Πέντε σούπερ μπαρότσαρκες για τους κάτω των 30

Τα πιο κεφάτα μπαρ και καφενεία της πόλης φιλοξενούν τα πρώτα, τα δεύτερα και τα νιοστά ποτά για τους 30 και κάτω που ακόμα βράζει το αίμα τους.
Πέντε σούπερ μπαρότσαρκες για τους κάτω των 30

Όχι, δε θέλουμε να πάμε «κάπου χαλαρά να τα πούμε σαν άνθρωποι».

Θέλουμε να πάρουμε σβάρνα μαγαζάκια σε γειτονιές της πόλης, να ξεκινήσουμε κεφάτα και να ολοκληρώσουμε απογειωμένοι τη βραδιά.

Γιατί – διάολε – δε γεράσαμε ακόμα κι ας πλησιάζουμε τα τριάντα.

Μα, πού να πάμε;

Στους πεζοδρόμους του Συντάγματος




Από το Μετρό στην πλατεία Συντάγματος κατηφορίζουμε προς Μοναστηράκι και «κόβουμε» δεξιά στη Ρόμβης για να πάρουμε φτηνό κοκτέιλ ανά χείρας στο Tyco το οποίο συχνά διοργανώνει «χύμα» electro parties στα οποία γίνεται το έλα να δεις. Ένα στενάκι πιο πάνω, στη Θησέως, το Drunk Sinatra προκαλεί επίσης… κυκλοφοριακό σερβίροντας ωραία κοκτέιλ συνοδεία ανεβαστικών μουσικών. Όσο η νύχτα περνά, το 7 Jokers μεταμορφώνεται στο απόλυτο after της περιοχής – μικρό, αλλά θαυματουργό, με επίσης ωραίες εναλλακτικές μουσικές. Για πιο ήσυχες καταστάσεις, το Baba au Rum επίσης ξενυχτά πολύ, με τραπεζάκια έξω αλλά και ωραίο εσωτερικό και ακόμα πιο ωραία κοκτέιλ.

Τα καλύτερα στου Ψυρρή




Ξεκίνημα για ποτό ή μπύρα στα όρθια στο Barret στην Πρωτογένους, το οποίο όσο παίρνει να χειμωνιάζει γίνεται ξανά η απόλυτη φωλιά για hipsters και ενναλακτικά τυπάκια, με τι αντίπαλον δέος Τρανζίστορ να μαζεύει το δικό του κοινό είτε χαλαρά σε τραπεζάκια έξω είτε στο πάντα γεμάτο εσωτερικό του. Η συνέχεια απαιτεί refuel με ωραιότατη pizza στο διπλανό Crust (το οποίο σημειωτέον διοργανώνει συχνά πυκνά και parties στο υπόγειό του), και απαραίτητη στάση στο Teddy Boy το οποίο επιμένει σταθερά σε gothic/wave ήχους προσελκύοντας τον αντίστοιχο κόσμο. Η φάση after υποστηρίζεται πλήρως και με περγαμηνές στο suis generis Cantina Social, εκεί που η πλειοψηφία των νυχτοπερπατητών δίνουν ραντεβού για φτηνά ποτά και εναλλακτικούς ήχους ή στο Bad Tooth μαγαζί με έντονο το rock/alternative/metal στοιχείο.

Η χαλανδριώτικη μπαρότσαρκα




Επικεντρώνεται στον πεζόδρομο της Γυφτοπούλου με το Κομμωτήριο Μπαρ να αποπνέει ρέγγε και χύμα διάθεσή ολούθε και να αποτελεί την απαραίτητη στάση για «ένα πρώτο ποτάκι» στην περιοχή. Η συνέχεια δίνεται στο πάντα κεφάτο, κοκτεϊλάτο και χαβανέζικο White Monkey στη μπάρα του οποίου παρελαύνουν καλοφτιαγμένα tiki cocktails και ψαγμένα ρούμια. Οι νεαροί φαν της μπύρας βέβαια δίνουν το πρώτο ραντεβού στον πεζόδρομο της Χαϊμαντά, εκεί όπου η κρυμμένη pub Local βγάζει από τις βρύσες της πληθώρα ελληνικών και ξένων ζύθων. Πιο «κυριλέ» η φάση που διαδραματίζεται από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ στο Theory στην Πλάτωνος, το οποίο συνδυάζεται ωραιότατα με το εξίσου κεφάτο και νεανικό Σπίτι Cocktail Bar λίγα βήματα πιο πέρα.

Στο Κουκάκι αν βρεθείς




Η φάση θα είναι χαλαρή και θα κρατήσει όλο το βράδυ με πρωταγωνιστές τα low budget νεο-καφενεία, αλλά και ψαγμένα ροκάδικα. Στον Μπαμπά στη Φαλήρου η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και οι μπύρες στην πλειοψηφία τους ελληνικές, ενώ το Σπιρτόκουτο στην Γεωργάκη Ολυμπίου είναι αυθεντικό ποτάδικο με cosy χώρο, ωραία κοκτέιλ και πληθώρα ουίσκι για τις κρύες νύχτες. Λίγα βήματα πιο κάτω το Μπελ Ρεϋ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και σε λίγα μόνο χρόνια αποτέλεσε place to be στην περιοχή, όχι μόνο για το ωραίο brunch του, αλλά και για τα καθαρά ποτά που σερβίρει το βράδυ. Τα απολαμβάνουν ωραίες φάτσες και εναλλακτικός κόσμος. Ξεμακραίνοντας – κάπως- προς Ακρόπολη, η Pulp στη Βεΐκου είναι must στέκι για (φτηνή) μπύρα και punk/rock μουσικές, ενώ το Tiki Bar συνεχίζει ακάθεκτο να εκτελεί τη συνταγή που το έκανε ένα από τα πρώτα και πετυχημένα cocktail bar της πόλης.

Το Παγκράτι έχει αυτό το κάτι




Και το καταλαβαίνουμε αν περάσουμε μια βόλτα από την κεντρική πλατεία για να πιάσουμε θέση στην Αρμπαρόριζα, εκεί όπου τα κοκτέιλ με ελληνικά spirits (ούζο, ρακή και λοιπά) έγιναν μόδα για τη γεύση και την οικονομική τους τιμή. Ακριβώς απέναντι το Chelsea Hotel σπανίως θα έχει θέση για να κάτσεις, όμως κανένα πρόβλημα γιατί νέοι είμεθα και το ποτό στο χέρι στο όρθιο συνοδεία κοινωνικοποίησης δεν έκανε ποτέ και σε κανέναν κακό. Στην έτερη πλατεία της περιοχής (Βαρνάβα) το παιχνίδι παίζεται έντονα στα μπαράκια που την πλαισιώνουν – στο Geppeto με τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και την κεφάτη ατμόσφαιρα και στο αγαπημένο και ρετρό Superfly το οποίο τελευταία δίνει έμφαση σε εναλλακτικά party με πληθώρα μουσικών επιλογών για κάθε είδους αυτί: από funk και hip hop μέχρι reggae και electro.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v