Τέλεια χόμπι για να ξεκινήσεις με μηδέν ευρώ

Είναι ψυχαγωγικά, σου κάνουν καλό, δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα, όμως αξίζουν και γεμίζουν τις ώρες σου όμορφα.
Τέλεια χόμπι για να ξεκινήσεις με μηδέν ευρώ

Αν η πρόσφατη κακοκαιρία σε βρήκε κλεισμένο ξανά στο σπίτι, αν η καραντίνα σου προκάλεσε έντονα συναισθήματα θλίψης, αν τελοσπάντων βαρέθηκες να περνούν οι ώρες του ελεύθερου σου χρόνου χωρίς να τις γεμίζεις ουσιαστικά, τότε γιατί δεν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ένα χόμπι;

Πώς είπες; Δεν έχεις φράγκο; Κανένα πρόβλημα. Δες μερικά χόμπι που δεν κοστίζουν, αλλά αξίζουν.

Επάγγελμα ζογκλέρ

 

Από τα φανάρια των δρόμων μέχρι το… τσίρκο, τα ζογκλερικά όχι μόνο είναι ένα άκρως ενδιαφέρον και διασκεδαστικό χόμπι, αλλά βάσει ερευνών βοηθά σημαντικά στις νοητικές λειτουργίες, ενώ δρα και ως αγχολυτικό. Ο εξοπλισμός δεν χρειάζεται να κοστίσει πολύ: αν δεν θες να αγοράσεις μπάλες, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου με μπαλόνια και αλεύρι ή να πάρεις μερικά πορτοκάλια ή μήλα από την κουζίνα. Τόσο απλό.

Να το τυλίξω;

Οριγκάμι έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ποτέ; Είναι σούπερ χαλαρωτικό, λένε αυτοί που ασχολούνται. Άσε που τα αποτελέσματά του γίνονται τέλεια διακοσμητικά. Ένα οποιοδήποτε τετράγωνο κομμάτι χαρτί αρκεί. Υπάρχουν και εξειδικευμένα χαρτιά για origami, τα οποία διευκολύνουν το έργο σου, αλλά το πιθανότερο είναι πως για να φτάσεις στο σημείο να τα παραγγείλεις online θα έχεις ήδη κολλήσει με το νέο σου χόμπι. Το βιντεάκι που ακολουθεί έχει οδηγίες στα ελληνικά.



Γιες, δις ιζ α ντογκ

Ένα άκρως ενδιαφέρον και φουλ χρηστικό χόμπι είναι οι ξένες γλώσσες. Δεν σου μένει φράγκο για ιδιαίτερα; Κανένα πρόβλημα. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν είναι απαραίτητα κοστοβόρα. Αν θες να μάθεις τα βασικά μπορείς να το κάνεις διασκεδαστικά και ανέξοδα, μέσα από δωρεάν ιστοσελίδες όπως αυτές

Τι θα φυτέψουμε σήμερα;

Είναι από τα πιο διαδεδομένα αγχολυτικά χόμπι. Πέρα από το δημιουργικό και ψυχοθεραπευτικό της χαρακτήρα, η κηπουρική απαιτεί ελάχιστη επένδυση και προσφέρει μέγιστη ψυχαγωγία. Με λίγα ευρώ μπορείς να πάρεις πακετάκια σπόρων – εφ΄ όσον έχεις γλάστρες που δεν χρησιμοποιείς – και εντός μερικών ημερών να έχεις ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Για περισσότερες οδηγίες δες εδώ.

Μάστερ Σεφ

Δεν χρειάζεται ακριβό εξοπλισμό. Δεν χρειάζεται καν εξοπλισμό για την ακρίβεια. Μια επίσκεψη στην κουζίνα και τα απλούστερα υλικά μπορούν να συμβάλουν στο δημιουργήσεις πιάτα για σένα ή τους καλεσμένους σου, με περιθώριο βελτίωσης που δεν έχει ταβάνι. Πειραματίσου και φτιάξε τις δικές σου συνταγές που θα σε κάνουν έναν από τους κορυφαίους μάστερ σεφ του σπιτιού.

Πιάσε το πινέλο

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Ντεγκά, ούτε να έχεις μια περιουσία σε πρώτες ύλες για να ξεκινήσεις τις ζωγραφιές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις ένα μολύβι – και από εκεί μπορούν να ξεκινήσουν όλα. Και σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για μια πρώτης τάξης ψυχοθεραπεία. Εν ολίγοις και χόμπι, και οικονομικό και αγχολυτικό. Μια χαρά.

Θα κάνουμε πούσαπς

Είναι δωρεάν, μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και χωρίς εξοπλισμό (σπίτι, πάρκο, στάδιο), έχει τεράστια οφέλη για την υγεία και το μόνο που χρειάζεσαι είναι διάθεση, νερό και μια πετσέτα. Από τη στιγμή που θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα είναι θέμα χρόνου να βάλεις την άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα, ως ωφέλιμο (και δωρεάν) χόμπι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v