Θερινά σεμινάρια: Καιρός για δημιουργικές διακοπές

Υποκριτική, φωτογραφία, γραφή, σχέδιο, αλλά και μακιγιάζ, διακόσμηση, μαγειρική ή χρήσιμα προγράμματα υπολογιστών. Μάθετε για τα ενδιαφέροντα θερινά σεμινάρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης -πού, πόσο και από ποιους- και σπεύσατε για εγγραφές.
Θερινά σεμινάρια: Καιρός για δημιουργικές διακοπές
της Έλενας Μπούλια

Γεμίζουμε τα καλοκαιρινά μας απογεύματα με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ταυτόχρονα μαθαίνουμε, από καταξιωμένους επαγγελματίες, όλα αυτά που πάντα ονειρευόμασταν και πότε δεν αποφασίζαμε: Υποκριτική, Φωτογραφία, Μαγειρική, Εικαστικά, Δημιουργία Κοσμημάτων, Προγράμματα Υπολογιστών. Αυτά και πολλά άλλα σεμινάρια παραδίδονται έως τα τέλη Ιουλίου, σε εβδομαδιαία βάση και σε αρκετά ελκυστικές τιμές.

Δείτε τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που έχουν προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι.

Μικρό πολυτεχνείο για… τέχνες και θεάματα
Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 7, Θησείο, τηλ.: 210 3243306
Από τα πλουσιότερα προγράμματα θερινών σεμιναρίων αυτά του μικρού πολυτεχνείου, καθώς περιλαμβάνουν μαθήματα κινηματογράφου, γραφής (αυτοματικής στην Αίγινα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στιχουργικής με την Δήμητρα Γαλάνη), θεάτρου, εικαστικών - αργυροχρυσοχοΐας και ψηφιακών μέσων. Επιπλέον, μέσα στον Αύγουστο πολλά σεμινάρια θα διεξαχθούν σε νησιά του Αιγαίου (Δονούσα, Κάρπαθος και Μόλυβος Μυτιλήνης). Τα περισσότερα σεμινάρια έχουν ήδη ξεκινήσει από τέλη Μαΐου, όμως μπορείτε να γραφτείτε σε αυτά όποτε θέλετε. Πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, για δύο μήνες, και το κόστος τους κυμαίνεται από 200 έως 400 ευρώ –ανάλογα με το σεμινάριο που θα επιλέξετε.

Ash in Art για… όσους πιάνουν τα χέρια τους
Ηρακλέους και Λαχούρη 1, Συγγρού-Φιξ, τηλ.: 210 9216890
Τα θερινά σεμινάρια τέχνης του Ash in Art ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Ιουλίου. Θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες μία φορά την εβδομάδα και σε αυτά μπορείτε να γραφτείτε online από το site του Ash in Art. Τι περιλαμβάνει το θερινό μενού; Collage, Decoupage (φωτο), Digital Video Art, Photoshop, Pilates, Yoga, Ανθοδετική, Ζωγραφική, Ηχοληψία και Μουσική Τεχνολογία, Θέατρο Δρόμου, Χειροποίητα κεριά, κόσμημα felt, κόσμημα faux, κόσμημα trash art, κρουστά samba, μακιγιάζ και hair styling, σαπούνι χειροποίητο, φωτογραφία (αναλογική / σκοτεινός θάλαμος), φωτογραφία ψηφιακή και χοροθέατρο.
Το κόστος των σεμιναρίων κυμαίνεται από 80 έως 160 ευρώ. 

Chef in Love για… να περάσει ο έρωτας από το στομάχι
Εστίας 10, Αμπελόκηποι, τηλ.: 2103837140, 6980290719
Τα σεμινάρια μαγειρικής του Chef in Love δεν σταματούν το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, στο σεμινάριο του Ιουνίου με θέμα «Hot and Spicy» απομένουν οι Πικάντικες Γεύσεις της Τζαμάϊκας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, οι Συνταγές στο Wok με γεύσεις από Κίνα στις 15 Ιουνίου και οι καυτές γεύσεις από Νέα Ορλεάνη με ήχους της blues, την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Το κόστος του κάθε σεμιναρίου είναι 40 ευρώ (+Φ.Π.Α.), τα υλικά για το μαγείρεμα παρέχονται, ενώ τα σεμινάρια αρχίζουν στις 19.00 και διαρκούν περίπου 3,5 ώρες. Φυσικά ακολουθεί γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές.

Επιπλέον, στις 24 και 25 Ιουνίου διοργανώνεται διήμερο σεμινάριο Μπάρμπεκιου Πάρτυ: Την Παρασκευή 24 Ιουνίου το σεμινάριο θα ξεκινήσει με την προετοιμασία του κρέατος (κοπή, μαρινάδες, σάλτσες), ενώ το Σάββατο 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ψήσιμο. Το κόστος του διήμερου σεμιναρίου είναι 60 ευρώ (+Φ.Π.Α.). 

ΙΕΚ Intergraphics για… computer freaks –και όχι μόνο
Στουρνάρη 49, Αθήνα, τηλ. 210 3838808 και Καρατάσου 7, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 515 539
Τα περισσότερα θερινά σεμινάρια του ΙΕΚ Intergraphics ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, όμως πολλά τμήματα δεν έχουν συμπληρωθεί, ενώ πολλά θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, προλαβαίνετε ακόμα να παρακολουθήσετε σεμινάρια Autocad 2D και 3D, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή έως την 1η Ιουλίου (κόστος 415 ευρώ για 36 ώρες). Για τους λάτρεις της φωτογραφίας έχουν δημιουργηθεί τα σεμινάρια Βασικών Αρχών Φωτογραφίας, τα οποία θα πραγματοποιούνται έως τις 9 Ιουλίου, και τα σεμινάρια Φωτογραφίας Γάμου (θα παραδοθούν σε 12 ώρες / κόστος 95 ευρώ). Αν θέλετε να διαπρέψετε στα υπολογιστικά προγράμματα στο ΙΕΚ Intergraphics μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα βρείτε θερινά σεμινάρια για Photoshop Level I και II, Flash, Actionscript, Dreamweaver, HTML και Joomla (οι τιμές εδώ κυμαίνονται στα 80 ευρώ για 10 ώρες σεμιναρίων).

Ακόμα, θερινά σεμινάρια παραδίδονται για διακόσμηση (80 ευρώ για 10 ώρες) και διακόσμηση βιτρίνας (140 ευρώ για 12 ώρες), περιποίηση μαλλιών (80 ευρώ για 10 ώρες), περιποίηση άκρων (80 ευρώ για 10 ώρες), επαγγελματική περιποίηση νυχιών (470 ευρώ για 55 ώρες), επαγγελματικό μακιγιάζ (470 ευρώ για 30 ώρες), μασάζ (80 ευρώ για 10 ώρες) και personal styling (80 ευρώ για 10 ώρες).

Περισσότερες πληροφορίες για τρέχοντα και επικείμενα σεμινάρια σε κάθε τομέα θα βρείτε στο site www.semifind.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v