Τα πιο hipster μπαράκια της Αθήνας

Indie μουσικές, ψαγμένα events, εναλλακτική ατμόσφαιρα. Σε ποια μπαρ συχνάζουν οι hipster της πόλης;
Τα πιο hipster μπαράκια της Αθήνας
Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλ. Πλαστήρα, τηλ: 21 0756 3374

Το καφέ μπαρ που έκανε το Παγκράτι χιπ πιάτσα και την Πλατεία Πλαστήρα place to be για τη νυχτερινή Αθήνα είναι μοναδικό στο είδος του με μποέμικη ατμόσφαιρα, τζαζ μελωδίες και ούτε τραπέζι ελεύθερο τα Σαββατοκύριακα. Απέναντι ακριβώς άνοιξε και το εξίσου χίπστερ σουβλάκι Έλβις, από το οποίο μπορείτε να πάρετε «πακέτο» και να το φάτε στα τραπεζάκια του Chelsea.

Romantso
Αναξαγόρα 3, τηλ: 21 6700 3325

Το αδερφάκι του Bios στήθηκε στα πρώην γραφεία του ομώνυμου περιοδικού και αποτελεί σταθερό πόλο έλξης της χίπστερ σκηνής μέσα από εικαστικά events, gay parties, θεματικά πάρτι και ψαγμένες συναυλίες από διεθνείς και ελληνικές μπάντες.

Cantina Social
Λεωκορίου 6, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 1668

Μοναδικό στο είδος του μπαράκι/καφενείο στου Ψυρρή, που άφησε το στίγμα του στην περιοχή και μαζεύει μεταξύ άλλων καλλιτεχνικό κόσμο. Θα το βρείτε ανοιχτό – σχεδόν – όλο το χρόνο, ακόμα και όταν η Αθήνα αδειάζει για να σας φιλέψει φτηνά ποτά και ψαγμένες μουσικές τις after ώρες. Συχνά πυκνά φιλοξενεί και εκθέσεις.

Barret
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 8373

Με το που άνοιξε τις πόρτες του στου Ψυρρή έγινε instant classic χάρη στις σούπερ μουσικές του που παίζουν άψογα με indie/alternative rock μελωδίες. Έκλεψε το όνομά του από τον Syd, φιλοξενεί τα ποτά από εγχώριες hip μπάντες που αράζουν στην μπάρα του και ορίζεται από την κόκκινη επιγραφή «Cause we’re the fishes and all we do, the move about is all we do» στο εσωτερικό του.

Handlebar
Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ: 21 1409 3002

Θες να φτιάξεις το ποδήλατό σου αλλά βαριέσαι να περιμένεις; Το πρώτο cycle café εν Αθήναις λάνσαρε ποδηλατική φιλοσοφία στο βραδινό (και απογευματινό) φωτό και αγαπήθηκε μονομιάς. Κάπως έτσι η Μελανθίου γέμισε τα βράδια παρέες που αράζουν με ποδήλατα ή μη και μπύρα στο χέρι, ενώ τα πρωινά το brunch του παίζει εξίσου δυνατά με βρετανικές επιρροές.

Borsalino
Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 21 0323 2222

Καπέλα και γιλέκα πίσω από το μπαρ, εναλλακτικές μουσικές στα μεγάφωνα, sui generis cocktails στη μπάρα και hip κόσμος στα τραπέζια του μπαρ που ανανέωσε το ενδιαφέρον για την ούτως η άλλων hipster οδό της Αθήνας, προσφέροντας μια διαφορετική πρόταση στην ποτοκατανάλωση.

MG
Δημητρίου Σούτσου 11, Πλατεία Μαβίλη

Επικό after-άδικο στην πλατεία Μαβίλη, το MG (από τα αρχικά των ιδιοκτητών Μίμης – Γιάννης), καθιέρωσε τις «βραδιές εναλλακτικής μουσικής έκφρασης» και υποδέχεται την Αθήνα και τους χίπστερ που ξενυχτούν για ένα τελευταίο ποτό με με soul, funk και μαύρες μουσικές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v