Τι νέα από Πειραιά;

Νέες αφίξεις και παλιές αγαπημένες γωνιές στο Λιμάνι της καρδιάς μας, που δεν σταματά να εξελίσσεται.

Αργά αλλά σταθερά, ο Πειραιάς κατάφερε να γίνει προορισμός για πληθωρικές εξόδους ντόπιων και μη, χτίζοντας… μαγαζάκι μαγαζάκι την φήμη του.

Σήμερα έχει τα πάντα. Και η ψυχαγωγική γκάμα του συνεχίζει να επεκτείνεται με μπαρ, εστιατόρια και all day χώρους, οι οποίοι ήρθαν για να μείνουν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε ό,τι νέο συμβαίνει στο Λιμάνι, χωρίς όμως να ξεχνάμε τις κλασικές, σταθερές του αξίες.

Οι νέες αφίξεις




Απέναντι από τη Μαρίνα Ζέας τo Uniqko (Ακτή Θεμιστοκλέους 40) άνοιξε το καλοκαίρι και δηλώνει brunch-steak-sushi restaurant με βασικό του concept το New York style και κουζίνα με fusion επιρροές. Σερβίρει νεοϋορκέζικες γεύσεις από το κλασικό και αγαπημένο brunch μέχρι πρωτότυπες σαλάτες, al dente ζυμαρικά, κοπές μοσχαριού όπως rib eye και porterhouse αλλά και American style sushi rolls. Για brunch υπολογίστε περί τα 8-12€ κατ’ άτομο, ενώ για φαγητό περί τα 30€, χωρίς κρασί για κρεατοφαγία ή sushi.

Οι φαν του καλού ιταλικού από την άλλη πλευρά έχουν αγαπήσει μια… Ιταλίδα (Φιλελλήνων 9), η οποία σερβίρει πεντανόστιμες pasta και πίτσα στον ξυλόφουρνο στην πιο γνήσια μορφή τους και σε αρκετά οικονομικές τιμές, δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας των πιάτων. Η λίστα κρασιών της αριθμεί 100 ετικέτες τόσο από ελληνικούς, όσο και διεθνείς αμπελώνες, ενώ ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί σε ποτήρι και επιδόρπιο, δε θα σας κοστίσει παραπάνω από 20-25€.




Μιλώντας για αγάπη, ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» δανείζει το όνομά του στον all day χώρο που στήθηκε φέτος στο πετρόχτιστο κτήριο του 1897 στο νούμερο 3 της Αγίου Σπυρίδωνος. Ρομαντικό, με vintage αισθητική, το Shakespeare in Love (Αγίου Σπυρίδωνος 3), ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και συνεχίζει με δημιουργικό μενού συνοδεία προσεγμένης λίστας κρασιών, ενώ ενδείκνυται για early drinks, τις Παρασκευές μάλιστα έχει και Aperitivo από τις 17.30 ή καλοφτιαγμένα signature cocktails το βράδυ, στα 8-11€.




Από τις αρχές του χρόνου, στη Βασιλέως Γεωργίου, το King George Xiv Cafe- Brasserie (Βασ. Γεωργίου Α΄ 14) φέρνει κάτι από Παρίσι της Μπελ Επόκ στο ανακαινισμένο νεοκλασσικό όπου στεγάζεται, ανοίγοντας και αυτό από το πρωί για καφέ ή πρωινό και συνεχίζοντας με γαλλική κουζίνα (χτένια σοτέ, κις λορέν, Bitoque ala russe κ.α. περί τα 30€/ άτομο με κρασί) και ιδιαίτερα signature cocktails το βράδυ (στα 9-10€).

Σε πιο χαλαρό κλίμα, το Clochard Bistrot στη Μαρίνα Ζέας μας περιμένει από το πρωί για specialty καφέδες, σοκολάτες και τεράστια ποικιλία τσαγιών (περί τα 50!), ενώ σύντομα θα προσθέσει στο μενού του και πρωινό. Συνεχίζει το ίδιο δυνατά και το βράδυ, με ποικίλα Dj Sets στον όμορφο και παρεΐστικο χώρο του. Ποτό και κοκτέιλ τιμώνται στα 7€ και 9€.




Επίσης στη Μαρίνα, πικάντικες νότες από τσίλι και λοιπά μπαχαρικά δίνει το άρτι (ή Ιούνη) αφιχθέν Pancho Cantina Y Coctelería Mexicana, το οποίο στον μακροσκελή του τίτλο αποκαλύπτει όσα προσφέρει: αυθεντική κουζίνα από το Μεξικό και (πάρα) πολλά κοκτέιλ και μαργαρίτες σε κάθε πιθανή εκδοχή (από 6,5€). Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε ρούμια, tequila και mescal (από 7€).




Και οι σταθερές αξίες




Στους δρόμους της Τρούμπας, τα Madama, Darling, Beluga, Barouge και Lolas’ κρατούν ακόμα τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης πάσης φύσεως – από mainstream μέχρι ροκ και ελληνικά, αν και η απουσία του Troubar είναι αισθητή, ενώ το Barrio Street συνεχίζει ακάθεκτο να ταΐζει τους ξενύχτηδες με λαχταριστές σούπες, bao buns και λοιπά καλούδια για να στρώσει το στομάχι.


Στον Άγιο Διονύσιο, το μεγάλο και βιομηχανικό Piree (Κάστορος 78) συνεχίζει να προσφέρει πλουραλιστικές εμπειρίες εξόδου, με παραστάσεις καμπαρέ, θεάτρου, θεματικές βραδιές, εκθέσεις και performances, ενώ η κοσμοσυρροή συνεχίζεται κανονικότατα στο bar/restaurant Che, με την επιβλητική τοιχογραφία της Φρίντα και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

Στη Μαρίνα Ζέας το Rockfellas Excelsior παραμένει ροκ, και ιδανικός προορισμός για fine drinking έχοντας ανανεώσει την κοκτεϊλική του λίστα, ενώ το Corks and Forks στην Ακτή Θεμιστοκλέους αποτελεί must προορισμό για τους λάτρεις του καλού κρασιού, αλλά και για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν με νέες οινικές γεύσεις.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v