Tα πιο ψαγμένα μπαράκια στο Παγκράτι

Ο απόλυτος προορισμός της πόλης έχει ρέντα στα μπαρ κι εμείς πιάνουμε θέση στα μέχρι στιγμής αγαπημένα μας.
Tα πιο ψαγμένα μπαράκια στο Παγκράτι
Το Παγκράτι έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του ως ο απόλυτος all day προορισμός της πόλης. Είναι κοντά στο κέντρο, αλλά και μακριά του. Έχει χαρακτήρα, καλλιτεχνίζον στιλ, ψαγμένο κόσμο και επιλογές για τους πάντες και τα πάντα.

Τα μπαρ είναι το φόρτε του. Και τα παρακάτω το αποδεικνύουν. Καθίστε πάνω από τη μπάρα, πάρτε ποτάκι ανά χείρας και απολαύστε τη βραδιά.

Monsieur Cannibale
Βρυαξίδος 24

Tο ομώνυμο γαλλικό τραγούδι του 1966 (ακούστηκε και στο Θου – Βου) δανείζει το όνομά του σε αυτό το πανέμορφο μπριστρό που “προσγειώθηκε” τον προηγούμενο μήνα στο Παγκράτι. Εντυπωσιακός εσωτερικός χώρος με προσεγμένη αισθητική και επιρροές από τσίρκο (με την καλή έννοια), λαχταριστές γεύσεις που ετοιμάζονται εντός και ωραιότατα κοκτέιλ για τα βράδια – δοκιμάστε οπωσδήποτε την Mango-Chilly Margarita και το κλασικό Mint Julep. Η φινετσάτη συνταγή του Monsieur έχει τα πάντα για να πετύχει. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ 8€.

Flamingo
Ευφράνορος 22 και Κρησίλα

H δεύτερη “φρέσκια” άφιξη της περιοχής, είναι... ροζ αι μας καλεί από το πρωί για δοκιμάσουμε λαχταριστό brunch, συνεχίζοντας με ποτάκι απεριτίβο και κοκτέιλ για κλείσιμο. Στην μεγάλη ξύλινη μπάρα, το μοναστηριακό τραπέζι ή τα διάσπαρτα τραπεζάκια στο εσωτερικό του απολαμβάνουμε κοκτεϊλικές δημιουργίες που ανανεώνονται διαρκώς – αγαπημένο το Kalloni Roots με λικέρ µαστίχας, λικέρ από μέλι, φρέσκο χυµό ανανά, tea pot bitters – ανεβαστικές μουσικές και freestyle διάθεση. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Μπρίκι
Φρύνης 18

Από τα παλαιότερα ποτάδικα της περιοχής, το τοσοδούλικο μπρίκι έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που στριμώχνονται καθημερινές και μη στη μπάρα του, για να απολαύσουν καθαρά ποτά, ωραίες μουσικές – από bossa nova μέχρι αμερικάνικο ροκ του Νότου και indie – και καυτερά σφηνάκια με ντομάτα και πιπέρι. Λειτουργεί και σαν after τα Σαββατοκύριακα, μαζεύοντας τους ξενύχτηδες της πόλης που έρχονται εδώ για ένα τελευτταίο ποτό. Τα ποτά ξεκινούν από 5€.

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου

Tο ξενοδοχείο που έδωσε σάρκα και οστά στην παραζάλη της μυθολογίας των 60s δίνει τον μποέμ χαρακτήρα και το όνομά του στο μαγαζί όπου κάθε Αθηναίος νυχτόβιος έχει τιμήσει για μια μπύρα – ή και παραπάνω. Στέκι για χίπστερ και όχι μόνο, στο Chelsea σπάνια θα βρείτε ελεύθερη θέση, αλλά λίγη σημασία έχει. Με ένα ούζο κράνμπερι ανα χείρας, και πολύ καλή διάθεση θα περάσετε μια ωραιότατη βραδιά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Superfly
Εμπεδοκλέους 28

Το αγαπάμε δεν το κρύβουμε, και το τιμάμε με κάθε ευκαιρία. Σε αυτό το all day μπαράκι στην πιάτσα της πλατείας Βαρνάβα, καθόμαστε σε παλιά θρανία, πίνουμε κρασί πάνω σε τραπέζια-παλιές βαλίτσες, παίζουμε Atari και arcade games, μαζευόμαστε γύρω από το ποδοσφαιράκι, ξεφυλλίζουμε τεύχη της Μανίνας και του Μίκυ Μάους, και γενικώς... παλιμπαιδίζουμε. Ακούμε μαύρες μουσικές- soul, funk, jazz, blues, πίνουμε φτηνά ποτά από 6€ και εξίσου φτηνά κοκτέιλ (6€-8€).

Small8
Αρχελάου 8

Μικρό και “κρυμμένο”, το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι με το βερολινέζικο στιλ και τα vintage φωτιστικά στο εσωτερικό του, δημιουργεί την ιδανική, χαλαρή ατμόσφαιρα για ποτάκι. Το τιμούν συχνά πυκνά ηθοποιοί και επισκέπτες του θεάτρου Skrow δίνοντάς του θεατράλε χαρακτήρα, ενώ οι ψαγμένες μουσικές του – από τζαζ μέχρι άριες - παίζουν σε χαμηλή ένταση, ό,τι πρέπει για πριβέ συναντήσεις και επαγγελματικά ραντεβού.

ΠαΡοΤ Bar
Τιμόθεου 7

Στον πιο ανεξερεύνητο πεζόδρομο της περιοχής, το πολύχρωμο αυτό μπαράκι διαθέτει χαρακτήρα, feel good μουσικές και φτηνά ποτά. Τι άλλο να ζητήσουμε; Α ναι, κοκτέιλ. Φτιάχνει κι από αυτά και είναι ωραιότατα και αρκετά οικονομικά. Το soundtrack του Παπαγάλου περιλαμβάνει από Αρλέτα μέχρι Tom Waits, το κονιάκ ταιριάζει άψογα με τη μουσική (και την εποχή) και σερβίρεται ζεστό, ενώ οι τιμές για το απλό ποτό ξεκινούν από 5€ και τα κοκτέιλ από 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v