Galea: Γαρίφαλα, πιάτα και... τσακίρ κέφι!

Ελληνική μουσική, τα γαρίφαλα να ρέουν και στοίβες πιάτα να σπάνε πάνω στο... τσακίρ κέφι. Όχι, δεν μιλάμε για κάποιο σκυλάδικο στην Εθνική Οδό, αλλά για ένα από τα πιο γνωστά clubs των νοτίων προαστίων, το Galea, που τις Κυριακές αλλάζει στυλ. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
Galea: Γαρίφαλα, πιάτα και... τσακίρ κέφι!

της Μαρίσης Μπαλιούση

Τα κυριακάτικα απογεύματα είναι συνήθως βαρετά, ενίοτε ως και καταθλιπτικά. Μια διέξοδος και μια εντελώς διαφορετική πρόταση έρχεται από τα νότια προάστια και συγκεκριμένα από το ”Barestaurant” -όπως αυτοαποκαλείται– Galea.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.00 (αν και η προσέλευση ξεκινάει συνήθως μετά τις 10.30). Μουσική μόνο ελληνική. Και κάποια στιγμή η... έκπληξη. Τα γαρίφαλα (έρχονται μέσα στις σαμπανιέρες) και οι στοίβες από πιάτα εναποτίθενται στα τραπέζια. Μην ψάξετε για πίστα. Δεν υπάρχει πουθενά.

Αν το τραβάει η όρεξή σας, επιδοθείτε απλώς στο... λουλουδοπόλεμο και αν έρθετε και στο... τσακίρ κέφι, σπάστε τα πιάτα εκεί, δίπλα στο τραπέζι σας.

Κατά τις 2.00, όμως, η μουσική χαμηλώνει και τα φώτα σβήνουν. Η επόμενη μέρα, βλέπετε, είναι εργάσιμη...

Εκτός από τα κυριακάτικα πάρτι, όμως, το Galea διατηρεί το γνωστό στυλ του και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (εκτός από Δευτέρα και Τρίτη, που είναι κλειστό).

Mainstream μουσική και cool ρυθμοί νωρίς, συνοδεύουν ευχάριστα το φαγητό (μεσογειακή κουζίνα κυρίως, αλλά και δυτικοευρωπαϊκά και αμερικανικά πιάτα).

Ξεχωρίσαμε την ιταλική σαλάτα με σπαράγγια, λιαστή ντομάτα, φλούδες παρμεζάνα, φιλετίνια και σος florance, ενώ ιδιαίτερα γευστική ήταν η πάπια με άγρια φρούτα του δάσους.

Από τα επιδόρπια μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια.

Μετά τη 1.00 η μουσική δυναμώνει και οι cool ρυθμοί δίνουν τη θέση τους σε περισσότερο χορευτικά singles. Ξένα κυρίως hits, με δόσεις από ελληνικά τις πιο πρωινές ώρες.

Από την άλλη, αν θέλετε επιλέγετε μόνο την έξοδο για ποτό. Στο μπαρ (που βρίσκεται ακριβώς στη μέση του χώρου) ή στα τραπέζια του ποτού.

Εμείς πάντως προτιμούμε την πλευρά όπου βρίσκονται τα τραπέζια του φαγητού. Ο χώρος είναι υπερυψωμένος και υπάρχει σίγουρα περισσότερη άνεση.

Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα στο (πεντάχρονο φέτος) Galea είναι η διαμόρφωση και η διακόσμηση του χώρου. Πολύ καλή η επιλογή του κόκκινου (σε καναπέδες, πολυθρόνες, ακόμη και στους τοίχους), αλλά και των φωτιστικών (με τα πολυάριθμα κρυσταλλάκια τους).

Η έξοδός σας στο Galea θα σας κοστίσει περίπου 50 ευρώ το άτομο για φαγητό (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού), 10 ευρώ (απλό) και 12 ευρώ (special) το ποτό στο μπαρ, ενώ η τιμή της φιάλης είναι στα 100 ευρώ.

Για τις Κυριακές (που παρεμπιπτόντως δεν θα συναντήσετε και το σύνηθες πρόβλημα του παρκαρίσματος) τα λουλούδια είναι... on the house.

Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα (στον πρώτο όροφο). Τηλέφωνο 210.89.44.990.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v