Βραδιές Django στο Half Note

Δέκα βραδιές-αφιέρωμα στο θρυλικό τσιγγάνο της τζαζ Django Reinhardt φιλοξενεί το Half Note Jazz Club από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου. Στη σκηνή του Half Note θα εμφανιστούν ορισμένοι από τους σημαντικότερους συνεχιστές της μουσικής του Django.
Βραδιές Django στο Half Note

Όσοι έχουν ακούσει τη μουσική του Django Reinhardt, δύσκολα μπορούν να την ξεχάσουν ή να αρνηθούν ότι οι συνθέσεις του ακόμη και σήμερα παραμένουν ”σύγχρονες”.

Τη μουσική και τα τραγούδια αυτού του θρυλικού μουσικού φιλοδοξούν να μας θυμίσουν κάποιοι από τους πιο άξιους συνεχιστές του. Από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου, στο Half Note φιλοξενούνται μουσικοί που επηρεάστηκαν από τον Reinhardt και πήγαν παραπέρα τις μουσικές του ιδέες.

Ανάμεσά τους και ο δεξιοτέχνης της κιθάρας και του βιολιού αλλά και συνθέτης Doraddo Schmitt από τη Γαλλία, που θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους και σπουδαίους τσιγγάνους μουσικούς της τζαζ, με ρεπερτόριο που εκτείνεται από το swing στο τσιγγάνικο waltz και από τη bossa nova στο flamenco.

Κινούμενος στις μουσικές φόρμες της τζαζ και χρησιμοποιώντας ως frontline ηχόχρωμα αυτό της κιθάρας, ο Reinhardt ένωσε με απόλυτη επιτυχία την επικρατούσα εκείνη εποχή μουσική τάση του swing και αργότερα της bee bop με τη μουσική παράδοση της φυλής του, εισάγοντας… ”καινά δαιμόνια”.

Μολονότι είχε τρία δάχτυλα λιγότερα στο αριστερό του χέρι, η δεξιοτεχνία του ευρωπαίου καλλιτέχνη έμεινε θρυλική, αφού όπως είναι γνωστό και αποδεικνύεται σε ποικίλες ηχογραφήσεις, δεν έπαιξε ποτέ το ίδιο σόλο.

Μολονότι αυτές οι ρετροσπεκτίβες συχνά αποδεικνύονται… φιλόδοξες, θα είμαστε εκεί. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 30 ευρώ (κανονικό) και 20 ευρώ (φοιτητικό), ενώ σε αυτές περιλαμβάνεται και το πρώτο ποτό. Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι το 210 9213310.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v