώς τις πέντε αισθήσεις του γυρνά συχνά εις βάρος του, καθώς παρουσιάζει την εικόνα ενός βαρύ, νωθρού ανθρώπου.
Είναι επίσης: Πεισματάρης όσο δεν πάει, τόσο που δύσκολα μπορεί κανείς να του αλλάξει γνώμη.

Δίδυμοι
Το κύριο ελάττωμα: Ασυνέπεια
Εκ φύσεως… διχασμένη προσωπικότητα, οι Δίδυμοι δύσκολα κατασταλάζουν σε μια απόφαση και ακόμη πιο δύσκολα εμπνέουν εμπιστοσύνη, καθώς η αμφιταλάντευσή τους συνεπάγεται συνεπή… ασυνέπεια.
Είναι επίσης: Περίεργοι και ολίγον… κουτσομπόληδες – αν σας πιάσει στο στόμα του Δίδυμος που ξέρει πολλά για εσάς, καταστραφήκατε!

Καρκίνος
Το κύριο ελάττωμα: Υπερευαισθησία
Ο Καρκίνος είναι το «μωρό» του ζωδιακού κύκλου, υπό την έννοια ότι πληγώνεται και πειράζεται με το παραμικρό και θέλει να… τρέξει στη μαμά του. Αυτό το χαρακτηριστικό του συνοδεύεται αναπόφευκτα και με έξτρα δόσεις εγωισμού.
Είναι επίσης: Κυκλοθυμικός και απαιτητικός

Λέων
Το κύριο ελάττωμα: Ματαιοδοξία
Ο Λέων διεκδικεί… τη μερίδα του λέοντος στον εγωκεντρισμό, τον οποίο εκφράζει με μια στάση ιδιαίτερα ματαιόδοξη και αυτάρεσκη, συνήθως περισσότερο από όσο πρέπει.
Είναι επίσης: Απαιτητικός αλλά και απερίσκεπτος – υπό την έννοια πως κοιτάζει την επιφάνεια στις σχέσεις του με τους άλλους και όχι την ουσία.

Παρθένος
Το κύριο ελάττωμα: Η υποχονδρία του
Ο Παρθένος αναζητά την τελειότητα αλλά με τρόπο που μπορεί να κάνει… κρόσια τα νεύρα του υπόλοιπου ζωδιακού κύκλου: Έχει νεύρωση με την καθαριότητα και την μέθοδο που πρέπει να ακολουθηθεί σε κάθε περίπτωση, με αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά στην τελειότητα να φτάνει.
Είναι επίσης: Το «θύμα», καθώς συνεχώς αναζητά στήριγμα σε άλλον – ή συχνά και να είναι το στήριγμα κάποιου άλλου. Μπορεί ακόμη να γίνει αρκετά επικριτικός με τα ελαττώματα των άλλων.

Ζυγός
Το κύριο ελάττωμα: Η ανάγκη να εξαρτάται από άλλους
Ο Ζυγός προσπαθεί, όπως υποδηλώνει και το όνομα του ζωδίου, να ισορροπήσει, αλλά δυστυχώς τα «βάρη» που κουβαλά δύσκολα του επιτρέπουν να τα καταφέρει. Κι αυτό γιατί η πλάστιγγα του Ζυγού γέρνει συνήθως προς τους άλλους και όχι προς τον εαυτό του: Θέλει να ικανοποιεί τους άλλους και να εμφανίζεται καλός σε αυτούς, με αποτέλεσμα να μην έχει… προσωπική ζωή και, τελικά, ισχυρή προσωπικότητα.
Είναι επίσης: Ψυχρός «υπολογιστής» και αρκετά συχνά σνομπ.

Σκορπιός
Το κύριο ελάττωμα: Εκδικητικότητα
Αν δώσεις σε έναν Σκορπιό το θάρρος, θα σου επιτεθεί με βάση τα αδύναμα σημεία σου και δεν θα το μετανιώσει καθόλου. Παρ’ ότι εμφανίζεται ως ντροπαλή φύση, έχει αρκετά επιθετικά ένστικτα, τα οποία του υπαγορεύουν να «στρέφει» το μαχαίρι στις πληγές των άλλων, με το πρόσχημα ότι τους βοηθά να γίνονται καλύτεροι.
Είναι επίσης: Ιδιαίτερα… πρόστυχοι στις κατ’ ιδίαν στιγμές τους και αλλεργικοί στην αλλαγή.

Τοξότης
Το κύριο ελάττωμα
: Επιφανειακότητα
Ο τυπικός Τοξότης ενδιαφέρεται μόνο για τα αποτελέσματα και δεν μπαίνει ποτέ στον κόπο να ρωτήσει το «πώς» και το «γιατί». Αυτό συχνά πηγάζει από το αίσθημα ανωτερότητας που τον διακατέχει, κάτι που σπάνια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Είναι επίσης: Υπερβολικός και φαφλατάς – μπορεί να βασίσει τις «μεγάλες ιδέες» του σε βαρύγδουπα επιχειρήματα, τα οποία όμως δεν έχει καν ιδέα αν αληθεύουν.

Αιγόκερως
Το κύριο ελάττωμα
: Η συνεχής ανησυχία του
Αν συμβαίνει κάτι, ο Αιγόκερως ανησυχεί. Αν δεν συμβαίνει κάτι, ο Αιγόκερως ανησυχεί επειδή δεν συμβαίνει κάτι. Μάλιστα, φροντίζει να διαχέει την ανησυχία και το άγχος του, προσπαθώντας να παρασύρει και τους γύρω του στην καταστροφολογία και την γκρίνια.
Είναι επίσης: Αγνώμων – σε όποιο επίπεδο επιτυχίας κι αν φτάσει, ο Αιγόκερως δεν θα είναι ικανοποιημένος, δεν θα το γιορτάσει, και θα φροντίσει να συνεχίσει… να γκρινιάζει.

Υδροχόος
Το κύριο ελάττωμα
: Επιτήδευση
Ο Υδροχόος θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα ξεχωριστό και διαφορετικό από το υπόλοιπο «κοπάδι», γι’ αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να είναι εκκεντρικός και επαναστατικός. Με άλλα λόγια, επιδιώκει να νιώθει πως είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Είναι επίσης: Λάτρης της λογικής έναντι του συναισθήματος – ακόμη και στις ερωτικές του σχέσεις, κάτι που σημαίνει πως προσπαθεί να ερμηνεύσει με την λογική ακόμη και την αγάπη, γι’ αυτό και συχνά χάνει το νόημα.

Ιχθύς
Το κύριο ελάττωμα
: Η χαώδης συμπεριφορά του
Κάθε Ιχθύς που «σέβεται» το όνομα του ζωδίου του παρασύρεται από τα ρεύματα και κατευθύνεται… όπου τον πάει η θάλασσα. Γι’ αυτό και οι σκέψεις του είναι χαώδεις και σπάνια παίρνει νηφάλιες, λογικές αποφάσεις. Αυτό μάλιστα συχνά τον οδηγεί σε στάση αυτό-λύπησης, γεγονός που δύσκολα μπορεί να κάνει τους υπόλοιπους να τον εκτιμήσουν.
Είναι επίσης: Αδιάφορος – έχει αποδεχθεί πως η πραγματικότητά του διαφεντεύεται από τα παραπάνω ελαττώματα και δεν του καίγεται καρφάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v