Σελίδες για να πουλήσεις τα παλιά σου αντικείμενα

Έχεις παλιά πράγματα αξίας και θες να τα ξεφορτωθείς; Φτιάχνεις χειροτεχνίες; Θες να ανοίξεις ένα online μαγαζάκι; Αυτές οι σελίδες είναι ό,τι πρέπει.
Σελίδες για να πουλήσεις τα παλιά σου αντικείμενα

Ό,τι βγάλει κανείς παραπάνω καλό είναι. Εν μέσω καραντίνας οι online αγοραπωλησίες έχουν πάρει τα πάνω τους και αν νομίζετε ότι έχετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε ή φτιάχνετε διαφόρων ειδών χειροτεχνίες και θέλετε να τις πουλήσετε, τότε οι παρακάτω σελίδες είναι η καλύτερη δίοδος.

Χρυσή Ευκαιρία

Η Χρυσή ευκαιρία η παλιά η ορθόδοξη χρόνια τώρα στον τομέα των αγγελιών, σας δίνει την ευκαιρία να πουλήσετε οτιδήποτε θέλετε. Στα μεγάλα της πλεονεκτήματα είναι ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν και ότι θα βρείτε δεκάδες αγγελίες ενδιαφερόμενων που πιθανώς αναζητούν αντικείμενα  σαν και αυτά που έχετε. Εξαίρεση στη δωρεάν καταχώρηση αποτελούν οι καταχωρίσεις που αφορούν τη ζήτηση Εργαζομένων, την προσφορά υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, την προσφορά (πώληση-ενοικίαση) Εξοπλισμού Επιχειρήσεων καθώς και την κατηγορία Express, οι οποίες απαιτούν κάποιο κόστος για να αναρτηθούν.

Marketplace

Στο Facebook Marketplace το μόνο που έχετε να κάνετε (πέρα από να έχετε λογαριασμό στο FB, προφανώς), είναι να ανεβάσετε τη φωτογραφία του αντικειμένου που θέλετε να πουλήσετε και μετά να περιμένετε μήνυμα από υποψήφιο ενδιαφερόμενο. Θεωρείται μακράν ο πιο αποτελεσματικός διαδικτυακός χώρος πώλησης, που μάλιστα σας προσφέρει την ευκαιρία να διαφημίσετε στοχευμένα έναντι λίγων ευρώ το αντικείμενο που θέλετε να πουλήσετε. Προσφέρει επίσης την αρκετά χρήσιμη επιλογή του μοιράσματος της αγγελίας σας σε οποιοδήποτε γκρουπ με αγορές μεταχειρισμένων είστε μέλος στο FB για να το δουν ακόμα περισσότερα μάτια.



Etsy

Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε χειροποίητα έργα τέχνης και χειροτεχνίας ή vintage συλλεκτικά αντικείμενα, το Etsy είναι αυτό που ψάχνετε. Πληρώνετε 20 σεντς του δολαρίου για να καταχωρίσετε ένα είδος και έπειτα μια χρέωση συναλλαγής 5% στην τιμή πώλησης του αντικειμένου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αποστολή. Εάν χρησιμοποιείτε το Etsy Payments για τη διεκπεραίωση της πληρωμής σας, θα χρεωθείτε επιπλέον 3% συν 25 σεντ.



Wix

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες για την δημιουργία ιστοσελίδων, ήτοι σας επιτρέπει δωρεάν να φτιάξετε τον ιστότοπό σας. Αν όμως θέλετε να πουλήσετε προϊόντα μέσω αυτού, τότε θα πρέπει να αγοράσετε κάποιο πακέτο. Οι τιμές του Wix κυμαίνονται από 14 έως 49 δολάρια ανά μήνα (ετήσια χρέωση) σε οκτώ προγράμματα τιμολόγησης. Το πρόγραμμα Combo είναι το φθηνότερο με 14 δολάρια ανά μήνα και σας παρέχει έναν ιστότοπο χωρίς διαφημίσεις. Το Απεριόριστο πακέτο 18 δολαρίων ανά μήνα είναι καλύτερο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ οι διαδικτυακοί πωλητές μπορούν να ξεκινήσουν με το πρόγραμμα Business Basic με 23 δολάρια ανά μήνα. Σε κάθε περίπτωση το δωρεάν πακέτο είναι ό,τι πρέπει για να «δείτε τι παίζει» και να αποφασίσετε αν αξίζει να επενδύσετε σε αυτό για τις πωλήσεις σας.



Amazon

Μπορείτε να πουλήσετε σχεδόν οτιδήποτε στο Amazon, αν και η πώληση σε ορισμένες εξειδικευμένες κατηγορίες απαιτεί έγκριση από την εταιρεία και ένα αναβαθμισμένο σχέδιο πώλησης. Η Amazon χρεώνει διαφορετικά τα αντικείμενα που πωλούνται, ανάλογα με το είδος του σχεδίου πώλησης που έχετε. Εάν επιλέξετε το βασικό σχέδιο μεμονωμένης πώλησης, θα πληρώσετε 99 σεντ του δολαρίου ανά προϊόν που πωλείται, καθώς και ένα τέλος παραπομπής. Το τέλος παραπομπής είναι ένα ποσοστό της συνολικής τιμής πώλησης του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής, αλλά όχι των φόρων, και γενικά κυμαίνεται από 8% έως 20% - δείτε αναλυτικά εδώ

eBay

Το eBay σάς επιτρέπει να κάνετε πλειστηριασμό και να πουλήσετε ένα ευρύ φάσμα αγαθών. Για τα περισσότερα αντικείμενα, πληρώνετε στο eBay το 10% της τελικής τιμής πώλησης του αντικειμένου, το οποίο περιλαμβάνει έξοδα αποστολής, αλλά όχι φόρους. Εάν αναρτήσετε περισσότερα από 50 αντικείμενα σε ένα μήνα, το eBay αρχίζει να σας χρεώνει 30 σεντς ανά καταχώριση άνω των 50.

Shopify

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που υποστηρίζει όλες τις μορφές του ηλεκτρονικού εμπορίου/e-commerce και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα online κατάστημα για να πουλήσετε ό,τι θέλετε – προϊόντα ή υπηρεσίες. Παρέχει ένα free trial 14 ημερών, με απεριόριστη χρήση των δυνατοτήτων του, ενώ από εκεί και πέρα προσφέρει τρία προγράμματα τιμολόγησης: Το Shopify Basic κοστίζει 29$ ανά μήνα, με 2,9% + 30 σεντς ανά διαδικτυακή συναλλαγή, το κύριο πρόγραμμα Shopify κοστίζει 79$ ανά μήνα, με 2,6% + 30 σεντς ανά συναλλαγή και το Advanced Shopify με 299$ ανά μήνα, με 2,4% + 30 σεντς ανά συναλλαγή.



Discogs

Με εκατομμύρια καταγεγραμμένους καλλιτέχνες και χιλιάδες ενεργούς συνεργάτες, η σελίδα αυτή είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του βινιλίου, αλλά και της κασέτας, ενώ διαμορφώνει σε παγκόσμιο επίπεδο τις τιμές τους. Εκατοντάδες χιλιάδες μεταχειρισμένοι τίτλοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση, ενώ η σελίδα σας δίνει την ευκαιρία να πουλήσετε κι εσείς τα σπάνια κομμάτια σας. Η καταχώριση της αγγελίας είναι δωρεάν, ενώ αν πουλήσετε κάτι υπάρχει χρέωση 8% (με βάση την τιμή του αντικειμένου σας σε δολάρια), με ελάχιστο 0,10 δολάρια και μέγιστο 150 δολάρια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v