Neon Party στο Spinster: Φώτα (neon), funk, φύγαμε!

Η τέχνη της ενσωμάτωσης φώτων νέον δια χειρός Άννας Φαφαλιού, βρίσκει το Αθηναϊκό nightlife, μέσω του Sunkissed, στο Spinster.
Neon Party στο Spinster: Φώτα (neon), funk, φύγαμε!

Το πάντα ανατρεπτικό bar/club Spinster υποδέχεται την Παρασκευή 20 Απριλίου την διεθνή καλλιτέχνιδα Άννα Φαφαλιού που επιστρέφει στην γενέτειρά της για να ομορφύνει την νυχτερινή ζωή της πόλης μας. Το πιο ιδιαίτερο μαγαζί της Ομόνοιας θα φωτιστεί με quotes και σχέδια σχετικά με το nightlife και συνδυαστικά με τις μουσικές επιλογές του Dj Sunkissed και της Celia M υπόσχεται μία άκρως ξεχωριστή βραδιά.



Η Άννα Φαφαλιού είναι μια εννοιολογική καλλιτέχνης η οποία δουλεύει μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες. Η δουλειά της ερευνά τη σχέση ανάμεσα στο αντικείμενο, την μνήμη και την ταυτότητα. Η πρακτική της βασίζεται στην παραμόρφωση των καθημερινών αντικειμένων, υλικών και μορφών με σκοπό την δημιουργία νέων διαλόγων ανάμεσα σε αυτά και τον θεατή, ο οποίος με την σειρά του παρατηρεί παραμόρφωση της εξοικείωσης του με αυτά.

Μετά τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (ΜΑ in Film and Visual Media), ενώ μετέπειτα προχώρησε σε διδακτορική έρευνα πάνω στην Performance Art στο Laban Conservatoire of Music & Dance του Λονδίνου.



Από τότε έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διάφορα ιδρύματα, φεστιβάλ και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Κάποιες επιλεγμένες εκθέσεις περιλαμβάνουν τις: “Sleep” στo Bangkok Art & Culture Centre (2016), “Concrete Matters” ομαδική έκθεση στη Whitechapel Gallery / Cass (2016) London, “Windows” στην Art Basel Miami (2016), “I’m not Tino Sehgal” Nahmad Projects London (2016), “Maps” ομαδική έκθεση από την ομάδα Scene Art (2015).

Παράλληλα έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια όπως New York University, King’s College, Otis College Los Angeles και Bangkok University. Το 2017, η Άννα Φαφαλιού παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση στη De Re Gallery του Λος Άντζελες και εν συνεχεία στην Twelve Twelve Gallery της Χάγης (Νοέμβριος 2017).

Few things we left unsaid | project

Το Few things we left unsaid ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε στο Λος Άντζελες όπου η Άννα άρχισε να δουλεύει με νέον φως και φράσεις. Οι φράσεις έχουν πάντα άμεση σχέση με την τοποθεσία.



Ο Dj Sunkissed, dj και καλλιτεχνικός διευθυντής, είναι υπεύθυνος για την οργάνωση του Neon Party και μαζί με την Αθηναία dj Celia M θα σας διασκεδάσουν έως το πρωί.

Το πάρτι θα καλύψει φωτογραφικά η Eva Bess.

Περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v