5 τέλεια μπαράκια για… αντι-Βαλεντίνους

Δεν έχεις ταίρι; Σου την σπάει αυτή η καπιταλιστική γιορτή; Θες απλά να πας κάπου που να μην έρθεις αντιμέτωπος με είκοσι χιλιάδες ζευγαράκια; Σ’ έχουμε.

του Θοδωρή Διάκου

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο στρατόπεδα, παραδοσιακά. Εκείνους που το ζουν με όλη τους την ψυχή, με σοκολατάκια και αρκουδάκια και όλα τα συναφή, κι εκείνους που κατσουφιάζουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Αυτό είναι ένα κείμενο για την δεύτερη ομάδα.

Εναλλακτικά, τα δύο στρατόπεδα θα ονομάζονταν Δεσμευμένοι και Μπάκουροι, αλλά αυτά είναι πράγματα που λένε οι κακές γλώσσες, κι εμείς τις κακές γλώσσες τις τηγανίζουμε.

Επίσης, μια ακόμα πρόταση λέει ότι υπάρχει και μια τρίτη, πολύ υγιής κατηγορία, εκείνων που αδιαφορούν λιγάκι για την όλη φάση. Και δεν μας νοιάζει αν ανήκεις σε αυτούς, ή στους άλλους που βγαίνουν παγανιά για να κάνουν χαλάστρα σε ζευγαράκια, το σημαντικό είναι ότι ξέρουμε πού μπορείς να βγεις, ακόμα και μόνος, και να περάσεις τέλεια αυτή την δύσκολη βραδιά.

Αρχικά, θα περάσεις από το Jimmy’s Hall
Ιπποκράτους 146, Εξάρχεια, τηλ: 2130376639



Ένα μικρό, μίνιμαλ μαγαζάκι στην Ιπποκράτους είναι καλή αφετηρία για την single and loving it βραδιά σου. Εδώ έχει όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι για να νιώσεις ότι βγήκες να ξεσκάσεις, ότι είναι μια μεσοβδόμαδη έξοδος όπως όλες οι άλλες: έχεις μεγάλη μπάρα, έχεις ωραίες βιντάζ αφίσες να κοσμούν τους τοίχους. Έχεις μια αίσθηση κάτι ανάμεσα σε καφενείο παλιάς γειτονιάς και το κρυφό σου στέκι με την παρέα. Είναι όμορφα, και ακόμα πιο όμορφα θα είναι αν έχεις την μαγκιά να πας μόνος και να κάτσεις στην μεγάλη πολυθρόνα. Το ποτό ξεκινάει από 6€.

Έπειτα, μια βόλτα από Σχοινοβάτη
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια, τηλ: 211 1841596



Μένουμε, όμως, στην γειτονιά και συνεχίζουμε την μπαρότσαρκά μας κατευθυνόμενοι (αργά) προς το κέντρο. Στον Σχοινοβάτη αξίζει να πας μόνος σου (ή χωρίς ρομαντική συντροφιά), επειδή είναι από εκείνα τα μπαράκια που α) χρειάζεσαι λίγο χρόνο με τον εαυτό σου για να εκτιμήσεις, να απορροφήσεις και να απορροφηθείς από το σκηνικό, επειδή είναι πολύ όμορφο, και β) το ότι υπάρχει κόσμος που γιορτάζει τον έρωτα σήμερα και εσύ δεν θέλεις, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να φλερτάρεις, όσο πιο ξεδιάντροπα θες. Και ο Σχοινοβάτης είναι τέλειο μέρος για να φλερτάρεις. Τα ποτά ξεκινούν από 6€ και τα (σούπερ) κοκτέιλ του από 8€.

Και πάμε κέντρο για Low Profile
Βουλής 7 (εντός Στοάς Μπολάνη), Σύνταγμα, τηλ: 2130352114



Ποιο είναι το επίσημο ποτό του τύπου που δεν γουστάρει πολύ τον Άγιο Βαλεντίνο; Ένα ουίσκι. Τώρα θα το πιεις για να πάνε κάτω τα φαρμάκια της ζωής, θα το πιεις για να ξεχάσεις, ή – πιο απλά και τίμια – θα το πιεις επειδή σου αρέσει το ουίσκι και επίσης θέλεις να πιεις αλκοόλ. Και το Low Profile είναι από τα καλύτερα ουισκάδικα της πόλης, με μια εντυπωσιακή λίστα για να διαλέξεις και μουσικές που κινούνται σε – τι άλλο; – τζαζ, μπλουζ και rock ‘n’ roll μονοπάτια. Το ποτό ξεκινά από τα 6€.

Συνεχίζουμε στο 7 Jokers
Βουλής 7 (όχι σε Στοά), Σύνταγμα, 210 3219225



Και επειδή, κάτι τα ουίσκια, κάτι οι μουσικές, κάτι το φλερτ με τυχαίο κόσμο που λίγο-πολύ είναι αναπόφευκτο, θα σου το κάνουμε εύκολο και δεν θα σε μετακινήσουμε πολύ. Συγκεκριμένα, στον ίδιο δρόμο θα μείνεις, και θα μετακινηθείς – αργά, τότε που γεμίζει – στους πιο δημοφιλείς Τζόκερ της Αθήνας. Ένα μικρό μπαράκι που θα το βρεις ασφυκτικά γεμάτο, παίζει τέλειες μουσικές και προσφέρεται για παρεΐστικες εξόδους, αλλά και για μοναχικούς καουμπόηδες. Άλλωστε, όπως λέει ο σοφός λαός, όσο νυχτώνει, η ανάγκη σου να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που περνάνε καλά και δεν νοιάζονται μεγαλώνει. Το ποτό ξεκινά από 7€.

Και σβήνουμε στο Τρανζίστορ
Πρωτογενούς 10, Ψυρρή, τηλ: 697 479 7235



Και καταλήγουμε στο πιο τρελό, πιο γεμάτο και έξαλλο μπαράκι του κέντρου. Τώρα είναι αργά – σίγουρα μετά τη μία – οπότε ξέρεις πως στο Τρανζίστορ θα γίνεται το έλα να δεις. Και θα πας, και θα δεις και θα χορέψεις, επειδή όταν σε έναν τόσο μικρούλη χώρο μαζεύεται τόσος πολύς κόσμος, δεν έχει σημασία αν πήγες μόνος, με παρέα, με αίσθημα ή χωρίς. Όλοι γίνονται μια παρέα, χορεύουν και φλερτάρουν, και ίσως εσύ να τελειώσεις αυτή την καταραμένη (για πολλούς) μέρα με ένα χαμόγελο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v