Tips για την αποκριάτικη Αθήνα

Δεν θέλετε ή δεν προλαβαίνετε να λείψετε από την πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση θα περάσετε τις απόκριες εντός των τειχών. Το in2life σας παρουσιάζει προτάσεις για διασκέδαση στην αποκριάτικη Αθήνα και σας προτρέπει να... μην απογοητεύεστε. Στο κάτω κάτω, τριήμερο είναι!
Tips για την αποκριάτικη Αθήνα

της Φωτεινής Καπαγιάννη

Απόκριες! Μεταμφιέσεις, καρναβάλι, κομφετί, χαρτοπόλεμος, χορός, κέφι, και το δεύτερο ”είναι” μας βγαίνει στην επιφάνεια! Μία διαρκής γιορτή, που κορυφώνεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Λες και όλο αυτό το πανηγύρι συγκεντρώνεται σ’ αυτό το πολύχρωμο –ενίοτε χάρτινο– εξάγωνο και χάνεται ψηλά στον ουρανό...

Είθισται το τριήμερο αυτό να επιλέγουμε να εκδράμουμε εκτός των ”αττικών πυλών”. Εντός ή εκτός Ελλάδος, σε μακρινούς ή κοντινούς προορισμούς, αναζητάμε να περάσουμε καλά και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της πόλης.

Τι γίνεται όμως με εκείνους οι οποίοι θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ;

Κανένα πρόβλημα, σας λέμε εμείς, μιας και τα party και οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ”δίνουν και παίρνουν” στην πόλη.

Τα καλά νέα ξεκινούν από την Παρασκευή το βράδυ. Μεταμφιεστείτε και το La Cuna σας περιμένει για ένα ξέφρενο μασκέ party με πολύ χορό και εκπλήξεις (Γκάζι, 210 3477677), ενώ το Vinilio έχει προγραμματίσει το ball masque party του για την Κυριακή 5/3 με δώρο ένα τριήμερο ταξίδι στη Ρώμη για την καλύτερη μεταμφίεση (210 9681056). Αν πάλι δεν είστε fun του... μασκαρέματος, προτείνουμε Fuego (210 9319075) και Palenque (210 7752360), για να λικνιστείτε σε γνήσιους latin ρυθμούς - σήμα κατατεθέν της αποκριάτικης ατμόσφαιρας. Party time και στο Hard Rock Cafe (3-4/3), επιλέγοντας πλήρες δείπνο και απεριόριστη κατανάλωση ποτών με 40 ευρώ/άτομο ή ατελείωτα ποτά στο μπαρ με 20 ευρώ/άτομο (210 3252758).

Όσο για αυτούς που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι το... Ρίο, μπορούν να επισκεφτούν το Cubanita (210 3314605) και να πάρουν μέρος στο πιο ”καυτό” καρναβάλι της πόλης, ενώ σε βραζιλιάνικους ρυθμούς κινείται και το πρόγραμμα του Cafe Αλάβαστρον με τους Anaconda. Σε περίπτωση που είστε παιδί των... 80’s, το Club Memphis (210 7224104) σας προτείνει να φορέσετε glitter και ό,τι πιο εξωφρενικό βρείτε στα μπαούλα σας και να απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη A-ha, Abba, Boney M, Duran Duran, Madonna, Wham και άλλους αγαπημένους.

Εναλλακτικά, και αν προτιμάτε τη ”low profile” ψυχαγωγία, θυμίζουμε την θεατρική παράσταση ”Τέλος Καρναβαλιού” από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο θέατρο Λαμπέτη (210 6463685).

Το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Αθηναίων έχει προγραμματίσει ενδιαφέρουσες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα, το πρωινό του Σαββάτου (12:00) το Σύνταγμα θυμίζει κάτι από... Μπουένος Άιρες, με δώδεκα Αργεντινούς μουσικούς να μας ταξιδεύουν στη μαγεία του tango.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Κολωνακίου, οι επιμένοντες ελληνικά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλαρμονική του δήμου σε τραγούδια εποχής. Όσο για το βράδυ του Σαββάτου, ένα λαϊκό γλέντι στήνεται στην πλατεία Κοτζιά με το Στέλιο Διονυσίου σε παλιά και καινούργια τραγούδια.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως λίγα είναι τα κέντρα διασκέδασης που δεν έχουν να προτείνουν κάτι ιδιαίτερο για το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς. Δεν χρειάζεται να έχουμε προγραμματίσει τα πάντα: Βάλτε ό,τι βρείτε μπροστά σας και ρίξτε το έξω!

Την Κυριακή η γιορτή μεταφέρεται στο Ζάππειο με τους μικρούς φίλους να πρωταγωνιστούν. Πενήντα άτομα από την ομάδα ”Μαγικές Σβούρες”, γαϊτανάκια, αερόστατα, DJ, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ με αποκριάτικες στολές φροντίζουν για την ψυχαγωγία των ”μικρών” κατοίκων της πόλης. Ενδιαφέρον προκαλεί και ο διαγωνισμός καλύτερης χειροποίητης φορεσιάς.

Παράλληλα, στο Παιδικό Μουσείο, εναλλάσσονται εκδηλώσεις για παιδιά το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με ιδιαίτερες δραστηριότητες που τους δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα έθιμα του τόπου, να πειραματιστούν με σχήματα και χρώματα και να δημιουργήσουν το δικό τους χαρταετό.

Την Καθαρά Δευτέρα, τρεις λόφοι της Αθήνας (Φιλοπάππου, Σκουζέ και Στρέφη) μετατρέπονται σε ένα πολυμορφικό γιορτινό σκηνικό. Ειδικότερα, στο λόφο του Φιλοπάππου συναντάμε τη Στέλλα Κονιτοπούλου, το Σάββα Σιάτρα και το Μανώλη Κονταρό σε ένα νησιώτικο γλέντι, στο Λόφο Σκουζέ τον Ψαραντώνη με το συγκρότημά του και στου Στρέφη τον Νίκο Καλογερόπουλο με τους ”Άπορους Άρχοντες”.

Όπως και να ’χει, μασκαρεμένοι ή μη, με latin ή νησιώτικα, σημασία έχει να αφεθούμε στο... πνεύμα των ημερών και να διασκεδάσουμε.

Και του χρόνου εκτός πόλης!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v