Τα δωρεάν του Οκτωβρίου

Σινεμά, μουσική, δημιουργικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και όλα όσα ωραία και δωρεάν θα δούμε τον Οκτώβρη στην πόλη.
Τα δωρεάν του Οκτωβρίου
Τριήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  τιμά τον πολυβραβευμένο  Έλληνα δημιουργό, Νίκο Νικολαΐδη, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε τις ταινίες σταθμούς του σκηνοθέτη σε αίθουσες και υπαίθριους χώρους του ΚΠΙΣΝ: τις οχτώ μεγάλου μήκους ταινίες Ευρυδίκη ΒΑ 2037 (1975), Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979), Γλυκιά Συμμορία (1983), Πρωινή Περίπολος (1987), Singapore Sling (1990), Θα Σε Δω Στην Κόλαση Αγάπη μου (1999), Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (2002), The Zero Years (2005), τη μικρού μήκους Lacrimae Rerum (1992), και την τηλεταινία Το Κορίτσι με τις Βαλίτσες (1993), με παρουσιάσεις από ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Δείτε το συνολικό πρόγραμμα εδώ

Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του

Ένα χρωματιστό πικ νικ στήνεται στο Ξέφωτο του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ, όπου Αντί για φρούτα και λαχανικά το καλάθι γεμίζει με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν,  το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 4 + ετών και στους γονείς τους και πραγματοποιείται τις Κυριακές του Οκτωβρίου στις 12.00.

Alter Move Orchestra "Flower To The East”

Μια κολεκτίβα νέων μουσικών που ξεχωρίζει για τις συναυλίες και την κοινωνική της δράση, μας καλεί σε ένα μουσικό οδοιπορικό "γέφυρα" ανατολής - δύσης. Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει αγαπημένες μελωδίες και μουσικές γραμμένες ειδικά γι’ αυτήν σε μια συναυλία αφιέρωμα στην γυναίκα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στις 19.00 στα Τουρκοβούνια.

Κινηματογραφικές προβολές στο Χυτήριο

Ξεκίνησε στην αρχή του καλοκαιριού και συνεχίζει ακάθεκτο να μας χαρίζει σινεφίλ στιγμές με δωρεάν είσοδο. Το Χυτήριο στην Ιερά Οδό εμπλουτίζει το πρόγραμμα του Οκτωβρίου με μεγάλες ταινίες μεγάλων δημιουργών, κάθε εβδομάδα. Δείτε εδώ τις μελλοντικές προβολές και πηγαίντε τουλάχιστον μισή ώρα πριν στον χώρο για να βρείτε θέσεις. 

Μαθήματα tablet

Για ακόμα μια χρονιά ξεκινούν τα μαθήματα χρήσης tablet από την 50 και της Ελλάδας με την υποστήριξη για άτομα άνω των 50. Τα εκπαιδευτικά κέντρα βρίσκονται στις περιοχές Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Πειραιά, ενώ οι εγγραφές γίνονται τηλεφωνικά από Δευτέρα έως και Πέμπτη 10.30πμ -3.30μμ, στα τηλέφωνα 2117100203, 6972620306, 6972023153.

ΦantastiCon 2017

Tο πανελλήνιο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στον χώρο της φαντασίας, επιστρέφει για να φέρει κοντά τους φίλους του Φανταστικού. Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι απονομές των βραβείων του διαγωνισμού συγγραφής ΦantasticWords 2017, του διαγωνισμού ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt 2017 και του Διαγωνισμού Καλύτερου Εξώφυλλου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Φανταστικού. Επίσης, για ακόμη μια χρονιά το φεστιβάλ περιλαμβάνει τον διαγωνισμό cosplay Fantasy Champions, το τουρνουά του δημοφιλούς Dungeon & Dragons και παιχνίδια εισαγωγής στον κόσμο του για αρχάριους παίκτες, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια συγγραφής, quiz και πολλές εκπλήξεις. To Φεστιβάλ ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου και πραγματοποιείται στην ελληνοαμερικάνικη ένωση. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website του φεστιβάλ. 

Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, μας υποδέχονται στο 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2017 στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, στο ύψος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Αθήνας. Για ένα απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο της πόλης από εκείνα με τον πιο έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, η σχολική κοινότητα θα μοιραστεί τον Κοινό Τόπο με συλλογικότητες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες, εκπρόσωπους ευπαθών ομάδων κ.α., για να μιλήσουν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Αποδοχή και την Συμπερίληψη του Διαφορετικού.

Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ

Μια πολύπλευρη εξερεύνηση της κινηματογραφικής γλώσσας του αμερικανικού ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου σε τέσσερις χώρους της πόλης. Βραβευμένες ταινίες των τελευταίων δύο ετών συνοδεύονται από μια σειρά απρόβλεπτων masterclass που αποκρυπτογραφούν την αθέατη πλευρά της παραγωγής, ενώ ένα απρόσμενο εργαστήριο για εφήβους θα καταγράψει το ηχοτοπίο της Αθήνας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και των εργαστηρίων εδώ.

Θεατρικά δρώμενα σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας

Συνεχίζονται μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του οι "Οι πέτρες μιλούν", μιας πολιτιστικής δράσης με θεατρικές "περφόρμανς" από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Vinyl is Back!

Το αγαπημένο τριήμερο φεστιβάλ βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στο φθινόπωρο με ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου. Και φέτος στο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής θα συναντήσουμε σημαντικά συγκροτήματα και djs, ενώ μας περιμένουν κληρώσεις και δώρα, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχές γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιρειών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και μπόλικος χορός. Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v