Τα μπαρ της Αθήνας που αγαπούν το ουίσκι

Σας δείχνουμε τον δρόμο για το επόμενο ουίσκι μπαρ. Ω, μην μας ρωτάτε γιατί… Γιατί σε αυτά θα πιείτε τις πιο ψαγμένες και δυσεύρετες ετικέτες.
Τα μπαρ της Αθήνας που αγαπούν το ουίσκι

Αν στο άκουσμα του «τσόνι κόλα» παθαίνετε απανωτά εγκεφαλικά, τότε μάλλον ανήκετε στην κατηγορία των ερασιτεχνών κονεσέρ που θέλουν κάτι παραπάνω από ένα μείγμα μέτριου ουίσκι και αναψυκτικού.

 



Δοκιμάστε το σκέτο, με πάγο σε κάποια από τις παρακάτω μπάρες οι οποίες διαθέτουν στην κάβα τους πληθώρα ετικετών για κάθε γούστο.

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Παγκράτι, τηλ. 2107231767

 



Περισσότερες από 700 ετικέτες ουίσκι – μεταξύ των οποίων και πολλές σπάνιες/ δυσεύρετες – βρίσκουμε στο premium μπαρ της Χατζηγιάννη Μέξη πίσω από Χίλτον. Ο κατάλογός των ουίσκι είναι ταξινομημένος ανά περιοχή, ανά αποστακτήριο και ανά χρονιά έτσι ώστε να μη… χαθείτε. Η ατμόσφαιρα είναι speakeasy, η μουσική τζαζίζει και το κελάρι αποτελεί το απόλυτο «καταφύγιο» για γευστικές δοκιμές. Οι τιμές ξεκινούν από 7€.

Bar 56
Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι, τηλ: 210 7231424

 



Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου το 56 είναι καταφύγιο για τους λάτρεις των καθαρών ποτών και των πληθωρικών ουίσκι. Στην μεγάλη, παλιακή ξύλινη μπάρα του θα απολαύσετε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και δυσεύρετες ετικέτες, αλλά και μεγάλη ποικιλία από malt τα οποία επιλέγει ένα προς ένα ο ιδιοκτήτης. Η μουσική αγαπά τα 70s, την Jazz και τον Tom Waits, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Low Profile
Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, τηλ: 2103620200

 



Μια… ανάσα πιο πέρα, ένα καθαρόαιμο whiskey bar με κατακόκκινους τοίχους και δερμάτινους καναπέδες φτιάνει την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε υπέροχες επιλογές σε ουίσκι: blended, Japanese, irish, rye και bourbon, blended malt και Speyside είναι μερικά μόνο από τα είδη που θα δοκιμάσετε εδώ, καθώς και πολλές special προσθήκες που έρχονται κατά καιρούς στην κάβα του. Οι μουσικές επιλογές αγαπούν τα blues και την jazz κι οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6,5€.

 

Barreldier
Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, τηλ: 2103254711

 



Στα ξύλινα βαρέλια αυτού του τοσοδούλικου μπαρ παλαιώνονται Negroni, Margarita, Manhattan και άλλα κλασικά κοκτέιλ, όμως η κάβα του αγαπά εξίσου και τα ουίσκι. Και δη τα παλαιωμένα, σερβίροντας αρκετές ετικέτες για να τα απολαύσετε σκέτα ή σε ενδιαφέρουσες μείξεις που αναδύουν τα αρώματα και τις υπέροχες γεύσεις τους. Μας αρέσει ιδιαίτερα και η ξύλινη μπάρα του, η οποία θυμίζει Αμερική του Μεσοπολέμου. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι. Oι τιμές των ποτών ξεκινούν από 7€.

Jazz In Jazz
Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 2107258362

 



Από τα πιο ιστορικά jazz bars της πόλης, το μπαράκι του Κολωνακίου εκτός από ωραίες μελωδίες και προσεγμένη διακόσμηση που κάνει το βλέμμα να «σκαλώνει» δείχνει ιδιαίτερη εκτίμηση στα ουίσκι: περισσότερες από 100 ετικέτες βρίσκονται στην κάβα του, με μεγάλη ποικιλία από malt (κατά κύριο λόγο) whiskey για να συνοδεύσουν με τα αρώματά τους τις jazz νύχτες σας. Ιδανικό και για πρώτα ραντεβού, αν και συχνά γίνεται το αδιαχώρητο. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€.

Au Revoir
28ης Οκτωβρίου 136, τηλ: 21 0823 0474

 



Το «παλιότερο μπαρ της Αθήνας» διατηρεί αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του αυθεντικού, oldschool ποτάδικου έχοντας αλλάξει ελάχιστα την αρχική του μορφή και συνεχίζει να σερβίρει καθαρά ποτά, έχοντας ικανοποιητική ποικιλία σε malt, ιρλανδέζικα, καναδικά και bourbon. Οι μουσικές και εδώ φλερτάρουν με την τζαζ, χωρίς όμως αποκλείονται κάποιες ελληνικές επιλογές (βλ. Χατζηδάκις), ενώ τα κλασικά κοκτέιλ – Negroni, Bloody Mary, Martini- είναι must. Το απλό ποτό κοστίζει 5,5€.

Αμπάριζα
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 7644

 



Το σκούρο ξύλο κυριαρχεί στη διακόσμησή του, η εντυπωσιακά φωτισμένη κάβα του αγγίζει το ταβάνι, η old school μπάρα δεσπόζει στον χώρο και ο κατάλογός του έχει σελίδες επί σελίδων με δυσεύρετες premium ετικέτες σε ουίσκι, αλλά και ρούμι και κονιάκ. Η ατμόσφαιρα εδώ θυμίζει παλιό ποτάδικο, οι μουσικές αναλόγως ημέρας κινούνται σε indie και funk ακούσματα, ενώ το μαγαζί ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Birdman
Σκούφου 2, Πλάκα, τηλ: 2103212800

 



Η εναλλακτική γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ διαθέτει μια μικρή μπάρα 20 θέσεων και σερβίρει new style yakitori (σουβλάκια α λα ιαπωνικά) αλλά και πληθώρα ψαγμένων ουίσκι για κάθε γούστο από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και όχι μόνο: ο κατάλογος του περιλαμβάνει σπέσιαλ γιαπωνέζικα, ταϊβανέζικα, σκοτσέζικα και ιρλανδέζικα ουίσκι σε ποικιλία που θα σας κάνει να… χαθείτε. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v