Τα καλύτερα στέκια στις πλατείες του Παγκρατίου

Τέσσερις πλατείες, οκτώ από τα αγαπημένα μας café bar για καφεδάκι από νωρίς και αλκοόλ μέχρι αργά.
Τα καλύτερα στέκια στις πλατείες του Παγκρατίου
Στην πλατεία Προσκόπων…

Πίνουμε καφεδάκι στο Αερόστατο

Κλασικό καλλιτεχνικό στέκι στο Παγκράτι, το Αερόστατο σερβίρει καφέδες, φρεσκοψημένα κρουασάν κάθε πρωί, και σούπερ πιάτα ημέρας αν πεινάσουμε. Πλέον, βγάζει τραπεζάκια και έξω, στην πλατεία.

Δοκιμάζουμε φοβερή σοκολάτα στο Petite Fleur

Η γαλλική φινέτσα του «μικρού λουλουδιού» έδεσε απόλυτα με την μποέμ διάθεση της γειτονιάς και τα τραπεζάκια του πεζοδρομίου γίνονται ανάρπαστα. Εδώ δοκιμάζουμε υπέροχη σοκολάτα, αλλά και ένα ποτήρι καλό κρασί με τζαζ μουσικές που παίζουν από το πικάπ μέχρι αργά το βράδυ.

Στην πλατεία Πλαστήρα…

Πίνουμε καφεδάκι και ποτά στο Chelsea Hotel
Τα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια της πιο πολυσύχναστης γωνίας του Παγκρατίου γίνονται ανάρπαστα και κουβαλούν την hip διάθεση του κέντρου. Εδώ θα δοκιμάσετε… ούζο κράνμπερι αλλά και απλά ποτά στα 6€.



Τσουγκρίζουμε με ελληνικά κοκτέιλ στην Αρbarόριζα 
Τα κοκτέιλ του ξεκινούν από 4,50€ και μπλέκουν μεταξύ τους ελληνικά αποστάγματα (από ρακές και τσίπουρο μέχρι κρασί και λικέρ) με μυρωδικά και φρούτα για να γεννηθούν αμιγώς ελληνικές γεύσεις. Μας αρέσει η χαλαρή φοιτητική διάθεση και η δροσιά στην υπερυψωμένη «αυλή» του τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην πλατεία Βαρνάβα…

Πίνουμε μπύρες στο Καφέ Βαρνάβα

Κλασικό all day καφενείο που βρισκόταν στην πλατεία Βαρνάβα προτού γίνει πιάτσα, το Καφέ Βαρνάβα είναι ό,τι πρέπει για καφεδάκι και διάβασμα από νωρίς, μπύρες και μεζέδες αργότερα, ενώ τις Κυριακές ετοιμάζει φοβερές μπραντσολιχουδιές – υπέροχα τα κέικ λεμόνι και σοκολάτα, αλλά και οι κις του.

Δροσιζόμαστε με καφεδάκι στη Ρεμπέκα 

Χαλαρή και ταξιδιάρικη, η ατμόσφαιρα της Ρεμπέκας είναι ιδιαίτερα αρτιστίκ. Εδώ ο καφές είναι μυρωδάτος, τα κέικ ολόφρεσκα, οι μουσικές freestyle και τα τραπεζάκια έξω ιδανικά για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Δοκιμάζουμε ωραία κοκτέιλ στο Geppetto 

Τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, κάτω από την φοινικιά, δίνουν ιδιαίτερα καλοκαιρινό άρωμα στις εξόδους μας, ενώ η μπάρα ετοιμάζει εξωτικά κοκτέιλ και ροζ sangria για να υποδεχτούμε όπως πρέπει το καλοκαίρι. Αν πεινάσουμε, σερβίρει νόστιμα πιάτα και δροσερές σαλάτες. Οι μουσικές κινούνται σε chill out και τζαζ-ροκ μονοπάτια.

Στην πλατεία Προφήτη Ηλία…

Πίνουμε καφέ με πλούσιο brunch στο Monsieur Cannibale

Η μικρή πλατειούλα και τα στενά γύρω από τον Προφήτη Ηλία γίνονται νέα πιάτσα στο Παγκράτι, και ο Κύριος Κανιμπάλ έκανε την αρχή, με παιχνιδιάρικη, ρετρό τσιρκολάνικη διάθεση και έναν ωραίο κατάλογο για brunch: Εδώ δοκιμάζουμε αυγά σε φοκάτσια με παστράμι και σος παρμεζάνας, ομελέτα ξυλόφουρνου με σπανάκι και κρίσπι μπέικον, μαύρα κροκ μεσιέ και μαντάμ, burgers, λουκουμάδες με κρέμα λεμόνι και πραλίνα, και ποικιλία από ψωμάκια με βούτυρο, χειροποίητη μαρμελάδα, πραλίνα, κρουασάν, ρολό κανέλας, ομελέτα και αλμυρό μάφιν. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίστε περί τα 8-10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v