Celebrities στο Twitter: Το stalking... απενοχοποιείται

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς περνά τα Σαββατοκύριακα ο drummer του αγαπημένου σας συγκροτήματος; Τι σκέφτεται ένας ηθοποιός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το νέο blockbuster; Το Twitter σας δίνει την ευκαιρία να τα μάθετε όλα... από πρώτο χέρι.
Celebrities στο Twitter: Το stalking... απενοχοποιείται
Τι κάνουν οι σταρ στον ελεύθερό τους χρόνο; Τι σκέφτονται οι ηθοποιοί μετά τις παραστάσεις; Πώς περνά τα Σαββατοκύριακά του ο επί σειρά ετών πρωταθλητής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας; Ήδη από τις πρώτες ημέρες της επιτυχίας του, το Twitter πραγματοποίησε το όνειρο χιλιάδων gossip maniacs ανά τον πλανήτη, να μπορούν να (παρ)ακολουθούν τους σταρ διαβάζοντας σε πραγματικό χρόνο τα νέα τους, και μάλιστα γραμμένα από τους ίδιους.

Μπορεί τα νέα αυτά να μην είναι το ίδιο «ζουμερά» με τα εξώφυλλα των tabloids –κανείς δε βγήκε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να ανακοινώσει την εξωσυζυγική του σχέση στο Twitter– προσδίδουν όμως την αμεσότητα και τη σφραγίδα της ειλικρίνειας που καμία κουτσομπολίστικη στήλη δεν εγγυάται.

Πέραν, όμως, της διάστασης του κουτσομπολιού, τα Twitter accounts των celebrities πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα εκείνη την αμεσότητα της επικοινωνίας των καλλιτεχνών με το κοινό τους που πανηγυρίζαμε όλοι όταν το My Space ήταν το νέο φαινόμενο του internet. Ως micro-blogging site, το Twitter ενθαρρύνει συζητήσεις που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια του «καλός ο νέος δίσκος. Ευχαριστώ για το add».

Τι twit-άρουν, λοιπόν, οι celebrities; Ποιοι είναι οι διασημότεροι εξ αυτών, και πού θα βρείτε τα προφίλ τους; 

Britney Spears
Followers: 4,5 εκατομμύρια
Τελευταίο twit:
“Η Circus Tour ξεκίνησε πριν ακριβώς ένα χρόνο. Ευχαριστώ για έναν εκπληκτικό χρόνο γεμάτο εκπληκτικές αναμνήσεις».
Το προφίλ της Britney ανανεώνεται τόσο από την ίδια –η οποία υπογράφει τα twits της –Brit– όσο και από τον manager της, Adam Leber, ο οποίος κάνει συχνά re-tweet τον εαυτό του –ιδιαίτερα όταν τα posts στο δικό του προφίλ αφορούν με κάποιο τρόπο την Britney. Ακόμη κι έτσι, το προφίλ παραμένει μάλλον βαρετό.

Stephen Fry
Followers: 1,3 εκατομμύριο
Τελευταίο twit:
“Προς το αεροδρόμιο. Το καταραμένο βιβλίο μου σχεδόν σίγουρα δεν γραφόταν μόνο του ενώ βρισκόμουν στη Βαρκελώνη. Κατάρες.»
Το χιούμορ του Βρετανού κωμικού που ακούσαμε πρόσφατα ως Γάτο του Chesire στην κατά Τιμ Μπάρτον Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων αποτυπώνεται σε όλα σχεδόν τα twits του, κάνοντας το προφίλ του ενδιαφέρον και άξιο… παρακολούθησης. 

Lance Armstrong 
Followers: Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια
Τελευταίο twit:
«Μόλις τελείωσα μία τρίωρη βόλτα. Είχα ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το Cape Town είναι συγκλονιστικό. Δεν ήταν ψέμα. Τι πόλη.»
Ο άνθρωπος που τερμάτισε πρώτος τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας επτά φορές, και αφιέρωσε τη ζωή του στον πόλεμο του καρκίνου είναι ένας celebrity διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Τα twits του είναι στην πλειοψηφία τους ακτιβιστικά, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα updates από τα ταξίδια του στην Αφρική.

