Τα video games της… παρέας

Μαζέψτε οικογένεια, φίλους και παιδιά στο σαλόνι, πάρτε τα gamepads στο χέρι, χαμηλώστε τα φώτα και απολαύστε απενοχοποιημένα μια βραδιά γεμάτη gaming με πέντε άκρως εθιστικές επιλογές video games για όλη την παρέα – και την οικογένεια.
Τα video games της… παρέας
του Νικολα Γεωργιακώδη

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από τα video games είναι ο άμεσος συσχετισμός τους με την απομόνωση και την κατάθλιψη. Και όμως, η πλειοψηφία των τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια για τις κονσόλες, προσφέρει απολαυστικό και εθιστικό multiplayer gaming για όλη την παρέα ή την οικογένεια και – πιστέψτε μας – μόνο απομονωμένοι δεν θα νιώσετε. Αμφιβάλλετε; Τότε σας προκαλούμε να δοκιμάσετε να παίξετε με τους φίλους σας κάποιο από τα παρακάτω παιχνίδια. Και αν δεν σας πάρει το ξημέρωμα στο σαλόνι τότε να μας… καεί η κονσόλα!

Buzz Quiz World: Παιχνίδι γνώσεων αλά… Ελληνικά

Επιτέλους ένα video game για όλη την παρέα (και την οικογένεια) το οποίο «μιλάει» ελληνικά. Το Buzz Quiz World έχει τον χαρακτήρα τηλεοπτικού κουίζ, με έναν απολαυστικό παρουσιαστή και εξίσου διασκεδαστικούς συμμετέχοντες, οι οποίοι επιλέγονται από τους παίκτες. Το παιχνίδι περιλαμβάνει άφθονο «εγχώριο» περιεχόμενο με παραπάνω από 5.000 ερωτήσεις και συνδυάζει ιδανικά γνώσεις και ταχύτητα, μιας και οι παίκτες (μέχρι 4 τον αριθμό) θα πρέπει όχι μόνο να ξέρουν τις απαντήσεις, αλλά και να έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να προλάβουν να πατήσουν το κουμπί του ασύρματου τηλεχειριστηρίου (buzzer) πρώτοι. Κυκλοφορεί για Playstation 3 και κοστίζει 50€. Αν η παρέα "γουστάρει" μουσική, κυκλοφορεί και το Buzz!: Το απόλυτο μουσικό quiz, με ερωτήσεις αποκλειστικά για μουσικόφιλους.



Rock Band 3: With a little help from my friends

Tα εφηβικά μας όνειρα για τη δημιουργία ενός ροκ συγκροτήματος με τους φίλους μας έγιναν πραγματικότητα με την κυκλοφορία του Rock band – έστω και ψηφιακά. To soundtrack του RB3 περιέχει 83 από τις καλύτερες μπάντες από όλο τον κόσμο, ενώ το gameplay του παιχνιδιού επιτρέπει την συμμετοχή μέχρι και… επτά ατόμων ταυτόχρονα στο συγκρότημα, ο καθένας με το δικό του ανεξάρτητο μουσικό όργανο (κιθάρες, μπάσο, drums, κύμβαλα, φωνητικά, keyboards), το οποίο όμως πωλείται ξεχωριστά από το παιχνίδι. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για PS3, Xbox 360, Wii και DS, η τιμή του ξεκινάει από 25€ (Xbox) και δεν συμπεριλαμβάνει τα περιφερειακά μουσικά όργανα, τα οποία θα πρέπει να αγοράσετε – δυστυχώς - ξεχωριστά. Τα κλασσικά drums κοστίζουν 50€, τα κύμβαλα 40 ευρώ, το αρμόνιο 80€, το μπάσο 100€ και η κιθάρα 39 ευρώ.



NBA Jam: Boomsakalaka!

Η απόλυτη arcade εμπειρία μπάσκετ για Χbox 360 και PS3, με δυνατότητα συμμετοχής μέχρι τεσσάρων παικτών. «Αέρινα» καρφώματα, ξεκαρδιστικές ατάκες από τον εκφωνητή, πλήρης απουσία μπασκετικών κανόνων (ποιος τους χρειάζεται;) εκτός από το goal tending, εντυπωσιακά ταπίδια, «βρώμικα» σπρωξίματα και αγκωνιές. Στην νέα έκδοση του παιχνιδίου On Fire Edition έχουν προστεθεί και ομάδες του Final Four, μεταξύ τους και ο Παναθηναϊκός. Το παιχνίδι κοστίζει 30€ για XBOX και 39€ για PS3.



Pro Evolution Soccer: Απ’ το σπίτι δεν θα βγω

Το κορυφαίο ποδοσφαιράκι για παιχνιδομηχανές δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Αν και χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο στον χειρισμό, το εθιστικό του gameplay δεν… «μασάει». Εξ’ ου και είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλές και στον γυναικείο πληθυσμό. Επιλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας ποδοσφαιρική ομάδα, μαζέψτε μέχρι και 4 φίλους/ες σας ανά παιχνίδι και επιδοθείτε στο πιο απολαυστικό… homemade ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Προσοχή: Το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό και η νύχτα προμηνύεται μακρά… Η τελευταία έκδοση (2012) κυκλοφορεί για Wii, PS3, PS2 και XBOX και κοστίζει από 28€ μέχρι 55€ ανάλογα με τη κονσόλα. Προτείνουμε πάντως, να παίξετε κάποια από τις παλαιότερες εκδόσεις που είναι σαφώς πιο εύκολες για τους αρχάριους.



Wii Sports Resort: Πακέτο αθλητικών… διακοπών για όλους

Το ότι η παιχνιδομηχανή της Nintendo μπορεί να μας χαρίσει ατελείωτες ώρες οικιακής διασκέδασης με την παρέα είναι γνωστό, ανεξαρτήτως παιχνιδιού που θα επιλέξουμε. Το Wii Sports Resort όμως, μοιάζει να δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Το Wii Sports Resort αποτελεί μια συλλογή από mini-games (12 συνολικά αθλήματα), ξεκινώντας από τα γνωστά μας bowling και golf και εισάγοντας νέα όπως το μπάσκετ και το wakeboarding. Το καθένα από αυτά χρησιμοποιεί την τεχνολογία Motion Plus , έτσι ώστε να εξομοιώσει κινήσεις που απαιτούνται και στην πραγματικότητα από το εν λόγω άθλημα. Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και τέσσερεις παίκτες, ενώ αναμφίβολα το πιο διασκεδαστικό mini game απ’ όλα είναι η ξιφασκία. Το Wii Sports Resort κοστίζει 35€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v