Τα (καλά) κρυμμένα μπαράκια της Αθήνας

Δε θα τα δείτε να «φωνάζουν» την παρουσία τους, όμως οι θαμώνες τους τα ξέρουν. Καιρός να τα μάθετε κι εσείς.
Τα (καλά) κρυμμένα μπαράκια της Αθήνας
Είναι κρυμμένα, μακριά από πολύβουές πιάτσες και κακό χαμό. Είναι αγαπημένα γιατί έχουν χαρακτήρα, στιλ και άποψη.

Είναι τα αγαπημένα μας «κρυμμένα» μπαρ στην πόλη.

56
Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι

Mισοκρυμμένο ανάμεσα στα δεντράκια, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας το 56 είναι ένα ποτάδικο – στέκι για τους ψαγμένους ξενύχτηδες της πόλης, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο. Στο... α λα Ντέηβιντ Λυντς εσωτερικό του με τον κεχριμπαρένιο, απαλό φωτισμό, η jazz ηχεί απαλά επιτρέποντας άνετες κουβέντες, παρέα με ένα ουίσκι από την τεράστια συλλογή του. Ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να σας προτείνει το κατάλληλο αναλόγως τις ανάγκες σας και δεν θα απογοητευτείτε. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 11€.

Hitchcoktales
Πορινού 10, Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9210023

Κρυµµένο σε ένα στενό δροµάκι πίσω από τη Μακρυγιάννη το vintage αυτό μπαράκι σερβίρει ελληνική κουζίνα με αρκετή διάθεση για "πείραγμα" από το μεσημέρι και ευφάνταστα κοκτέιλ το βράδι, τα οποία εμπνέονται από ταινίες του μετρ του τρόμου. Ναι, εδώ θα δοκιμάσετε τα Psycho και Skin Game ακούγοντας μουσικές που κινούνται ανάµεσα σε swing, jazz, soul, funk και ροκ. Συχνά πυκνά διοργανώνει και live, ενώ στους χώρους του ενίοτε φιλοξενούνται εκθέσεις και σεμινάρια. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8,5€.

Jolie mome
Θέμιδος 4, Μαρούσι, τηλ: 2106141317

Μια «όμορφη νεαρά» στο Μαρούσι μας ταξιδεύει με τη διακόσμησή της στην εποχή του Μεσοπολέμου κάπου στη Γαλλία και ντύνει μουσικά την έξοδό μας με jazz και soul ήχους. Οι κοκτειλοδημιουργίες εδώ έχουν τον πρώτο λόγο και είναι στο σύνολό τους εξαιρετικές. Από τον κατάλογο, ξεχωρίζουμε το Alice in Bubbleland με βότκα, σιρόπι από τσιχλόφουσκα, βατόμουρα, και λάιμ σε ένα… κατακόκκινο εορταστικό μείγμα. Σερβίρεται παρεούλα με ένα μίνι κορνέ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Speakeasy
Λέκκα, Σύνταγμα

Το μπαράκι που έβαλε πριν από μερικά χρόνια όλη την Αθήνα να χτυπάει τυχαία κουδούνια γύρω του έχει πλέον γνωστή τοις πάσι διεύθυνση, αλλά το κουδούνι… επιμένει. Χτυπάτε, σας ανοίγουν, κατεβαίνετε τις σκάλες και τηλεμεταφέρεσαι στο 1930. Στο ατμοσφαιρικό υπόγειό του θα ακούσετε ωραίες funk-o-jazz μουσικές, και θα δοκιμάσετε ωραιότατα κοκτέιλ που αλλάζουν συχνά ή straight gin, τεκίλα, ουίσκι και κονιάκ από την πλούσια λίστα ετικετών. Το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα cocktails από 7 έως 12€.

Ginger
Αγ. Παρασκευής 25, Χαλάνδρι

Αυτήν την… «κοκκινομάλα», θα τη βρείτε διακριτικά κρυμμένη πάνω σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Χαλανδρίου και θα σας καλωσορίσει στο ζεστό εσωτερικό της με τις μεταλλικές λεπτομέρειες να δένουν αρμονικά με το ξύλο. Πιάστε θέση στα πρωτότυπα σκαμπό και τιμήστε δεόντως την πλούσια signature λίστα του, η οποία περιλαμβάνει επιλογές όπως το Romero Picante με τεκίλα και πράσινο τσίλι ή Ginger Babe με ρούμι και ανανά. Φυσικά υπάρχουν και τα κλασικά κοκτέιλ, αρκετά εξ’ αυτών σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Το sountrack περιλαμβάνει all around επιλογές από τους διαφορετικους Djs που επισκέπτονται το Ginger κάθε βράδι. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

The Trap
Όθωνος 10, τηλ: 210 3215561

Σε μια στοά που δεν είναι δύσκολο να προσπεράσετε κρυμμένη καθώς βρίσκεται πίσω από μια στάση λεωφορείου, το The θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένο από φιλμ νουάρ και αποτελεί πόλο έλξης για fine drinking. Πατά σε old school προφίλ, με το ζωγραφιστό ταβάνι του και την μεγάλη μπάρα και σερβίρει εξαιρετικά signature cocktails, αλλά και προσεγμένες γεύσεις. Στα πρώτα περιλαμβάνονται δημιουργίες όπως το Serina με τεκίλα Olmeca Blanco, σέλερι, λικέρ Pierre Ferrand Dry Curacao και λάιμ ή το Le Fou Gaston με malt ουίσκι 12 ετών, σέρι, crème de peche και lillet blanc. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v