Bed of shame: Το hashtag που έγινε... καφρίλα

Τι είναι τέλος πάντων αυτή η νέα μόδα με φωτογραφίες (ανυποψίαστων) γυμνών συντρόφων σε κρεβάτια; Πώς ξεκίνησε αυτή η ιντερνετική μανία και από ποιoν; Απαντήσεις για τα… κρεβάτια της ντροπής.
Bed of shame: Το hashtag που έγινε... καφρίλα
Το καλοκαίρι του 2012, ο Gaz Beadle είχε μια φαεινή ιδέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, ο τηλεοπτικός αστέρας ζήτησε από τους followers του στο twitter να αποδείξουν πόσο ντροπαλοί (δεν) είναι ανεβάζοντας φωτογραφίες με τα one night stand τους την ώρα που κοιμούνται. Η πρόκληση του Beadle είχε το hashtag #bedofshame, ενώ χιλιάδες ήταν οι χρήστες του social network οι οποίοι δεν δίστασαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το Twitter γέμισε από φωτογραφίες ανυποψίαστων «θυμάτων» (συνήθως γυμνών), ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από λεζάντες πικάντικου περιεχομένου.

 

Όπως θα περίμενε κανείς, η κίνηση του Beadle προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να γράψει status στο Twitter στο οποίο ανέφερε: «Λυπάμαι ειλικρινά για τη συμπεριφορά μου στο Twitter και το ξέρω ότι σας απογοήτευσα. Έχω σβήσει όλες τις φωτογραφίες και τα σχόλια και παρακαλώ κάντε και εσείς το ίδιο».
 


Μπορεί αρκετοί από τους followers να έσβησαν πράγματι τις φωτογραφίες τους, όμως άθελά του ο νεαρός σταρ δημιούργησε νέα μόδα στο Internet και πριν καλά καλά προλάβουν να κοπάσουν οι αντιδράσεις, «ξεπετάχτηκαν» ιστοσελίδες όπου τα μέλη ανέβαζαν σωρηδόν αντίστοιχες φωτογραφίες. 

Το περίεργο (και ταυτόχρονα αστείο) στο όλο θέμα είναι πως την θέση των «θυμάτων» στο κρεβάτι πήραν από... σκυλιά και γάτες, μέχρι κουκλάκια και άστεγοι (δείτε τη Photo Gallery). Δεν είναι λίγες επίσης οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται παραπάνω από δύο «θύματα».

Εσείς πώς κρίνετε την νέα αυτή διαδικτυακή τάση; Κατανοητός Ιντερνετικός χαβαλές ή παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v