Online χιούμορ: Τα sites που μας κάνουν να γελάμε

Από ξεκαρδιστικά memes μέχρι σπαρταριστές ατάκες, και από fail βίντεο μέχρι απολαυστικά σαρκαστικές στήλες, αυτά είναι τα sites που μας φτιάχνουν την ημέρα. Και μας χαλάνε τη συγκέντρωση.  
Online χιούμορ: Τα sites που μας κάνουν να γελάμε
της Ηρώς Κουνάδη 

Πριν από μερικά χρόνια, κυκλοφορούσαν με e-mail και μας έφτιαχναν την ημέρα με το που ανοίγαμε τον υπολογιστή. Στην εποχή του web 2.0 και των social networks, τα memes, οι αστείες εικόνες με τις έξυπνες λεζάντες, και τα “epic fail” βίντεο ανεβαίνουν κατά εκατοντάδες στα sites που κατέχουν επάξια μια θέση στη λίστα με τα Αγαπημένα μας. Και μας βάζουν σε πειρασμό να κάνουμε ένα ακόμα «ολιγόλεπτο» διάλειμμα αποσπώντας με την άβολα αστεία εικόνα του ανθρώπου που γελάει μόνος του τους συναδέλφους που δουλεύουν. Τους το συγχωρούμε, γιατί δεν ξέρουμε τι θα κάναμε χωρίς τα παρακάτω sites που μας κάνουν καθημερινά να γελάμε.

9gag.com: Αν αναρωτιέστε από πού ξεκινούν τα memes που κατακτούν εν ριπή οφθαλμού το διαδικτυακό σύμπαν, ή πού βρίσκουν οι φίλοι σας τις ξεκαρδιστικές φωτογραφίες που ποστάρουν στο προφίλ σας στο Facebook, πιθανότατα δεν έχετε επισκεφθεί το 9Gag. Ο «απλούστερος τρόπος να διασκεδάσετε», όπως περιγράφουν το site οι δημιουργοί του, περιλαμβάνει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα φωτογραφίες και memes, από εκείνα που σε κάνουν να γελάς δυνατά μόνος σου κοιτώντας την οθόνη. Σας προειδοποιήσαμε.

KnowYourMeme.com: Αφού ανακαλύψατε από πού ξεκίνησαν, καιρός να μάθετε και πώς εξελίσσονται τα αγαπημένα σας meme. Το Know Your Meme είναι ένα site που φτιάχτηκε προς τιμήν τους. Πρωταρχικός του σκοπός δεν είναι να μας κάνει να γελάσουμε, αλλά να χαρτογραφήσει την πορεία του κάθε meme από την στιγμή που γεννιέται μέχρι να φτάσει να πλημμυρίσει το internet –και το κάνει αυτό, με διαγράμματα, πληροφορίες, links και παραδείγματα. Αυτά τα τελευταία είναι που μας φτιάχνουν κάθε φορά την ημέρα.

Cracked.com: Στη στήλη Columnists του δημοφιλούς portal, θα βρείτε αφιερώματα με τίτλους όπως «Οι 5 πιο κατεστραμμένοι οργασμοί στην ιστορία του κινηματογράφου», «5 απίθανα κτίρια από το μέλλον (και πώς θα σας σκοτώσουν)» ή «5 ελαττωματικά μαθήματα ζωής που μας δίδαξαν οι ταινίες». Ναι, το περιεχόμενο –και ο τρόπος γραφής– είναι τόσο απολαυστικός όσο υπόσχονται οι τίτλοι.

Dear Blank Please Blank: Το ανακαλύψαμε πριν από ένα χρόνο, κι από τότε δεν έχουμε σταματήσει να κολλάμε με τις ώρες κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε. Η ιδέα είναι όσο απλή πρέπει, για να είναι ξεκαρδιστική στην απλότητά της: στέλνετε ένα σύντομο μήνυμα σε κάποιον, υπογράφοντας ως… όποιος θέλετε. Για παράδειγμα: «αγαπητά παγόβουνα, λυπάμαι για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το κάρμα είναι μια σκύλα. Με εκτίμηση, ο Τιτανικός». Ή «αγαπητέ Luke, πλάκα κάνω. Υιοθετημένος είσαι. Με εκτίμηση, Darth Vader». Ή το αμετάφραστο “dear scientists, you can take your discoveries and shove them up Uranus. Sincerely, Pluto”. Μπορείτε να βαθμολογήσετε τα μηνύματα που διαβάζετε κάνοντας κλικ σε επιλογές όπως “hilarious”, “umm… wtf” και “you’re a douche”, αλλά και να γράψετε τα δικά σας. 

I Can Has Cheezburger: Όσοι ακούσατε το τραγούδι-διαμαρτυρία ενάντια στα νομοσχέδια PIPA και SOPA του αμερικανικού Κονγκρέσου, που λεγόταν The Day the Lolcats died και δεν ήσασταν βέβαιοι σε τι ακριβώς αναφερόταν, μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ. Χιλιάδες lolcats (ήτοι, φωτογραφίες γάτων με ανορθόγραφες, ξεκαρδιστικές ή απλά καμένες λεζάντες) αλλά και βίντεο και φωτογραφίες γάτων σε αστείες πόζες και γενικά ό,τι θα μπορούσε να αποτελεί τον παράδεισο του γατόφιλου που βαριέται Δευτέρα πρωί στη δουλειά, βρίσκεται εδώ.

FailBlog: Ανήκει στο δίκτυο του I Can Has Cheezburger, και συγκεντρώνει όλα τα “fails” σε μια γωνιά του διαδικτύου. Φωτογραφίες, βίντεο, status updates, tweets και πολλά ακόμα ανανεώνονται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες –μπορείτε μάλιστα να προσθέσετε και τα δικά σας. Για να εμπνευστείτε, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις “fail” κριτικές πελατών για ένα συγκεκριμένο σινεμά ή σε αυτόν τον σινεφίλ (;) διάλογο που εκτυλίχθηκε στο Facebook. 

Spaz & the City: Μία από τις αγαπημένες μας στήλες στο ελληνικό internet, το Spaz & the City του Fridge.gr είναι απολαυστικά σαρκαστικό, ανορθόδοξα αστείο και απολαυστικά ασεβές. Είναι, δηλαδή, όλα όσα χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας στην Αθήνα του 2012 –ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη, εδώ που τα λέμε. Οι… αμύητοι, ξεκινήστε από τα «Βλαμμένοι στη Μετάφραση», «Ωδή στον Έρωτα»  και «10+1 λόγοι για να μη με προσθέσεις στο Facebook».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v