ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

World Wonders Project: Η Google ξεναγός

Η Πομπηία, οι Βερσαλλίες, οι βουδιστικοί ναοί της Άπω Ανατολής και 129 ακόμα διάσημα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ζωντανεύουν στην οθόνη σας, μέσα από το ολοκαίνουριο project της Google που μας ταξιδεύει στα θαύματα του κόσμου.

World Wonders Project: Η Google ξεναγός

Ποιος θα έλεγε όχι σε μια εικονική βόλτα στα αρχαία της Πομπηίας ή μέσα στους βουδιστικούς ναούς του Κυότο; Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν οι «εγκέφαλοι» της Google, που έκαναν πάλι το μικρό τους θαύμα. Και το όνομα αυτού, World Wonders Project.

Από σήμερα, 132 διάσημα μνημεία σε δεκαοκτώ συνολικά χώρες ζωντανεύουν στις οθόνες μας, μέσα από την επέκταση του γνωστού και μη εξαιρετέου πια Google Art Project.

Το πρόγραμμα προσφέρει πληροφορίες σε έξι διαφορετικές γλώσσες, φωτογραφίες και βίντεο για κάθε ιστορικό χώρο. Το οπτικοακουστικό υλικό συγκεντρώθηκε μέσα από την τεχνολογία Street View της Google.

Στα μνημεία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Βερσαλλίες στο Παρίσι, το Shark Bay της Αυστραλίας, το Ιστορικό Κέντρο της Πράγας και το Εθνικό Πάρκο Yosemite στις ΗΠΑ. Προς το παρόν, δεν έχουν συμπεριληφθεί αξιοθέατα και αρχαιολογικοί χώροι από την Ελλάδα.
 


Η Google παρουσίασε το Project χτες, Πέμπτη 31 Μαΐου, στη Μαδρίτη, τονίζοντας ότι σκοπός του είναι να στηρίξει την διατήρηση των ιστορικών χώρων σε όλον τον κόσμο και να τους κάνει γνωστούς σε ένα πλατύτερο κοινό. Το World Wonders Project πραγματοποιείται σε συνεργασία με την UNESCO.

Η.Κ.
Πηγή: Time.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v