Η βόλτα του Σαββάτου είναι…. Spooky!

Αυτό το Σάββατο βάζουμε, τρώμε κολασμένα γλυκά, απολαμβάνουμε ευρωπαϊκό σινεμά και παρτάρουμε με το «Αυτό» στην Αθήνα, γιατί… this is Halloween!
Η βόλτα του Σαββάτου είναι…. Spooky!
Trick or Treat;

Tο Halloween μας χτυπά την πόρτα σε μερικές ημέρες και εμείς του... ανοίγουμε ξεκινώντας μια spooky βόλτα στην Αθήνα ή οποία όμως κάθε άλλο παρά μας στοιχειώνει.

Αντιθέτως μας προσφέρει κολασμένες λιχουδιές από τον κόσμο του παραμυθιού και τον μάγων και ατμοσφαιρικά πάρτι με επίκεντρο την ταινία που μας έκανε να πεταχτούμε από τις θέσεις μας, το «Αυτό».

Στο μεταξύ εκμεταλλευόμαστε και το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο γεμίζει για ακόμα μια φορά τις αίθουσες της πόλης με μεγάλες ταινίες.

Καφεδάκι και γλυκά σκέτη… μαγεία

Σταθερή αξία και πρώτη μας σκέψη για κολασμένα γλυκά στην περιοχή του Αιγάλεω, το Cap Cap αποτελεί τον πρώτο διδάξαντα του είδους «παραμυθένιο café». Αυτή την περίοδο τρέχει η θεματική #howtolivelikeawizard η οποία σε συνδυασμό με το Halloween φέρνει στα τραπεζάκια του αιγαλεώτικου καφέ γλυκά – πειρασμούς όπως αφράτες βάφλες με πραλίνα και γλυκά Trick or Treat, γιγαντιαία Choco Kayak, πολύχρωμα cupcakes, milkshakes με βάση την κολοκύθα και ένα σωρό ακόμα στοιχειωμένα καλούδια. Τα απολαμβάνουμε μαζί με καφεδάκι ή άλλα ροφήματα από τον πλούσιο κατάλογο που ανανεώνεται συνεχώς.

Γεύσεις που επιμένουν Κρητικά

Μια μικρή παρένθεση για κρητικά εδέσματα την αξίζουμε παρ’ ό,τι η μέρα επιτάσσει... Αμερική. Αν δεν υπέρ-καταναλώσουμε γλυκά, η επόμενή μας στάση έχει αέρα λεβεντόγεννας και όνομα γλυκόπιοτο σαν τσίπουρο. Στον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας βρίσκουμε ένα από τα πιο κεφάτα και δημοφιλή μέρη για τσιμπολόγημα. Βρίσκουμε επίσης λικέρ μαστίχας από τη Χίο, ούζο από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Καβάλα, τσίπουρο από τη Δράμα και τη Θεσσαλία και βιολογικό ελληνικό κρασί. Στην Ρακαδημία, συνοδεύουμε όλα τα παραπάνω με ωραιότατους μεζέδες κρεατικών ή θαλασσινών – βολικότατες οι ποικιλίες με απάκι, μπουρέκι παστουρμά, χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια, μπριζολάκια, λουκάνικο, πανσέτα και άλλα καλούδια. Υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο για ρακές και τσιμπολόγημα, περί τα 15€ για ένα χορταστικό γεύμα με τα όλα του.

Ένα διαφορετικό Road Movie

Αφού απολαύσουμε την απογευματινή μας σιέστα, κατηφορίζουμε προς κέντρο για μια… Marita. Ο Κόστι, έχοντας πατήσει πλέον τα τριάντα, αποφασίζει ξαφνικά να επισκεφτεί τον πατέρα του, τον Σάντου. Η επίσκεψη αυτή συνοδεύεται από μία επανένωση-έκπληξη με την υπόλοιπη οικογένεια, την οποία ο Σάντου παραμελούσε σε όλη του τη ζωή. Αυτός όμως είναι ο τρόπος του Κόστι να αποφεύγει τα δικά του προβλήματα. Έστω για μία μέρα. Το Marita, είναι ένα διαφορετικό road movie δια χειρός του Ρουμάνου Κρίστι Ίφτιμε, το οποίο προβάλλεται στην Έλλη στις 21.40 και αξίζει να ανακαλύψουμε.

Το «Αυτό»… παρτάρει

Μετά το τέλος της ταινίας φοράμε μάσκες κλόουν (ή όποια μας βρίσκεται) και βάζουμε πλώρη προς το Ρομάντσο για ένα πάρτι που θα κλείσει όπως πρέπει τη βραδιά, με μπόλικο τρόμο και άπειρη διάθεση για ξεφάντωμα.  Στον μπαρ της Αναξαγόρα οι παιδικοί μας φόβοι για τους κλόουν ξυπνούν, κόκκινα μπαλόνια δίνουν το σήμα για τη βραδιά που θα ακολουθήσει με ηλεκτρονικούς – κυρίως – ήχους από τους Sepho, Lucas The Third, Saradis & Roman και George Dimitrakopoulos. Είσοδος Ελεύθερη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v