Εσύ που θα γιορτάσεις τον Άγιο Πατρίκιο;

Αθήνα και Θεσσαλονίκη… τσουγκρίζουν ποτήρια αυθεντικά ιρλανδικού Tullamore DEW, σε έναν 4ήμερο εορτασμό με ειδικές τιμές και πολλές εκπλήξεις.
Εσύ που θα γιορτάσεις τον Άγιο Πατρίκιο;
Τον Άγιο Πατρίκιο πιθανότατα τον έχετε ακουστά, αν έχετε περάσει έστω και μία φορά έξω από κάποια ιρλανδέζικη παμπ εκεί γύρω στα μέσα Μαρτίου. Προστάτης άγιος της Ιρλανδίας, με σύμβολά του το τριφύλλι, τα ξωτικά και (το μαντέψατε) το ιρλανδικό αλκοόλ που ρέει άφθονο την ημέρα της γιορτής του, γνωστής και ως Saint Patrick’s Day, κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου.

Μικρή ιστορική παρένθεση

Η 17η Μαρτίου είναι η επέτειος του θανάτου, κατά την παράδοση, του Αγίου Πατρικίου, οποίος έζησε περίπου από το 385 έως το 461 μ.Χ. Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα, στη μνήμη του αγίου και την άφιξη του Χριστιανισμού στη Ιρλανδία. Παραδοσιακά, η γιορτή αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλον τον πλανήτη, με τους εορτασμούς να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρελάσεις και φεστιβάλ.

Και πού θα το γιορτάσουμε;

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, το γνωστό κι αγαπημένο ιρλανδικό ουίσκι Tullamore DEW διοργανώνει έναν τετραήμερο εορτασμό σε παμπ και μπαράκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από τις 14 έως και τις 17 Μαρτίου. Ποτήρια γεμάτα Tullamore DEW, σε ειδική για την ημέρα τιμή, θα τσουγκρίσουμε στη Lazy Bulldog στο Γκάζι, στο Old Fisherman στα Λαδάδικα, στην James Joyce Irish Pub στο Θησείο, και σε πολλές ακόμα διευθύνσεις που θα δείτε αναλυτικά παρακάτω. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ: Συλλεκτικά δωράκια περιμένουν όσους βρεθούν στα παρακάτω μπαρ, για να θυμούνται να γιορτάζουν κάθε χρόνο τον Άγιο Πατρίκιο.



Διοργανωτής της γιορτής, το Tullamore DEW

Το Tullamore D.E.W. είναι το αυθεντικό Ιρλανδικό ουίσκι το οποίο παράγεται στα περίχωρα της ομώνυμης πόλης, στα ιρλανδικά midlands, με την ομορφιά του να προέρχεται από τρεις αλήθειες:

i) Είναι το μοναδικό μίγμα τριών τύπων Irish whiskey, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ουίσκι ξεχωριστής, ήπιας πολυπλοκότητας. 

ii) Μέσα από αυτή την τέχνη της ανάμειξης δημιουργείται μια γεύση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά καθώς είναι ένα αποτέλεσμα που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι.

iii) το Tullamore D.E.W. οφείλει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας επιτυχίας του, στους ιρλανδούς μετανάστες που μύησαν νέες κοινότητες σε όλο τον κόσμο στην ομορφιά του whiskey τους. Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι η πολιτιστική ποικιλομορφία και η ένταξη αποτελούν έναν πιο ενδιαφέρον κόσμο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v