Τα πιο αυθεντικά μπαρ της Αθήνας

Τζαζ μουσεία, γκοθ Ναοί, ορισμοί του after και ντισκοτέκ όπως παλιά, σε μια βόλτα στα πιο αυθεντικά και ιστορικά μπαρ της πόλης.
Τα πιο αυθεντικά μπαρ της Αθήνας
Έχετε βαρεθεί τα μπαρ ξεπατικοτούρα; Σας εκνευρίζει η μονοτονία δίχως ουσιαστικό χαρακτήρα της νυχτερινής ζωής στην πόλη;

Τότε μια επίσκεψη στα παρακάτω μπαρ θα σας αποζημιώσει με άφθονες γουλιές αυθεντικότητας και sui generis γοητείας.

Dark Sun, o Ναός του Goth
Θηβών 42, Περιστέρι, τηλ: 697 709 2853

Λέιζερ, κηροπήγια, το Alien σε φυσικό μέγεθος, το κουτί του Hellraiser, θηλυκά ανθρωποειδή σε διαστάσεις κούκλας βιτρίνας, αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι. Η είσοδος στον «ναό» του goth στο Περιστέρι είναι από μόνη της μια εμπειρία για τους «νέους». Το σκοτεινό στέκι που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1995, παίζει τις Παρασκευές dark ambient, apocalyptic folk, industrial, dark wave, minimal, gothic rock και post punk, ενώ τα Σάββατα ανεβάζει ρυθμούς με technoid rhytms, dark ambient, experimental, idm, power noise, ebm, future pop, industrial και harsh electro. Θεματικές βραδιές «παίζουν» συχνά πυκνά μέσα στην εβδομάδα με έμπνευση από ταινίες, καλλιτέχνες, είδη και οτιδήποτε ανήκει στον σκοτεινό κόσμο του υποσυνείδητου. Η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή Monster.

Boom Boom, η Ντισκοτέκ
Θησέως και Ποσειδώνος, Τζιτζιφιές, τηλ: 6932210458



Ποιος είπε ότι η disco πέθανε; Ζει και βασιλεύει στις Τζιτζιφιές. Κοντά στη θρυλική Μπουμ Μπουμ που συγκέντρωνε παλιά τους νέους της Καστέλας, η σημερινή ομώνυμη ντισκοτέκ συνεχίζει την παράδοση με vintage αισθητική, μεγάλα καθιστικά και μία από τις μεγαλύτερες πίστες της πόλης. Είναι αυθεντική γιατί μας κάνει να χορεύουμε Μπόνι Τάιλερ, Σαμάνθα Φοξ και άλλους… κλασικούς των ‘80s, είναι και κάλτ αφού παίζουν τυπωμένες σε χαρτί Α4 προειδοποιήσεις ότι «απαγορεύονται τα ποτά στην πίστα και το τραινάκι»! Σαν να μην έφταναν αυτά, ο DJ της, η προσωποποίηση των 80s που λέγεται Soulis V, ξεσηκώνει ολόκληρο το μαγαζί με αφιερώσεις όπως «ο Γιάννης χαρίζει αυτό το τραγουδάκι στην Κούλα με πολύ looove» και παραινέσεις του τύπου «πάμε, όλα τα μωρά στην πίστα». Ανοιχτά Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές αργιών. Είσοδος με ποτό 15€, για φοιτητές τις Παρασκευές 10€.



Galaxy, το Ποτάδικο
Σταδίου 10, εντός στοάς, τηλ: 210 3227733



Οι παλιοί Αθηναίοι έλεγαν πως το άγαλμα του Κολοκοτρώνη έξω από την παλιά Βουλή δείχνει τον δρόμο προς τη στοά του Galaxy, καλώντας τους Αθηναίους να τα πιουν στην μπάρα του. Ένα από τα θρυλικότερα –και πιο μακροζωισμένα– ποτάδικα του κέντρου, το Galaxy είναι ένα κλασικό μπαράκι για μυημένους που θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους χωρίς πολλά-πολλά, καθισμένοι στην ξύλινη μπάρα για old school σερβίρισμα από τον Τζίμη και ρετρό ατμόσφαιρα α λα… αμέρικαν μπαρ. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που πίνεις ένα ποτό στη μπάρα του, τηλεμεταφέρεσαι αυτομάτως στο σετ ταινίας του Γούντι Άλεν με θέμα τη Νέα Υόρκη. Τα straight ποτά στοιχίζουν 7€ και συνοδεύονται από μεζέ και ωραιότατες ποικιλίες που ετοιμάζονται πίσω από την μπάρα, όπως το κλασικό Πιάτο, με καπνιστό χοιρομέρι, μουστάρδα και ρώσικη.

