Τα καλύτερα μπαρ με ελληνική μουσική

Ελληνικό ροκ, θεματικές βραδιές με αγαπημένες μπάντες του εγχώριου πενταγράμμου, αλλά και Χατζηδάκις με Καζαντζιδη σε βινύλια. Τα καλύτερα μπαρ για ποιοτική ελληνική μουσική.
Τα καλύτερα μπαρ με ελληνική μουσική
Αρχάγγελος
Κίμωνος 1, Αθήνα

Το κλίμα χαλαρό και φουλ φιλόξενο, ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Λαφαζάνης άνθρωπος «έξω καρδιά» και αξιαγάπητος, οι μουσικές κατά κύριο λόγο ελληνικές και… καψούρικες – με την σωστή έννοια. Αυτός είναι ο Αρχάγγελος, ένα από τα πιο sui generis μπαράκια εν Αθήναις. Εδώ θα ακούσετε σε καθημερινή βάση κατά κύριο λόγο ποιοτικά και «ψαγμένα» ελληνικά τραγούδια – από Δήμου και Μοσχολιού μέχρι Μαρινέλλα και Χατζηδάκι. Παρασκευές και Σάββατα ο Αρχάγγελος «παίζει» μέχρι τις 7.00 το πρωί. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Μπάτμαν
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

Στο νούμερο 40 της Βρεσθένης, ο «Σκοτεινός Ιππότης» μας υποδέχεται με φωτογραφίες του Καζαντζίδη, του Τσιτσάνη και πολλών ακόμα θρύλων για άφτερ ποτά. Εδώ μαζί με κάθε λογής ξενύχτηδες και μποέμ τύπους θα ακούσουμε ελληνικά άσματα από βινύλια δια χειρός του DJ – ιδιοκτήτη με ιδιαίτερη προτίμηση στα λαϊκά και τα ρεμπέτικα: από Μάρκο Βαμβακάρη, μέχρι Καζαντζίδη και Χατζηδάκι, όλοι έχουν μια θέση στις μεταμεσονύκτιες μουσικές του Μπάτμαν. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Άγιος
Διδότου 33 και Ιπποκράτους, Κολωνάκι

Το πιο φρέσκο μπαρ της λίστας μας άνοιξε στο Κολωνάκι και δέχεται καθημερινά εξομολογήσεις υπό τους ήχους αθάνατων ελληνικών ασμάτων στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του. Ο Άγιος παίζει αποκλειστικά και μόνο κλασικά, παλιά, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο, και… vintage μελωδίες από τη δεκαετία του 1950 έως αυτήν του 1990, αλλά και το σήμερα: Διονυσίου, Μοσχολιού, Καζαντζίδης, Μητροπάνος, Βάνου, Κόκκοτας, αλλά και… Λαίδη αν ανάψουν τα αίματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Οι Λεγάμενοι
Αισχύλου 13, Περιστέρι

Δεν είναι ένα ακόμα «ελληνάδικο» του Περιστερίου. Οι Λεγάμενοι παίζουν μελωδίες με βαθιά αγάπη για την παλιά ελληνική μουσική. Εδώ θα ακούσουμε κομμάτια που δεν παίζουν σε ελληνάδικα: Βιτάλη, Μαρινέλλα, Μυτηλιναίος, Καλογιάννης, Βοσκόπουλος, Πουλόπουλος, Μπιθικώτσης, Αντύπας, Μαζωνάκης αλλά και Κιάμος πριν γίνει φίρμα γεμίζουν τον χώρο μέσα από «ψαγμένες» επιλογές με σαφή αποστασιοποίηση από τα λαϊκο-ποπ χιτάκια του σήμερα. Το ποτό κοστίζει 6,5€.

Tithora
Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια

Σταθερή rock-metal αξία στα πέριξ της Πατησίων, το Tithora Club προσφέρει εδώ και δεκαετίες ροκ νύχτες με αγαπημένες δυνατές μελωδίες, χωρίς όμως να ξεχνά την ελληνική ροκ. Έτσι κάθε Κυριακή και Δευτέρα μας κρατά συντροφιά με αγαπημένες μουσικές από Μωρά στη Φωτιά, Παύλο Σιδηρόπουλο, Νικόλα Άσιμο, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Βασίλη Παπακωσταντίνου, Γυμνά Καλώδια και πολλούς ακόμα. Κάποια βράδια μάλιστα έχει και θεματικά αφιερώματα σε συγκεκριμένες ελληνικές μπάντες. Οι μπίρες ξεκινούν από 3€ και το απλό ποτό από 5€.

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι

Σε ένα παλιό διώροφο σπίτι με χειροποίητες διακοσμητικές πινελιές και μπόλικη ροκ διάθεση στο Γκάζι, το White Noise «σπάει» τη νόρμα της περιοχής του «ελληνολαϊκού-mainstream» και διοργανώνει θεματικές βραδιές ελληνικού ροκ γνωστές ως «το Πάρτυ στον 13ο Όροφο». Τι θα ακούσουμε σε αυτές; Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και Διάφανα Κρίνα κατά κύριο λόγο, χωρίς όμως να λείπουν κομμάτια από Bootstroke, Χατ Τρικ, Χάσμα, Bad Movies, Βανδαλούπ, Panx Romana κ. α. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, τα κοκτέιλ από 6€ και η μπίρα από 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v