Extreme Sports: Ευ ζην... επικινδύνως

Bungee jumping, Ράφτινγκ, Ραπέλ, Trekking, αναρρίχηση, mountain bikes... Tα extreme sports στην φύση και στην πόλη, έλκουν κάθε χρόνο εκατοντάδες εκδρομείς που αναζητούν κάτι το διαφορετικό στις εξορμήσεις τους. Μήπως ήρθε η ώρα να ανεβάσετε τα επίπεδα της αδρεναλίνης σας;
Extreme Sports: Ευ ζην... επικινδύνως
του Νικόλα Γεωργιακώδη

"Γεμίζουν μπαταρίες..." Αυτήν την απάντηση θα πάρουμε αν ρωτήσουμε τους εκατοντάδες λάτρεις των extreme sports, την άποψή τους επί του θέματος. Απάντηση που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Δεν είναι και λίγοι οι εκδρομείς που με κάθε ευκαιρία αναζητούν την απόδραση στο κοντινότερο (ή μακρινότερο) βουνό, για να βρεθούν κοντά στην αναζωογονητική ομορφιά της Μητέρας Φύσης. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία από μέρους σας, οι εγκεκριμένες εταιρείες που διοργανώνουν τις εξορμήσεις καταρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και συνοδούς που επιβλέπουν τις κινήσεις και φροντίζουν για την ασφάλειά σας.

Παρά την "κακή" φήμη που απέκτησαν με τα πρόσφατα ατυχήματα, τα extreme sports, δεν παύουν να αποτελούν τον ιδανικότερο συνδυασμό άθλησης και περιπέτειας. Οι πλούσιες φυσικές ομορφιές της Ελλάδας ευνοούν την ανάπτυξη τέτοιων αθλημάτων ή δραστηριοτήτων. Οι προορισμοί είναι άκρως ελκυστικοί (ο Εύηνος, ο Αλφειός, ο Αωός, τα Καλάβρυτα, το Καρπενήσι ή η Ξάνθη), γεγονός που οδηγεί ολοένα και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εξορμήσεις. Αν ψάχνετε κάτι το διαφορετικό για να "γεμίσετε" τα Σαββατοκύριακά σας, τότε βρήκαμε τους καλύτερους extreme προορισμούς από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εξορμήσεων, για να επιχειρήσετε την πρώτη σας επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο των extreme sports.

Alpin Club
Διοργανώνει rafting στον Λούσιο, τον Εύηνο, τον Άραχθο, τον Αχελώο, στον Ερύμανθο και τον Ταυρωπό. Διαθέτει επίσης ένα πάρκο περιπέτειας στην ορεινή Ναυπακτία και την ορεινή Αρκαδία, όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε έναν σωρό από συναρπαστικές δραστηριότητες όπως rappel, αναρρίχηση και flying fox. Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, υπάρχει διαδρομή με mountain bikes στην ορεινή Ναυπακτία. Η διαδρομή είναι χωμάτινη, μέτριας δυσκολίας, διάρκειας 1 ώρας με συνοδεία οδηγού. Επίσης, οι έντονες συγκινήσεις που προσφέρει το κανώ σας περιμένουν στα φαράγγια του Κοσκάραγα και της Νέδας. Τέλος, η εταιρεία σας δίνει και την δυνατότητα για σκι και snowboard σε οργανωμένα πακέτα εκδρομών στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες και διαθεσιμότητα των εξορμήσεων τηλ. Τηλ : 210 6753514-5.

Trekking Hellas
Με ένα μεγάλο δίκτυο κέντρων εξόρμησης σε όλη την Ελλάδα (Γρεβενά, Ζαγοροχώρια, Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα κτλ.) και με μια πληθώρα δραστηριοτήτων στην φύση, η "αλυσίδα" της Trekking αποτελεί μία από τις ιδανικότερες λύσεις για να γνωρίσετε τον κόσμο των extreme sports. Μπορείτε να κάνετε Κανό (Λίμνη Πλαστήρα -20€, Δέλτα Πηνειού-40€, Λίμνη Κρεμαστών-25€ το άτομο), monoraft στον Λούσιο (50€/ άτομο), River trekking στην Νέδα στην Ηλεία (45€/ άτομο, από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο), αυτόνομη κατάδυση στο νησάκι Καστρί (53€/ άτομο) και φυσικά ποδήλατο βουνού στην Πάρνηθα και την Λίμνη Πλαστήρα (20€/ άτομο). Για τις μέρες του Πάσχα, η Τrekking προτείνει επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, στο Πάρκο Βόρειας Πίνδου και δραστηριότητες στην φύση (200€/ άτομο με διαμονή σε ξενώνα), στα παράλια του Κίσαβου με rafting στον Πηνειό (210€ το άτομο) και στην Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα (290€/ άτομο). Για πληροφορίες: Τηλ. 210.3310323-6.

