Τα αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

Η ιστορία των ομορφότερων αρχοντικών της Κηφισιάς, ξεδιπλώνεται σε μια δωρεάν βόλτα από τον Δήμο στο καταπράσινο προάστιο.
Τα αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

Οι βίλες και τα αρχοντικά της Κηφισιάς, μαζί με τις ιστορίες που τα συνοδεύουν παρουσιάζονται στη δεύτερη νοσταλγική περιήγηση που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς με δωρεάν συμμετοχή στις 20 Μαΐου.

Ο περίπατος αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τις περίοπτες βίλες αλλά και δρόμους της πόλης με ιδιαίτερη προσωπικότητα, καθώς θα αναλυθούν τα οδωνύμια και θα φωτιστούν οι μυστικές πτυχές τους.

Θα ακούσουμε, για παράδειγμα, την ιστορία του Ραγκαβή, επιφανούς Φαναριώτη, της ομώνυμης οδού, αλλά θα περπατήσουμε και στην οδό Κοκκινάκη, το όνομα της οποίας τιμά την μνήμη του ακάματου κηπουρού Κοκκινάκη της ολάνθιστης Κηφισιάς.

Ο περίπατος στα Αρχοντικά θα ξεκινήσει από την οδό Δηλιγιάννη. Τα παραδοσιακά μόνιππα της Κηφισιάς θα υποδεχθούν τους περιηγητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο.

Ο περίπατος θα συνεχιστεί στις οδούς Στροφυλίου, Ραγκαβή και Τατοΐου. Οι συμμετέχοντες, στην πορεία της διαδρομής, θα πληροφορηθούν για τα ρωμαϊκά λουτρά, για το Άντρο των Νυμφών αλλά και το «Θηρίο» της Κηφισιάς.

Το εκκλησάκι της Παναγιάς Ξυδούς καθώς και τέσσερις εμβληματικές κατοικίες ανοίγουν τις πύλες τους, κάποιες μάλιστα και εσωτερικά, υποδεχόμενες τους περιπατητές: η Βίλλα Βαλλιάνου- Ρωμανού, η Βίλλα Νόρμα, η Οικία Ράλλη και η Έπαυλη «Πύρνα».



Οι συμμετέχοντες στον τελευταίο σταθμό της περιήγησης θα απολαύσουν μια ακόμα νοσταλγική νότα, καθώς οι διδάσκαλοι χορού του Δήμου Κηφισιάς θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ρομαντικών χορών – βαλς, ταγκό, φοξ τροτ.     



Η παρουσίαση της ιστορίας των οικιών γίνεται με τη συμβολή της Αρχαιολόγου – Ιστορικού Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβώνης Αμαλίας Παπαιωάννου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v