Τι να δω online αυτή την εβδομάδα;

Και θέατρα, και σειρές, και μουσικές και σούπερ ταινίες, και ένα σωρό πράγματα σου βρήκαμε για να περάσει αναίμακτα άλλη μια εβδομάδα λοκντάουν.
Τι να δω online αυτή την εβδομάδα;
Ναι, σε κανονικές συνθήκες θα σου γράφαμε σε ποια μπαράκια να πας, ποιες παραστάσεις να δεις στα θέατρα της πόλης, και σε ποιες γειτονιές της Αθήνας να βολτάρεις με ζεστό καφεδάκι στο χέρι. Τι να κάνουμε, όμως, που δεν είναι κανονικές οι συνθήκες; Θα βρούμε τρόπους να περάσουμε καλά στο σπίτι, αυτό θα κάνουμε.

Τα θέατρα…

Το Θείο Τραγί του Γιάννη Σκαρίμπα, στην πολυαγαπημένη σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, προβάλλεται σε real time live streaming από το Θέατρο Πορεία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 21.00, με το εισιτήριο να κοστίζει 7€. Περισσότερα εδώ.

Επίσης στο Θέατρο Πορεία, την Κυριακή 29/11 στις 21.00, θα δούμε τον χιλιοβραβευμένο Αρίστο του Γιώργου Παπαγεωργίου, με κεντρικό ήρωα τον διαβόητο Δράκο του Σέιχ Σου, Αριστείδη Παγκρατίδη. Το εισιτήριο κοστίζει κι εδώ 7€. Λεπτομέρειες εδώ.

Στο Εθνικό Θέατρο θα δούμε το Σάββατο 28/11 στις 19.30 σε live streaming την Κυρία του Μαξίμ του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Εισιτήριο στα 8€, και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η Αντιγόνη – Lonely Planet της Λένας Κιτσοπούλου είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube

Στο ίδιο κανάλι βρίσκουμε από την Κυριακή 22/11 και την πολυσυζητημένη Αποκάλυψη του Θάνου Παπακωνσταντίνου, που ναι, αν δεν το μάντεψες από το όνομα είναι η θεατρική εκδοχή της Αποκάλυψης του Ιωάννη –αυτής με τους τέσσερις καβαλάρηδες και τις επτά σφραγίδες.

Οι μουσικές του Μεγάρου…

Την Τρίτη 24/11 στις 20.30, οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής και ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα περίφημα Έξι Concerti Grossi, έργο 3 του George Frideric Händel. Η συναυλία είναι δωρεάν. Κλικ εδώ

Το Σάββατο 28/11 ακολουθεί η συναυλία αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου «Orange – Blue – Green», στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Γκουνταρούλης (βιολοντσέλο), ο Νεκτάριος Καραντζής (κοντραμπάσο) και ο Χρήστος Γερμένογλου (ντραμς, κρουστά). Oι τρεις διακεκριμένοι σολίστ, χωρίς τίποτα προσυνεννοημένο, κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο άγνωστο, με μοναδικό οδηγό το μουσικό τους ένστικτο. Επίσης δωρεάν, εδώ

Οι σειρές…

Το νέο μας κόλλημα λέγεται Barbarians, είναι μίνι σειρά 6 επεισοδίων, και αφηγείται μια από τις επικότερες μάχες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτή του Τευτοβούργιου Δρυμού. Θα την αγαπήσεις ιδιαιτέρως αν ήσουν τω καιρώ εκείνο φαν του Rome, αλλά και αν είσαι λίγο νερντ όπως εμείς και χαρείς με τους διαλόγους στα λατινικά (που αν μας ρωτάς δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε σειρά). Τη βρίσκεις στο Netflix.

Το αγαπημένο And then There were None, γνωστό στα ελληνικά και ως, εχμ, Δέκα Μικροί Νέγροι, της Agatha Christie στην αριστουργηματική μεταφορά του από το BBC δεν είναι ακριβώς σειρά: Είναι δύο επεισόδια, που βλέπονται σαν μεγάλη ταινία, διαθέσιμα εντελώς δωρεάν στο Ertflix.

Η καινούρια σειρά εποχής που σκηνοθετεί για την ΕΡΤ η Όλγα Μαλέα λέγεται Τα Καλύτερά μας Χρόνια, έχει πρωταγωνιστές τους Μελέτη Ηλία και Κατερίνα Παπουτσάκη, και θρυλικά πλάνα από το αρχείο της ΕΡΤ να ενσωματώνονται στη δράση, η οποία εκτυλίσσεται στα 60s. Τη βρίσκεις κι αυτή στο Ertflix

Το Little America είναι μια ανθολογία οκτώ επεισοδίων από τους δημιουργούς του κοσμαγάπητου Master of None, που αφηγείται τις αστείες, δραματικές και πέρα για πέρα απρόβλεπτες ιστορίες των μεταναστών στην Αμερική. Τη βρίσκεις στο Apple TV

Και ακόμα: Εδώ σου έχουμε τις πιο φρέσκιες σειρές που αξίζει να δεις στο Netflix, εδώ προτάσεις για τους λάτρεις της Ιστορίας, και εδώ 650 λέξεις γιατί πρέπει πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο να δεις την τέταρτη σαιζόν του The Crown, που παίζει εδώ και δέκα μέρες στο Netflix.

Οι ταινίες…

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ μόλις προσγειώθηκαν στο Cinobo: Μια ιστορία αγάπης με φόντο το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν, από την εταιρεία παραγωγής του πολυαγαπημένου Τρίο της Μπελβίλ.

Το The Boys in the Band με τους Jim Parsons και Zachary Quinto διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1968, και είναι από τις ταινίες που σου αφήνουν την αίσθηση που έχεις όταν έχεις δει μια καλή θεατρική παράσταση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως συστήνεται περισσότερο για θεατρόφιλους και λιγότερο για σινεφίλ. Το βρίσκεις στο Netflix

Αν σου έλειψαν οι αργεντίνικες ταινίες με τον Ρικάρντο Νταρίν που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι στα σινεμά… Να, σου βρήκαμε μία στο Cinobo. Το συναρπαστικό Μαύρο Χιόνι, αστυνομικό θρίλερ στο δρόμο που χάραξε το Μυστικό στα Μάτια της. 

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το γυρισμένο στην Καρδαμύλη Πριν τα Μεσάνυχτα, βρίσκει τον Τζέσι και τη Σελίν μεσήλικες, παντρεμένους με παιδιά, και λιγότερο ρομαντικούς-περισσότερο ρεαλιστές απ’ ό,τι οι δύο πρώτες ταινίες. Υπέροχοι όπως πάντα στους ρόλους τους ο Ίθαν Χοκ και η Ζυλί Ντελπί, και εμφανίσεις-έκπληξη από Ξένια Καλογεροπούλου και Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη. Τη βρίσκεις στο Ertflix.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v