Al Gore
Followers: 2 εκατομμύρια
Τελευταίο twit:
«Πόση ζημιά κάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στο περιβάλλον;»
Οι… αναλυτές των Twitter accounts λένε ότι σε αντίθεση με τα προφίλ των Barrack Obama και Gordon Brown, που ανανεώνονται από τους υπαλλήλους τους, ο Al Gore γράφει ο ίδιος τα twits του –πράγμα που δεν εκπλήσσει και ιδιαίτερα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρώην υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν ακτιβιστής οικολόγος διαθέτει πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο. Τα twits του –το μαντέψατε– αναφέρονται κατά κύριο λόγο σε περιβαλλοντικά ζητήματα. 

Shaquille O'Neal 
Followers: 2,8 εκατομμύρια
Τελευταίο twit:
«Στη ζωή κάποιου, η απλότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για την απόκτηση της ευτυχίας. Εγκαταλείψτε τις λάθος σκέψεις και τους λάθους ανθρώπους. Δαλάι Λάμα»
Γεμάτο quotes πνευματικών ηγετών, άλλων celebrities, αλλά και δικής του έμπνευσης, το προφίλ του Shaquille O'Neal είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προφίλ διασημοτήτων στο Twitter. Ο διάσημος παίκτης του NBA ανεβάζει επίσης συχνά φωτογραφίες, ενώ είναι ένας από τους λίγους που απαντά –δημοσίως– στα μηνύματα των fans του, ανοίγοντας συζητήσεις μαζί τους. 

MC Hammer 
Followers: 1,8 εκατομμύριο
Τελευταίο twit:
«Σας είπα σε όλους σας ότι δεν παίζω παιχνίδια… Η πρώτη μου φωτογραφία πτώματος… BOW!» (η φωτογραφία στο link απεικονίζει απλά τον ίδιο με κλειστά μάτια και τη γλώσσα έξω)
Με background φωτογραφίες συναυλιών του, το προφίλ του διάσημου rapper είναι γεμάτο σουρεάλ twits και @replies σε φίλους και fans. 

Neil Gaiman 
Followers: 1,5 εκατομμύριο
Τελευταίο twit:
«Αντίο LA, πόλη των Όσκαρ και των κόκκινων χαλιών και των εντόμων γυναικών και της πλαστικής χειρουργικής. Επόμενη στάση Wellington.»
Ο συγγραφέας –μεταξύ άλλων– των «Γιών της Αράχνης» γράφει τα twits του με το χαρακτηριστικό, υπόγειο χιούμορ που επιστρατεύει και στις διηγήσεις του, και το οποίο κάνει το προφίλ του μία από τις αγαπημένες μας διαδικτυακές αναγνώσεις. 

Demi Moore 
Followers: 2,5 εκατομμύρια
Τελευταίο twit: "
Βοηθάω τη φίλη μου Amanda de Cadenet με τη φωτογράφισή της για το Bazaar. Όλα γυμνά, όλοι οι σωματότυποι. Το λατρεύω. Κυρίως επειδή βρίσκομαι πίσω από την κάμερα."
Η Mrs. Kutcher, όπως είναι το username της, twit-άρει νέα από τα ταξίδια της, την οικογενειακή ζωή με τον κατά δεκαετίες μικρότερο σύζυγό της και… τις συναντήσεις της με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (!) 

Arnold Schwarzenegger 
Followers: 1,6 εκατομμύριο
Τελευταίο twit:
«Ο Sly κι εγώ περάσαμε φανταστικά το Σαββατοκύριακο στο Arnold Classic, προωθώντας το fitness»
Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινότητα του Twitter για συνέδρια, νομοσχέδια, συναντήσει κορυφής, πολιτικές και άλλες εξελίξεις της πολιτείας του.

Jamie Oliver
Followers: 350.000
Τελευταίο twit: «Και οι αμερικάνικες εκδοχές των συνταγών μόλις ανέβηκαν στο site»
Ο διάσημος σεφ twit-άρει τις συνταγές του, νέα από τα γυρίσματα της εκπομπής και τα ταξίδια του και συνομιλεί με φίλους και gourmet fans.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v