Μυστικές γωνιές στο Παγκράτι

Επτά μικρά «μυστικά» στέκια για καφέδες, μπύρες, γλυκίσματα και τέχνη στις γειτονιές του Παγκρατίου.
Μυστικές γωνιές στο Παγκράτι
Στο Ohh Boy τρώμε τα πιο λαχταριστά γλυκά 
Στο 32 της Αρχελάου έχει ανοίξει ένα γλυκύτατο μπιστρό με μίνιμαλ χώρο και λίγα τραπεζάκια έξω. Είναι pet friendly και μαζί με τα carrot cakes, τις μηλόπιτες, τα cheesecake, τα ζεστά κρουασανάκια και τις τάρτες, σερβίρει καφέ, για να αράξουμε με τις ώρες.



Στην Μπλε Τελεία γινόμαστε καλύτεροι μέσα από την τέχνη 
Στο 8 της οδού Παυσανίου, λειτουργεί εργαστήριο με τμήματα που διαρκούν όλη τη σεζόν και είναι ιδανικά για παιδιά από 5 ετών και πάνω. Με τη βοήθεια των μαθημάτων και των ειδικά μελετημένων εικαστικών παιχνιδιών, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, γνωρίζουν για την τέχνη, διάφορους πολιτισμούς, τεχνικές, επικοινωνούν και ασκούνται στη συνεργασία. Στόχος των μαθημάτων, η εκπαίδευση του συναισθήματος, η κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών και η ανάπτυξη ικανοτήτων και αντίληψης.

Στην Τούλα δοκιμάζουμε το πιο ιδιαίτερο παγωτό
Στο 41 της Ευτυχίδου βρίσκουμε το παγωτό με γεύση μουστάρδα, από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.



Στο Berlin By 5 Drunk Men πίνουμε μπύρα από την κάνουλα 
Στο 8 του πεζοδρόμου της Τιμοθέου, στη ζεστή σάλα της, η παγκρατιώτικη μπυραρία διαθέτει τραπέζια με προσωπικές κάνουλες, για να πίνουμε όση βαρελίσια θελήσουμε – σε ειδικό πίνακα βλέπουμε πόσο ήπιαμε και πόσο θα πληρώσουμε. Δε λέμε όχι και στο νόστιμο finger food για τη λιγούρα.

Στο Σινέ Παλάς βλέπουμε τρεις ταινίες με 10€
Στο 109 της λεωφόρου Υμηττού βρίσκεται ένα από τα πιο παλιά σινεμά της πόλης. Μπορεί να μην είναι τόσο μοντέρνο και άνετο, αλλά έχει αποκτήσει καλτ χαρακτήρα, με τη ρετρό αίθουσα, τα αριστοκρατικά καθίσματα και τις πολύ καλές ταινίες που προβάλλει. Ισχύει προσφορά για τρεις ταινίες (όποτε το θελήσετε, χωρίς χρονικό περιορισμό) με 10€, ήτοι λιγότερο από 3,50€ ανά προβολή.



Στο Cupola απολαμβάνουμε αυθεντική ιταλική κουζίνα 
Ναπολιτάνικη πίτσα, σαλάτα με φοβερή Burrata (μοτσαρέλα με παντσέτα, καραμελωμένα ντοματίνια και μαρμελάδα pepperoncino) και υπέροχη τιραμισού είναι στα «άχαστα» του καταλόγου αυτού του μικρού ιταλικού μυστικού του Παγκρατίου.

Στο Flamingo αισθανόμαστε μιλανέζοι απολαμβάνοντας απεριτίβο 
Στο 22 της οδού Ευφράνορος, μια ανάσα από τις πλατείες Βαρνάβα και Πλαστήρα, το Flamingo άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και μας μυεί στη συνήθεια του ιταλικού aperitivo. Κάθε Τετάρτη 18.00-21.00, με κάθε κοκτέιλ του καταλόγου (ξεκινούν από 6,50€) δοκιμάζουμε δωρεάν από το λαχταριστό finger food. Εδώ, επίσης, τα σαββατοκύριακα τρώμε brunch – πολύ ωραία τα pancakes.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v