Κανάλια για να μάθεις να παίζεις μουσική

Ήρθε η ώρα που τόσα χρόνια περίμενες: να μάθεις να παίζεις μουσική. Πώς θα το κάνεις αυτό; Παρακολουθώντας βιντεάκια στο Youtube.
Κανάλια για να μάθεις να παίζεις μουσική
Η καραντίνα είναι σε εξέλιξη και έχεις σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνεις ο άνθρωπος που πάντα ήθελες και οι γονείς σου δεν είχαν τα χρήματα ή τη νοοτροπία να σε σπρώξουν προς τα ‘κει. Άλλοι ήθελαν να γίνουν οι Νουρέγιεφ του τσάμικου, άλλοι αστέρια του πινέλου και άλλοι ήθελαν να μάθουν να παίζουν κάποιο όργανο. Για να σου τράβηξε το ενδιαφέρον αυτό το άρθρο, πιθανολογούμε ότι ανήκεις στην τελευταία κατηγορία.

Επειδή κι εμείς κουβαλάμε ανάλογα απωθημένα, συγκεντρώσαμε εδώ κάποιους Youtubers που θα σε μάθουν γρήγορα πώς να φτιάχνεις ή να παίζεις μουσική. Στο Hall of Fame δε θα πας, αλλά τη δημιουργικότητά σου θα την καλλιεργήσεις.

Μαθήματα φωνητικής

Ο πιο απλός τρόπος να ξεκινήσεις να παράγεις μουσική είναι η φωνητική∙ το μόνο που χρειάζεσαι είναι οι φωνητικές σου χορδές. Στο κανάλι αυτό η Σωτηρία Σελήσιου θα σου δείξει πώς να μεγαλώνεις την έκταση της φωνής σου, θα σου δώσει συμβουλές για το πώς να σταματήσεις να είσαι κομπλαρισμένος και να ξεκλειδώσεις τη φωνή σου, θα σου αποκαλύψει την τεχνική της «Διαφραγματικής αναπνοής» και διάφορα άλλα χρήσιμα που χρειάζεται κάποιος εκκολαπτόμενος τραγουδιστής.

Αν είσαι Κακοφωνίξ, μην απορρίπτεις το κανάλι της Σωτηρίας. Τουλάχιστον μάθε ορθοφωνία.

Μαθήματα κιθάρας 

Προσθέσαμε την κιθάρα γιατί όλο και σε κάποιο σπίτι υπάρχει κάπου ξεχασμένη μία. Μα σε καμιά γωνιά ως διακοσμητική, μα στο πατάρι από τότε που την έφερε δώρο η κουλ εκείνη θεία, κάπου υπάρχει μία. Στο κανάλι αυτό -και συγκεκριμένα στη λίστα που παραθέτουμε στο link- θα μάθεις πώς να παίζεις κιθάρα, χωρίς να μπλέκεις με αρμονίες, νότες και τα συναφή. Μαθαίνεις γρήγορα και άμεσα πώς να παίζεις τα βασικά ακόρντα -αυτά που παίζουν στις παραλίες γύρω από τη φωτιά- για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Μαθήματα Fruits and loops

Υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων σύνθεσης μουσικής. Το πρόβλημα είναι ότι είναι τόσα πολλά που αφενός θα σου πάρει μέρες για να τα δοκιμάσεις όλα, κι αφετέρου δεν έχεις τη γνώση να ξεχωρίσεις ποιο από αυτά ακροβατεί μεταξύ ενός κατάλληλου για αρχαρίους πρόγραμμα και ενός επαγγελματικού. Το Fruit and Loops είναι ο ορισμός αυτού. Με αυτό ξεκινούν οι επαγγελματίες παραγωγοί να φτιάχνουν beats και κάποιοι με το ίδιο συνεχίζουν. Μεταξύ μας, είναι η σύνθεση μουσικής μέσω ενός εύχρηστου προγράμματος ιδανικότερος τρόπος να περάσεις τον χρόνο σου στην καραντίνα∙ οι beatmakers είναι οι μόνοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε σε καραντίνα.

Μαθήματα drums

Σκέψου το λίγο: με τα drums και θα μάθεις να παίζεις τα βασικά χωρίς να μπερδεύεσαι με ακόρντα -αλλά μόνο με ρυθμό- και θα εκτονώνεις την ενέργεια την οποία δεν έχεις πού να εκτονώσεις. Εξάλλου, πόσο κουλ είναι να παίζεις drums;

Στα διαδικαστικά:

Νομίζεις ότι για να παίξεις drums χρειάζεται να ξοδέψεις το λιγότερο 400 ευρώ; Κάνεις λάθος. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο μπαγκέτες κι ένα pad. Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις για pad; Το mousepad ή ακόμα κι αυτή τη θερμοανθεκτική επιφάνεια από καουτσούκ που βάζεις κάτω από την καυτή κατσαρόλα. Στη χειρότερη θα αγοράσεις ένα pad, κοστίζει μόλις 30 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v