Via Natura
Σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες στη φύση στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Σας δίνει επίσης και αναμνηστικό CD φωτογραφιών για να κρατήσετε τις extreme αναμνήσεις σας για πάντα. Ιδανικό για αυτήν την εποχή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, είναι το Rafting στον Άραχθο. Ο θρυλικός αυτός ποταμός στα Τζουμέρκα, με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, είναι ίσως το καλύτερο ποτάμι για rafting, αφού με τρεις διαφορετικές διαδρομές, από 2ου έως και 4ου βαθμού δυσκολίας, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Οι τιμές ξεκινάνε από 45€ ανάλογα με την διαδρομή. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις διαδρομές εδώ. Επίσης, δοκιμάστε τις απαιτητικές διαδρομές με mountain bikes με αφετηρία τον Άραχθο ποταμό, μέσα από δασικούς δρόμους, χωματόδρομους και ρέματα (25€/ άτομο). Τέλος, έχετε να επιλέξετε μέσα από τρεις δράσεις με σχοινιά: αναρρίχηση (15€), καταρρίχηση (ραπέλ) (10€) και εναέριο πέρασμα (flying fox) (15€). Πληροφορίες: 26850- 31200.

Olympos Trek
Υλοποιεί δραστηριότητες στον Όλυμπο,στην κοιλάδα των Τεμπών, στον Πηνειό, στον Κίσσαβο, στο Πήλιο, στα ανατολικά παράλια (κέντρο δραστηριοτήτων Κισσάβου-Ολύμπου) και η στην Αλλόνησο. Αυτήν την περίοδο στα "πάνω" του είναι το rafting στον Πηνείο (50€/ άτομο) και στον Ασπροποταμο (60€/άτομο). Στον Πηνειό έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε δύο διαδρομές. Η πρώτη, διάρκειας 2 ωρών, διασχίζει την κοιλάδα των Τεμπών. Iδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ιδανική για εισαγωγή στο Rafting και νεαρές ηλικίες. Η δεύτερη, με σχεδόν συνεχή περάσματα διασχίζει τα στενά στο Βερνέζι. Συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις πιο ενδιαφέρουσες καταβάσεις από άποψη δυσκολίας στην χώρα. Αδρεναλίνη στα ύψη εν ολίγοις! Στις υπόλοιπες δραστηριότητες συγκαταλέγονται το ραπέλ, η αναρρίχηση και οι αναβάσεις στον Κίσσαβο, στα Τέμπη και στον Όλυμπο. Πληροφορίες: 2410 921244, 6932 545001.

Κλαουδάτος
Με εκατομμύρια φανατικούς σε όλον τον κόσμο το snowboard και το σκι, είναι από τα πλέον αγαπημένα extreme sports. H αλυσίδα καταστημάτων Κλαουδάτος έχει καθημερινές διαδρομές του ski bus για αρκετά χιονοδρομικά κέντρα (Καλάβρυτα, Παρνασσός, Μαίναλο, Σέλι, 2-5 Πηγάδια). Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις διαδρομές εδώ  και να διαλέξετε αυτή που σας βολεύει. Η χρήση του ski bus θα σας κοστίσει 15€, ο εξοπλισμός από 15-20€, ενώ αν θέλετε να κάνετε ιδιαίτερο μάθημα με κάποιον από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές της σχολής θα σας κοστίσει επιπλέον 40€. Η κάρτα εισόδου στα χιονοδρομικά κέντρα κοστίζει από 12-18€, αναλόγως με την περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5781880.

Zulu Bungy
Ποιός είπε ότι τα extreme sports περιορίζονται αποκλειστικά στην φύση. Ένα άθλημα για δυνατές συγκινήσεις, το bungee jumping έχει αποκτήσει το δικό του κοινό στην Ελλάδα. Μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα, στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκεται μια οργανωμένη πλατφόρμα για bungee jumping. Προς το παρόν μπορείτε να κάνετε κρατήσεις μόνο για Κυριακές και μόνο εφ'όσον έχετε ικανοποιητικό αριθμό ατόμων. Οι πτώσεις γίνονται με τη φροντίδα αυστηρά επαγγελματικής ομάδας, σε μια από τις πιο σύγχρονες πλατφόρμες bungee του κόσμου, με αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και πιστοποίηση TUV. Θα σας κοστίσει 60€ το άτομο, ενώ αν θέλετε να κινηματογραφήσετε την στιγμή είναι 10€ επιπλέον. Από τις 25 Μαρτίου το κέντρο θα δουλεύει κανονικά και τις καθημερινές. Πληροφορίες/κρατήσεις: 2105147051.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v