Τα πιο cozy μπαράκια της Αθήνας

Τζαζ γωνιές στο Κολωνάκι, cozy all day μπαράκια στο κέντρο, ατμοσφαιρικά στέκια στα προάστια. Ιδού πέντε αγαπημένα bars της πόλης για τα χειμωνιάτικα ποτά μας.
Τα πιο cozy μπαράκια της Αθήνας
Jazz In Jazz
Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362
Σωστό μουσείο της τζαζ, αυτό το μπαράκι κοντά στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι είναι το πιο ζεστό, ατμοσφαιρικό στέκι της περιοχής, που εδώ και δεκαετίες ανοίγει σταθερά τις πόρτες του στις 8 κάθε βράδυ για να φιλοξενήσει όμορφες βραδιές, από εκείνες που έχουμε ανάγκη ένα ποτό και καλή, αυθεντική τζαζ μουσική από τις δεκαετίες του ’20 ως του ’60.

B-Κουτί
Βρυούλων και Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337

Το καλοκαίρι μας κακομάθαινε με κοκτέιλ στην όμορφη αυλίτσα του. Τον χειμώνα μας υποδέχεται στο «βαρύ» εσωτερικό του σκηνικό, έναν θεατράλε χώρο με πληθωρική διακόσμηση, ατμοσφαιρικό φωτισμό, στιλ γαλλικού καμπαρέ και ψαγμένη μπάρα. Μαζί με τα κοκτέιλ, δεν αποκλείεται να απολαύσετε και live μουσικές ή stand up comedy, που οργανώνονται εδώ συχνά-πυκνά. Το απλό ποτό στοιχίζει 7€.

Blue Bird 
Ηπίτου 4, τηλ: 2103249616

Βρίσκεται στον πιο χαλαρό πεζόδρομο του κέντρου, είναι χαριτωμένο, μικρό αλλά άκρως φιλόξενο. Το Μπλε Πουλί της Ηπίτου έχει τζαζ ψυχή, λίγα τραπεζάκια μέσα και έξω, στο σκεπαστό μέρος του πλακόστρωτου και είναι ό,τι πρέπει για ραντεβουδάκια ή για χαλαρά cozy απογευματινά ποτά και κοκτέιλ, τα τελευταία μάλιστα από τις 19.00 ως τις 21.00 τα βρίσκουμε σε τιμές happy hour (στα 6,50€ καθημερινά εκτός Κυριακής).

Strange Fruit 
Πατησίων 354, Άγιος Ελευθέριος, τηλ: 2102028201

Ρετρό τέντες, μεγάλη τζαμαρία, μικρά τραπεζάκια στο πάτωμα-σκακιέρα, ατμοσφαιρικός φωτισμός και ρομαντζάδα. Με αυτά τα συστατικά, το Παράξενο Φρούτο των Πατησίων έχει μεταμορφωθεί σε κάτι παραπάνω από συνοικιακό στέκι: Ένα cozy all day μπαράκι με προσωπικότητα, στο οποίο ακούμε τζαζ και ροκ μουσικές, και πίνουμε με την ίδια ευκολία μπύρες, ποτά και κοκτέιλ… με ψημένη ρακή.

The Claξons
Μάρκου Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 2105988600

Τα πάντα στον χώρο του Claξons είναι χειροποίητα, με τη διακόσμηση να δημιουργεί απόλυτα σπιτική ατμόσφαιρα, την μεγάλη τζαμαρία να επιτρέπει το χάζι έξω και τα άνετα τραπεζάκια να γεμίζουν με ψαγμένους καφέδες από το πρωί, γλυκίσματα το απόγευμα και καθαρά ποτά και κοκτέιλ το βράδυ. Οι μουσικές κινούνται σε chill out και ροκ μονοπάτια, απόλυτα ταιριαστά με τη ρετρό-cozy ατμόσφαιρα, ενώ τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v