Πού να πιείτε καφέ μέσα στη φύση στην Αθήνα

Χορταίνουμε καφεΐνη, πράσινο και… άνοιξη σε πέντε café της Αθήνας που βρίσκονται μέσα στη φύση.
Πού να πιείτε καφέ μέσα στη φύση στην Αθήνα
Piu Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185

Μέσα στο άλσος του Παπάγου, μια όαση λίγα λεπτά από το αθηναϊκό κέντρο, το Verde απλώνει τραπέζια κάτω από τα ψηλά δέντρα και γύρω από τις λιμνούλες και τα ξύλινα γεφυράκια. Εδώ, απολαμβάνουμε καφέ από νωρίς το πρωί, ελαφριά τσιμπολογήματα, αλλά και… βαρβάτες μερίδες μεσογειακής κουζίνας από το μεσημέρι και μετά.

The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Το café του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, ενός από τους μεγαλύτερους της ανατολικής Ευρώπης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι καταπράσινο. Στην ευωδιαστή από τις μυρωδιές της άνοιξης έκτασή του, το Garden Café μας σερβίρει καφεδάκια και νόστιμα τσιμπολογήματα από νωρίς ως αργά το βράδυ, όσο εμείς απολαμβάνουμε το σάουντρακ της φύσης κάτω από τα πανύψηλα δέντρα. Τα παιδιά μένουν απασχολημένα στον υπαίθριο «παιδότοπο», ενώ δεν λείπουν και οι μεγάλες βόλτες στα μονοπάτια του κήπου και στο θερμοκήπιό του.

Υάδες
Αττικό Άλσος, τηλ: 210-6470936

Βρίσκεται στην καρδιά του Αττικού Άλσους, πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη, και ατενίζει όλη την πόλη από ψηλά. Το café Υάδες απλώνει τραπεζάκια μπροστά στην τζαμαρία του αλλά και έξω, στον καταπράσινο κήπο του, τριγυρισμένο από το δάσος των Τουρκοβουνίων. Εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι από νωρίς (3,70€ ο φρέντο), γλυκίσματα, σνακ και αργότερα πίτσες, μπύρες και ποτά (από 6,50€).

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 2108086111

Σε έναν υπέροχο υπαίθριο χώρο στην Κηφισιά, με τραπεζάκια εντός και εκτός του… «θερμοκηπίου» του, το Artisanal μας σερβίρει καφεδάκι και σούπερ brunch κάθε μέρα. Οι σιδερένιες καρεκλίτσες του απλώνονται κάτω από τα ψηλά δέντρα και με ανθισμένα λουλούδια για φόντο. Από το μενού του brunch, μας αρέσουν ιδιαίτερα οι ομελέτες, η κις, ο τραχανάς με καπνιστό χοιρινό και ο καγιανάς πάνω σε χωριάτικο ψωμί.

Καλοπούλα 
Υμηττός, Μονή Καισαριανής

Λιγότερο από 600 μέτρα από τη Μονή Καισαιριανής, σε στρατηγικό σημείο στον Υμηττό, για να εξερευνήσετε και τα μονοπάτια του, το αναψυκτήριο της Καλοπούλας είναι μια όαση πράσινου, ελαφρώς… ρετρό και ανεπιτήδευτη: Ένα ξύλινο περίπτερο, πάγκοι μέσα στο δάσος και καφεδάκι με σάουντρακ τα τζιτζίκια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v