Ράφτινγκ: Ανοιξιάτικες πιρουέτες στο ποτάμι

Διπλά... άξελ και τόλουπ στο νερό, μπόλικη αδρεναλίνη, υπέροχα φυσικά τοπία. Ναι, ήρθε η στιγμή για ράφτινγκ στα ποτάμια της Ελλάδας, καλά το μυριστήκατε.
Ράφτινγκ: Ανοιξιάτικες πιρουέτες στο ποτάμι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχει φύση, έχει περιπέτεια, έχει δροσιά, έχει βουτιές, έχει χαβαλέ, απ’ όλα έχει έλα πάρε πάρε πάρεεεεεεε καλέ κυρία, καλέ κύριε!

Το ράφτινγκ στην Ελλάδα διανύει την καλύτερη περίοδό του ανοιξιάτικο σπορ γαρ κι εμείς ήδη σημειώνουμε ημερομηνίες και… ποτάμια για να φύγουμε να πάμε αλλού!

Στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο στα Τζουμέρκα

Ό,τι πρέπει για αρχάριους, η «απλή» διαδρομή του Άραχθου και η πλέον δημοφιλής είναι περί τα 10 χιλιόμετρα, έχει συνεχόμενους κυματισμούς και έντονες στροφές μαζί με κάποια περάσματα 2ου-3ου βαθμού. Ξεκινά από την Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας σε περίπου 2 ώρες.



Εναλλακτικά, υπάρχουν και άλλες δυο διαδρομές, η μια προς την γέφυρα Τζάρη και η άλλη από την γέφυρα Τσιμπόβου προς τη γέφυρα Πολιτσάς, οι οποίες απευθύνονται σε πιο έμπειρους rafters, καθώς έχουν έντονους κυματισμούς και συνεχόμενα βράχια.

Επίσης στα Τζουμέρκα, η κατάβαση του ποταμού Καλαρρύτικου χαρακτηρίζεται από  μεγάλα κύματα, αισθητή κλίση, δυνατή ροή και απότομες στροφές, ενώ ενδείκνυται για προχωρημένους ράφτερς.

Info: Ράφτινγκ στον Άραχθο και στον Καλαρρύτικο διοργανώνουν η Trekking Hellas (από 40€/ άτομο) και η Active Nature (από 15€/ άτομο), ενώ μόνο στον Άραχθο διοργανώνει εξορμήσεις η Rafting Ioannina (35€/ άτομο) 

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα Τζουμέρκα είναι Ήπειρος σε slow motion 

Στον Λούσιο στην Ορεινή Αρκαδία

Αγαπημένος Λούσιος, πάντα πανέμορφος, πάντα ορμητικός. Το δημοφιλέστερο ποτάμι της Ορεινής Αρκαδίας πέρα από την γεμάτη περάσματα και εμπόδια διαδρομή ιδανική για αρχαρίους, διαθέτει ένα εντυπωσιακό φαράγγι που απολαμβάνεται μόνο μέσα από το ποτάμι και είναι χάρμα οφθαλμών.



Info: Καταβάσεις στον Λούσιο διοργανώνει η Trekking Hellas (45€/ άτομο) και η Explore Μεσσηνία (60€/ άτομο). 

Διαβάστε επίσης για όλα όσα ωραία μπορείτε να κάνετε τριγύρω: 20 τέλεια πράγματα να κάνεις στην Ορεινή Αρκαδία 

Στον Ασπροπόταμο στα Τρίκαλα

Ένα υπέροχο ορεινό ποτάμι με κρυστάλλινα νερά, το οποίο ρέει υπό το άγρυπνο βλέμμα των κορφών της Πίνδου, κάνοντας την εμπειρία ράφτινγκ εδώ μοναδική. Οι μυρωδιές από τα έλατα είναι παρούσες σε όλη τη διαδρομή η οποία περιλαμβάνει συνεχόμενα περάσματα, χωρίς όμως μεγάλη δυσκολία, ενώ μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς τοπία σας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια της κατάβασης.



Info: Ράφτινγκ στον Ασπροπόταμο θα κάνετε με την Trekking (45€/ άτομο) 

Στον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη στο Καρπενήσι

Ό,τι πρέπει για νιούμπηδες (εκ του newb ήτοι αρχάριος, νέωπας, νεούδι) αλλά και προχωρημένους του κουπιού, ο Ταυρωπός προσφέρει μπόλικες ποταμίσιες και περιπατητικές συγκινήσεις στο καταπράσινο τοπίο που τον αγκαλιάζει, από την γέφυρα του Γαβρενίτη μέχρι τη βάση του Παρκιού. Μπόνους: το περπάτημα στον καταρράκτη της Βίνιανης.



Μέτριας δυσκολίας και ιδανικός για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία στο rafting αλλά και για αρχάριους, ο… κύριος Τρικεριώτης έχει αρκετές απότομες στροφές προσφέροντας μια απολαυστική κατάβαση 12 χιλιομέτρων, η οποία ξεκινά από την γέφυρα στα Διπόταμα.

Info: Καταβάσεις στους δύο ποταμούς προγραμματίζει η Trekking Ευρυτανίας (35€/ άτομο για Ταυρωπό και 40€/ άτομο για Τρικερώτη)

Πέρα από ράφτινγκ, δείτε εδώ 10 πολύ ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Καρπενήσι

Στον Βοϊδομάτη στην Κόνιτσα

Θα τον Βοϊδοματιάσουμε με τόσα κοπλιμέντα αλλά είναι όμορφος ο άτιμος, τι να κάνουμε; Έχει γαλαζοπράσινα νερά, περνά μέσα από τον Εθνικό Δρυμό Βίκου- Αωού και η εύκολη διαδρομή σαν σε βαρκάδα εδώ, προσφέρει ουκ ολίγες καρτποσταλικές εικόνες για τα μάτια μας μόνο. Το σημείο εκκίνησης για το rafting στο Βοϊδομάτη είναι το γεφύρι της Αρίστης.



Info: «Βαρκάδες» στο ποτάμι των Ζαγοροχωρίων διοργανώνει η Rafting Ioannina (30€/ άτομο) και η Trekking (35€/ άτομο) 

Μιας και τα λέμε έτσι ωραία, τις διακοπές στο ποτάμι τις έχετε σκεφτεί; Σκεφτείτε τις, πλάκα έχουν. 

Στην Κοιλάδα των Τεμπών στη Θεσσαλία

Για τους φαν των μύθων, η διαδρομή στην πιο μυθική κοιλάδα της Ελλάδας, εκεί όπου ο Απόλλωνας κυνήγησε τη Δάφνη, και η Αφροδίτη ερχόταν κάθε φορά που ήθελε να ανακτήσει την αγνότητά της επιβάλλεται. Αιωνόβιοι πλάτανοι καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών, κρεμαστές γέφυρες και αρχαίοι τόποι λατρείας περιλαμβάνονται στο μενού μιας εύκολης διαδρομής ιδανική για όλους.



Info: Εξορμήσεις στην Κοιλάδα διοργανώνει η Trekking (40€/ άτομο), η Olympus Path (40€/ άτομο) και η Olympos Trek (35€/ άτομα). 

Και μιας και θα είστε Θεσσαλία, δείτε εδώ 4 «κορυφαίους» προορισμούς

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v