Πού θα πιούμε τα πρώτα καφεδάκια της χρονιάς;

Επειδή η καλή χρονιά… από τον καφέ φαίνεται, δίνουμε ραντεβού σε 17 υπέροχα μαγαζάκια σε τέσσερις αγαπημένες γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου.
Πού θα πιούμε τα πρώτα καφεδάκια της χρονιάς;


Στο Θησείο



Γιατί πού αλλού θα ξεκινήσει καλύτερα η χρονιά αν όχι στην κλασική μας «καφεδοπιάτσα», στους πεζοδρόμους της Αποστόλου Παύλου, της Ηρακλειδών και της Αδριανού; Πρώτο και καλύτερο εδώ, σε ψαγμένες ποικιλίες καφέ αλλά και στην καρδιά μας το βιομηχανικό Underdog. Αν θέλετε και θέα στην Ακρόπολη, θα ανηφορίσετε τους ορόφους του Chocolat, αν προτιμάτε κάτι χουχουλιαστό και cozy, οι αφράτες πολυθρόνες του Ciccus της Αδριανού (φωτό, επάνω) είναι ό,τι πρέπει.

Στου Ψυρρή



Μια από τις ωραιότερες γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου, ζει την δεύτερη νιότη της, αφού η πρώτη της στοίχισε μια δεκαετία από τη ζωή της –αλλά έτσι δεν είναι πάντα η πρώτη νιότη; Στα πλακόστρωτα σοκάκια του Ψυρρή βολτάρουμε με λίγη από τη νοσταλγική διάθεση που σου προκαλούν μόνο οι γειτονιές που σου έχουν λείψει, και πιάνουμε τραπεζάκι για καφέ στο πανέμορφο εσωτερικό του Τρανζίστορ (φωτό επάνω), στο λαοφιλές, όσο και ευχάριστα ιντάστριαλ Barrett, στη γλυκύτατη όσο και χαλαρή και με ιντερνάσιοναλ ατμόσφαιρα ταράτσα του Athenstyle που κοιτάζει την Ακρόπολη στα μάτια, στο κοσμοπολημμυρισμένο αλλά εντελώς παραμυθένιο Little Kook και στο υπέροχο Spiti Mas που είναι… σαν στο σπίτι μας.

Στην Πλάκα



Όσο και αν την έχεις συνδέσει με το καλοκαίρι, ένα χειμωνιάτικο πέρασμα από την ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας επιβάλλεται για να σου φτιάξει το κέφι, να φύγει μακριά έστω και η παραμικρή υποψία μεταγιορτινής μελαγχολίας και να πάν καλά η χρονιά, το σύμπαν και τα πάντα. Εδώ θα χουχουλιάσουμε πλάι στο τζάκι στο κουκλίστικο Γιασεμί, θα συνοδεύσουμε τα καφεδάκια μας με μηλόπιτα στη Μελίνα, θα παραγγείλουμε βαρύ γλυκό στον Γλυκύ και θα ανηφορίσουμε προς τα όρια του Συντάγματος, για να πιάσουμε χρωματιστό τραπεζάκι στην αγαπημένη μας Κιμωλία.

Στο Μεταξουργείο



Άσε τους χέιτερζ να λένε τα δικά τους, εμάς αυτή είναι η αγαπημένη μας αθηναϊκή γειτονιά –κι αν της δώσεις μια πρωινή ευκαιρία, σου το υπογράφουμε πως θα γίνει και δική σου. Στους γλυκύτατους πεζόδρομους με τα γερασμένα νεοκλασικά βολτάρουμε πριν πιάσουμε καναπέ στον Μπλε Παπαγάλο, στο παρακείμενο Saorsa η αυλή του οποίου γίνεται με την παραμικρή ηλιαχτίδα ένα χάρμα οφθαλμών, στο πανέμορφο Beauty Killed the Beast που μπορεί να το ξέρεις πρωτίστως ως μπαρ αλλά ανοίγει κάθε μέρα από τις 10.00 για καφεδάκι, στο βγαλμένο από τα φοιτητικά μας χρόνια Alphaville και στην πάντα υπέροχη Korova.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v