Rainbow, το μεταλάδικο
Δεκελέων 40, Γκάζι, τηλ: 693 837 2290



Ξύλινη μπάρα, «γυμνοί» τοίχοι καλυμμένοι με αφίσες, video wall σε… στρατηγικά σημεία, resident DJ’s που παίζουν αυστηρά και μόνο ροκ και metal, live εγχώριων σχημάτων, και θεματικές βραδιές που δεν αφήνουν κανέναν φαν της ροκ και metal σκηνής παραπονεμένο. Κάθε μέρα, πλην Σαββάτου οι φαν της μέταλ σκηνής έχουν λόγους να χαίρονται αφού τα αφιερώματα σε μνημειώδεις μπάντες δίνουν και παίρνουν και – προσέξτε – όταν λέμε αφιερώματα εννοούμε μόνο τραγούδια από την εκάστοτε μπάντα. To Rainbow είναι Oldschool όσο λίγα «σκληρά» μαγαζιά στην πόλη – μπορεί κι όσο κανένα πλέον - και αυτό το ξέρουν καλά οι τακτικοί του πελάτες. Τις καθημερινές μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα έχει και Happy Hour με την βαρελίσια Beck’s στα 3€. Κατά τα λοιπά, το απλό ποτό κοστίζει 7€, και οι μπύρες 4-5€. Πρόσφατα έβαλε στο μενού του και λαχταριστή πίτσα, ό,τι πρέπει για να στρώσει το στομάχι μετά από τις μονόλιτρες μπύρες που βγαίνουν κατά ριπάς από τη μπάρα του δια χειρός του ιδιοκτήτη Μιχάλη. 

Μπάτμαν, ο ορισμός του after
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0924 1585



Η ταμπέλα του απόλυτου «ελληνικού» αφτεράδικου του ανήκει δικαιωματικά και με τον Νόμο. Το στέκι του Νέου Κόσμου είναι μικρό, ό,τι πρέπει δηλαδή για τις μεγάλες ώρες και υποδέχεται για παραπάνω από δύο δεκαετίες κάθε λογής ξενύχτηδες, καψούρηδες, ερωτευμένους, μποέμ τύπους και καλλιτέχνες  για ρεμπετοκαψούρα χωρίς αύριο. Σκηνικό cult με όλη τη σημασία της λέξης. Στον Μπάτμαν, θα ακούσετε από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι… Tom Waits και Cohen, ανάλογα τα κέφια του DJ - ιδιοκτήτη, ενώ ζήτημα να το βρείτε άδειο ιδιαίτερα τις Τετάρτες όπου – αν και καθημερινή- συνήθως επικρατεί πανδαιμόνιο σε αυτό το μουσικό καταφύγιο ψυχών και αλκοόλ. Το ποτό κοστίζει 7€.

Jazz in Jazz, το απόλυτο τζαζοστέκι
Δεινοκράτους 3, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362



Είναι μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αθήνας. Παράλληλα είναι και ένα από τα λίγα αυθεντικά στέκια της jazz σκηνής με πορεία χρόνων και άφθονων αναμνήσεων που σκορπίζουν στον χώρο σαν ήχοι. Αναμνήσεων που διακοσμούν το υπέροχο εσωτερικό του με κορνίζες καλλιτεχνών που θα σας κάνουν να… χάσετε το μέτρημα και πάσης τζαζ φύσεως memorabilia από την συλλογή του ιδιοκτήτη Βαγγέλη. Τι θα ακούσουμε εδώ; Κατά κύριο λόγο προπολεμική τζαζ που φτάνει μέχρι τα τέλη των 60s μέσα από σπάνιες ηχογραφήσεις και ενίοτε δίσκους που παίζουν από… γραμμόφωνο. To straight απλό ποτό κοστίζει 6€.

 
Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v