Πάμε Χαϊδάρι για φαγητό και ποτό

Νόστιμα ταβερνάκια, χουχουλιαστά cafe, τραπεζάκια απλωμένα σε καταπράσινους κήπους και σκαρφαλωμένα σε ένα λοφάκι που βλέπει την Αθήνα αφ’ υψηλού.
Πάμε Χαϊδάρι για φαγητό και ποτό
Για καφεδάκι (νωρίς) και ποτό (αργότερα)

Κήπος: The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792



Στην καρδιά του μεγαλύτερου βοτανικού κήπου της ανατολικής Μεσογείου, του Διομήδειου, το αγαπημένο μας cafe στα δυτικά απλώνει χαριτωμένα τραπεζάκια ανάμεσα στα δέντρα, και στον σκεπαστό του χώρο για χειμωνιάτικη θαλπωρή, και μας σερβίρει καφεδάκια από το πρωί και –μιας και δύσκολα μας πάει η καρδιά να φύγουμε– ουζάκια με ποικιλίες μέχρι το βράδυ. Μην το προτιμήσετε σε μέρες εμβληματικής αργίας (π.χ. Πρωτομαγιά, Καθαρά Δευτέρα...) αν δεν έρθετε οπλισμένοι με υπομονή.

Telescope - Cafe Bar Restaurant 
Αγίας Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047



Το μνημονεύουμε συχνά πυκνά για την συγκλονιστική του θέα, και όχι άδικα, αφού έχει ολόκληρη την Αθήνα στο πιάτο από εκεί ψηλά, στο λόφο του Προφήτη Ηλία. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 9.00 το πρωί για ωραιότατο καφεδάκι, λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι ή με σοκολάτα, και αργότερα για καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€. Αν πεινάσετε, μεσημέρι-βράδυ, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε νοστιμιές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας –για ένα φουλ έξτρα γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο.

Μας άνοιξε η όρεξη;

Λεμονάκι Μυρωδάτο 
Στρ. Καραϊσκάκη 35, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5322122



Μοντέρνα διακόσμηση με έντονα χρώματα, ιδιαίτερη κουζίνα με δημιουργικές πινελιές και καλές τιμές είναι τα δυνατά χαρτιά του. Εδώ θα δοκιμάσετε μοσχαρίσια φιλετίνια με μανιτάρια και μαυροδάφνη, κοτόπουλο με θυμάρι και πουρέ και ποικιλίες κρεατικών. Συνοδέψτε με ημίγλυκο κρασί και ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή μουσική, και η κράτηση για τραπέζι είναι καλή ιδέα.

Μεζεράκη
Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι, τηλ: 21 0598 6701



Στέκι καλοφαγάδων και φοιτητοπαρεών, το Μεζεράκη συνδυάζει στην κουζίνα του κρητικές και μεσογειακές γεύσεις, δημιουργώντας πιάτα σαν το ψαρονέφρι με σταντορινιό κρασί Vinsanto, τις μαριναρισμένες πανσέτες, τη γεμιστή πατατούλα με τη φλοίδα της, τα σιουφιχτά με απάκι και την εξαιρετική πανακότα ούζου με καραμέλα. Για ένα λουκούλειο γεύμα με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ ανά άτομο. Κάθε Πέμπτη έχει ζωντανή μουσική.

Διαχρονικό
Ν. Πλαστήρα 32, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5815910



Σταθερή αξία χρόνια τώρα στο Χαϊδάρι, το Διαχρονικό –όνομα και πράγμα– στεγάζεται σε δύο σπιτάκια βγαλμένα από τις ασπρόμαυρες εικόνες της παλιάς Αθήνας. Το δε μενού του πατά με το ένα πόδι στην παράδοση και με το άλλο στις μοντέρνες γεύσεις, πετυχαίνοντας ένα ωραιότατο γευστικό αποτέλεσμα με προτάσεις που περιλαμβάνουν από μοσχαράκι με μελιτζάνα στο πήλινο, μπεκρή μεζέ και γιαννιώτικες πίτες, μέχρι κεφτεδάκια με σως φέτας και φέτα σαγανάκι με μαύρο σουσάμι και μέλι λεβάντας. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο με κρασί.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v