Πεντέλη: Σαββατιάτικη βόλτα στ' άστρα και τα κοψίδια της

Ηλιόλουστο καφεδάκι, παρατήρηση των άστρων, αλλά και των… κοψιδιών στην Πεντέλη περιλαμβάνει η σαββατιάτικη βόλτα μας.
Πεντέλη: Σαββατιάτικη βόλτα στ άστρα και τα κοψίδια της

Καφεδάκι και λαχταριστή βάφλα.

Ζουμερά κοψίδια.

Το υπερθέαμα του ουρανού σε ζωντανή μετάδοση.

Υπέροχα κοκτέιλ.

Παραδεχτείτε το, μια έξοδος που θα περιλάμβανε όλα αυτά θα μπορούσε κάλλιστα να συνδέσει το όνομά της με την ατάκα «ζωάρα!».

Κι όμως, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα του Σαββάτου. Γιατί αυτή η μέρα της εβδομάδας, θα μας βρει να ανηφορίζουμε προς την Πεντέλη, εκεί όπου η φύση συνυπάρχει αρμονικά με ωραιότατα καφέ, παραδοσιακές ταβέρνες και μυστικά του ουρανού.

Στάση 1η: Για καφεδάκι και γλυκό στο Waffle House



Η υπέρτατη βαφλο-διεύθυνση αποφάσισε να ανέβει στα βουνά – και πολύ καλά έκανε. Στην... ανηφόρα για την πλατεία της Πεντέλης, θα κάνουμε στάση εδώ για να πιάσουμε θέση στην υπέροχη αυλή της (ό,τι πρέπει για τις ηλιόλουστες ημέρες) ή στον άκαπνο εσωτερικό χώρο, για τον πρώτο καφέ της ημέρας. Και φυσικά θα τον συνοδεύσουμε με λαχταριστή βάφλα όπου πάνω της θα αναπαυθεί παγωτό σε κάθε πιθανή και απίθανη γεύση σε αμέτρητους συνδυασμούς.

Σας προτείνουμε πάντως να μην το παρακάνετε με το παγωτό μιας και η επόμενη μας στάση είναι θα είναι…

Στάση 2η: Στον Κρυστάλλη για κοψίδια



Ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, βγάζει τραπεζάκια έξω όσο ο καιρός είναι καλός, αλλά και έχει και τζάκι μέσα. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και λίγες πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ, κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. Τιμές: 18-20€ το άτομο.

Στάση 3η: Χαζεύοντας τα άστρα



Συγκεκριμένα Σάββατα του χρόνου το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου (Άνω Μεταξά και Βασ. Παύλου, Λόφος Κουφού, τηλ. 210 6131247) ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για να μας δείξει τον ουρανό με τα άστρα. Αυτό το Σάββατο είναι ένα εξ’ αυτών κι έτσι στα «ψηλά» της Πεντέλης, αφού παρακολουθήσουμε ντοκιμαντέρ και ρωτήσουμε ό,τι απορία έχουμε τους ειδικούς, ανεβαίνουμε στο τηλεσκόπιο Newall και παρακολουθούμε σε… ζωντανή μετάδοση το υπερθέαμα του ουρανού. Η ξενάγηση ξεκινά στις 20.00, με ώρα προσέλευσης το αργότερο 19.55. Λόγω σειράς προτεραιότητας, κλείστε εγκαίρως τη θέση σας στα τηλέφωνα 210-8109107 και 210-3490160. Το κόστος ανέρχεται στα 5€/ άτομο.

Στάση 4η: Ένας Παλιάτσος είμαι εγώ, καλή σας μέρα… 



Ή μάλλον καληνύχτα, μιας και η βραδιά μας ολοκληρώνεται στον Παλιάτσο της Πεντέλης, ένα all day bar που ξεκίνησε σαν κοινό μυστικό και εξελίχθηκε σε… trend με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει στην πλατεία της Πεντέλης νυχτοπερπατητές από κάθε γωνιά της πόλης. Μαζί τους κι εμείς, θα πιάσουμε θέση στη μπάρα ή σε τραπεζάκι για να ακούσουμε ανεβαστικές μουσικές και να δοκιμάσουμε ωραιότατα κοκτέιλ από την διαρκώς ανανεωμένη λίστα του. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-12€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v