Τα χόμπι που θα σου φέρουν λεφτά

Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα λένε, και θα είσαι για μια ζωή ευτυχισμένος. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου;
Τα χόμπι που θα σου φέρουν λεφτά

Θες να βγάλεις μεγαλύτερο εισόδημα. Θες όμως να κάνεις και κάτι που να σου αρέσει. Δες παρακάτω μερικά χόμπι που μπορούν με την κατάλληλη επένδυση χρόνου να σου αποφέρουν ικανοποιητικά χρήματα.

Πάτα play



Σας αρέσει να λιώνετε με τις ώρες στο gaming; Το’χετε με τα παιχνίδια; Τότε μπορείτε σχετικά εύκολα να δουλέψετε για εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών δοκιμάζοντας τα παιχνίδια τους για bugs ή – ακόμα πιο εύκολα – να φτιάξετε κανάλι στο youtube με reviews παιχνιδιών ή walkthroughs και να έχετε ένα εισόδημα από διαφημίσεις αν το κανάλι σας γίνει δημοφιλές.

9η τέχνη



Έχετε καλή πένα και χιούμορ; Δοκιμάστε να εξελίξετε το ήδη υπάρχον «ταλέντο» σας βλέποντας βίντεο με οδηγίες για το πώς θα βελτιώσετε τα σκίτσα σας και μπείτε στον κόσμο των webcomics ήτοι κόμιξ τα οποία κυκλοφορούν online. Θα χρειαστείτε ίσως μια επένδυση σε digital προγράμματα για να μπορέσετε να τα «ανεβάσετε», όμως από τη στιγμή που οι δημιουργίες σας αποκτήσουν κοινό, τότε ανοίγονται πόρτες για κέρδος είτε μέσα από δωρεές αναγνωστών είτε μέσα από τύπωμα t-shirt.

Όνειρο στην κουζίνα



Σας αποκαλούσαν ανέκαθεν χρυσοχέρα/η; Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την αγάπη σας για τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική για να γίνετε διάσημοι; Αρχικά διαλέξτε ένα είδος συνταγών στο οποίο θεωρείτε εαυτόν «δυνατό». Μπορεί να είναι τα κέικ, οι τούρτες, οι vegan συνταγές ή τα γλυκά με σοκολάτα. Αγοράστε τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα σας χρησιμεύσει για τις συνταγές σας και ξεκινήστε φτιάχνοντας προφίλ στο Instagram με τις δημιουργίες σας. Ιδανικά, φτιάξτε δωρεάν και ένα μπλογκ στο οποίο θα προσθέτετε νέες συνταγές. Τέλος, δοκιμάστε να έρθετε σε επαφή με εταιρείες πρώτων υλών, έχοντας ήδη αποκτήσει κοινό, για να σας σπονσοράρουν συνταγές στις οποίες θα χρησιμοποιείτε τα προϊόντα τους.

Φτιάχτο μόνος σου



Κεριά; Αξεσουάρ; Ρούχα; Κοσμήματα; Χρωματιστά βότσαλα; Οι χειροποίητες κατασκευές – αν γίνονται με μεράκι – πάντα έχουν το κοινό τους το οποίο διατίθεται να δώσει το κάτι παραπάνω για κάτι που θα έχουν μόνο αυτοί: από κοσμήματα μέχρι και διακοσμητικά για το σπίτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα πουλήσετε σε σελίδες όπως το Etsy ή να φτιάξετε ένα e-shop με τα δικά σας προϊόντα.

Και οι γραμμωμένοι έχουν ψυχή



Αν περάσατε όλη σας τη ζωή στο γυμναστήριο, τότε ενδεχομένως να αξίζει να επενδύσετε στο να μάθετε τι και πως δουλεύει όχι μόνο στο δικό σας σώμα αλλά και στο σώμα των απανταχού ασκούμενων. Μια επένδυση για ένα σεμινάριο personal training θα σας εφοδιάσει με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις για να γυμνάσετε ένα υγιές άτομο και από εκεί και πέρα το χόμπι σας και η αγάπη σας για το fitness μπορεί να μεταφραστεί σε μπόλικους πελάτες και ένα δυνατό εισόδημα. Πάντα και παντού, θα υπάρχει κάποιος υποψήφιος ασκούμενος που θα θέλει να δει το σώμα του να αλλάζει, κι εσείς μπορείτε να τον βοηθήσετε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

N. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v