Τέλεια καφέ εκτός κέντρου

Δεν είναι όλες οι μέρες για κέντρο. Βολτάρουμε, λοιπόν, σε πιο μακρινές περιοχές και καθόμαστε για καφεδάκι σε τέλεια στέκια.
Τέλεια καφέ εκτός κέντρου

Το κέντρο το αγαπάμε – δε χωρά αμφιβολία – αλλά μερικές φορές θέλουμε να κάνουμε βόλτα πιο μακριά. Και επειδή μια βόλτα καταλήγει πάντα για καφεδάκι σε κάποιο όμορφο μαγαζί, διαλέγουμε τα αγαπημένα μας καφέ εκτός κέντρου, και σας τα προτείνουμε.

Τζώννυ Ντέπυ

Μεσογείων 234 και Βεντούρη, Χολαργός, τηλ.: 210 6542082
Το Τζώννυ Ντέπυ είναι φουλ εναλλακτικό, έχει και μια αυλή ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι (και για να αποφύγουμε την πολυκοσμία και την βαβούρα). Έχει χρώματα παντού, έχει κέφι και ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, παίζοντας ανεβαστικές μουσικές. Τι άλλο να ζητήσεις, αν βρεθείς σ’ αυτό το ωραίο προάστιο.

Παλιάτσος

Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889
Ένα μαγαζί με πολύ ιδιαίτερη ταυτότητα, μιας και ξεκινά σερβίροντας καφεδάκια στα γρασίδια της πλατείας Αγίας Τριάδος (σε τραπέζι ή σε μαξιλάρα—εμείς θα πάρουμε την μαξιλάρα), από τις εννιά το πρωί, με την δροσούλα, και όσο περνάει η ώρα μεταμορφώνεται σε ένα wine bar που διοργανώνει από βραδιές τζαζ μέχρι λάτιν πάρτι. Παλιάτσοι, θα έλεγε μια κακή γλώσσα, σ’ αυτή την πόλη υπάρχουν πολλοί. Αυτόν, όμως, τον αγαπάμε.

Fairytale

Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341
Ο παραμυθένιος καφές είναι ένα trend που δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ, και χαιρόμαστε. Επειδή υπάρχουν μαγαζάκια σαν το Fairytale της Φιλαδέλφειας, που σερβίρουν το παραμύθι τους πολύ σωστά. Με δύο αυλές, παρακαλώ, σιντριβανάκια και καρέκλες βιντάζ, και με λαχταριστά γλυκά για κάθε όρεξη. Α, και επιτραπέζια. Επειδή – γνώμη μας, έτσι; – όλα τα μαγαζιά θα γίνονταν καλύτερα αν είχαν και επιτραπέζια.

Beverley

Πλ. Ελευθερωτών 10, Χαλάνδρι, τηλ: 21 5515 0373
Βρίσκεται στην μέση ακριβώς της πλατείας Χαλανδρίου, είναι πανέμορφο και ολόλευκο, και από το πρωί σερβίρει καφεδάκια και νοστιμιές—νοστιμιές που μας σπάνε τη μύτη, μιας και η κουζίνα είναι ανοιχτή. (Ακόμα ένα πράγμα που πιστεύουμε θα έδινε μπόνους σε κάθε μαγαζί—μην υποτιμάς την όσφρηση.) Βέβαια, έχει κι ένα γλυκύτατο πατάρι, για να χαζεύουμε με την άνεσή μας τον κόσμο να ανεβοκατεβαίνει.

Little Yard

Ναυσικάς 62, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2114099700
Απότομη στροφή στα νότια. Το Παλαιό Φάληρο είναι – κατά γενική ομολογία – πολύ όμορφο, αλλά ακόμα πιο όμορφο γίνεται όταν αράζεις στην Μικρή Αυλή, που είναι γεμάτη λουλούδια και μας φτιάχνει το κέφι. Δεντράκια, παγκάκια, μερικά industrial στοιχεία στον χώρο (που δεν ξέρουμε πώς τα έκαναν να δέσουν, αλλά τα έκαναν), και λιχουδιές όπως μπέργκερ και ομελέτες αν πεινάσουμε.

Faltso Bar

Ηλία Διάμεση 5-7, Μαρούσι, τηλ: 2108020225
Μακριά μπάρα. Καναπέδες. Αυλή για τις καλοκαιρινές μέρες. Μπορεί να λέει ότι είναι μπαρ (και είναι, και μάλιστα πολύ, πολύ καλό), αλλά μας υποδέχεται από νωρίς για καφεδάκι στον όμορφο χώρο του, ακούγοντας τις ιδιαίτερες μουσικές που παίζουν δυνατά από τα ηχεία. Το αγαπήσαμε γιατί, με κάποιον τρόπο, εδώ μπορείς να φανταστείς να αράζουν φοιτητές ή σαραντάρηδες, και να περνούν όλοι καλά. Τέτοια θέλουμε να βλέπουμε.

Artisanal Lounge and Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 6936144744
Καφέ-ρεστοράν με γαλλική αύρα, που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό. Έχει, μάλιστα, μια υπέροχη, μεγάλη αυλή, και μας προσκαλεί να κάτσουμε στους άνετους καναπέδες της για καφέ αλλά και επιλογές για brunch.

Su Casa

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 5554
Και μια τελευταία βουτιά στα νότια, με ένα σούπερ στέκι που λατρέψαμε. Και το λατρέψαμε επειδή είναι όντως casa. Su, μου, μας. Τέλειο ντεκόρ, οριακά μπαρόκ σε κάποια σημεία, ανοίγει από τις 08.00 το πρωί για καφεδάκι και μας το σερβίρει σε μια αυλή με γύρω-γύρω πράσινο. Για πιο μετά, έχει και φοβερές επιλογές για φαγητό, μεσογειακής έμπνευσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v