Τα πιο φτηνά κοκτέιλ του καλοκαιριού

Επειδή το καλοκαίρι το σηκώνει το κοκτεϊλάκι του (ή τα πέντε κοκτεϊλάκια του), βρήκαμε πού θα τα πιείτε σούπερ φτηνά…

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου κοκτέιλ; Προτιμάς ένα μοχίτο, που είναι σταθερή αξία και ασφαλής επιλογή; Μήπως είσαι των κοκτέιλ που θυμίζουν ζαχαρωτό; Ή μήπως σου αρέσει να ζητάς τον κατάλογο, να βλέπεις την πιο άκυρη επιλογή και να την δοκιμάζεις, επειδή αν δεν δοκιμάσουμε και ένα περίεργο κοκτέιλ, τι νόημα έχει η ζωή (στην πόλη);

Όποιο και να είναι το ποτό σου, μάλλον θα συμφωνήσεις ότι τα κοκτέιλ έχουν την τάση να αδειάζουν τις τσέπες μας… αρκετά γρήγορα. Κι επειδή δεν θέλουμε να σου συμβεί αυτό, εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο φτηνά της πόλης.

Στον Κόκκινο Λωτό
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια
Ο Κόκκινος Λωτός δεν γίνεται να μην φιγουράρει πρώτος σε μια τέτοια λίστα. Είναι μια από τις λατρείες μας, και μια από τις λατρείες του κόσμου όλου, αν κρίνουμε από το πόσο δύσκολο γίνεται να βρεις τραπέζι από ένα σημείο και μετά. Εμείς, όμως, επειδή είμαστε παιδιά φρονίμων, θα πάμε από νωρίς και θα απολαύσουμε τέλεια, κλασικά κοκτέιλ, που ξεκινούν από λιγότερα από 5€. Το μοχίτο φράουλα, για παράδειγμα, κοστίζει μόλις 4,80€. Πίνουμε χωρίς έγνοια, λοιπόν, και αφήνουμε τις φάνκι μουσικές του Λωτού να μας παρασύρουν.

Στην Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι
Ο χώρος του είναι χαλαρός, παρεΐστικος, και εμπνέει το πιώμα για… ώρες. Αλλά ας μιλήσουμε για το πιώμα, που είναι το δυνατό σημείο. Κοκτέιλ εμπνευσμένα από Ελλάδα, όπως το Tourista, με τσίπουρο, μάνγκο και ginger. Ή το Rugby M, που έχει ρετσίνα, καρύδα και μπανάνα. Η λίστα δεν σταματάει εκεί (και κοκτέιλ με ρακί βάλε, κυρ-Στέφανε!), αλλά οι τιμές θα σταματήσουν απότομα στα 7€, και θα ξεκινήσουν από τα 5€. Είναι να μην τα ερωτευτείς, και να μην τα δοκιμάσεις όλα;

Στο Κομμωτήριο
Γρ. Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι
Για όσους χρειάζονται πιο ροκ καταστάσεις, το Κομμωτήριο είναι ο προορισμός σας. Οι μουσικές του καλύπτουν πρακτικά όλο το φάσμα της ροκ, αλλά οι τιμές των κοκτέιλ δεν απλώνονται το ίδιο. Συγκεκριμένα, θα τα βρούμε να ξεκινούν από τα 6€, και να μην ξεφεύγουν πολύ. Ξεχωρίσαμε το Parrot, με βότκα, μαστίχα, λικέρ φράουλα και λάιμ, αλλά μας τράβηξαν το ενδιαφέρον και τα κοκτέιλ με βάση την μπύρα. Επειδή ποτέ δεν θα λέγαμε όχι στην μπύρα.

Στο Alcohole
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή
Μένουμε βόρεια προάστια, για ένα μπαράκι που φέρνει πιστούς από κάθε γωνιά της πόλης. Και είναι λογικό, επειδή έχει μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ, και τα περισσότερα βρίσκονται στα 5€. Τα παραγγέλνεις, τα παίρνεις σε πλαστικό ποτήρι και είτε αράζεις στον πολύχρωμο χώρο του μαγαζιού, είτε ξεχύνεσαι με την παρέα στις πλατείες.


Στο Novem
Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι
All-day προορισμός, άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε από νωρίς για καφέ, αλλά τα κοκτέιλ είναι αυτά που μας πήραν τα μυαλά. Verry Berry με μαύρο ρούμι Pampero, χυμό λεμόνι, τζίντζερ και πουρέ βατοόμουρο. Walking Dead, μια έξτρα λαρτζ παραλλαγή του Zombie και το «δικό» τους Negroni που φτιάχνεται είτε με Martini είτε με Campari αναλόγως τα γούστα σας. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 6€.

Στο Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη
Έκανε όλο το κέντρο να συρρέει στην Νέα Σμύρνη για τα κοκτέιλ του, και είναι να απορείς; Εμείς λατρέψαμε το Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Και τα δύο θα σας στοιχίσουν από 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v