Οι καλύτερες μπυραρίες στα Νότια Προάστια

Πέντε μπυραρίες μας σερβίρουν τις καλύτερες βαρελίσιες και δεκάδες επιλογές από όλο τον κόσμο, που δεν αφήνουν κανέναν φίλο της μπύρας ασυγκίνητο.
Οι καλύτερες μπυραρίες στα Νότια Προάστια
Αυλές στην Αργυρούπολη, στιλάτοι χώροι στη Βάρκιζα, ιρλανδέζικες γωνιές στη Γλυφάδα και δροσεροί μπυρο-κήποι στην Ηλιούπολη. Δείτε μερικές από τις καλύτερες μπυραρίες των νοτίων προαστίων για να δοκιμάσετε δεκάδες διαφορετικές μπύρες και να χορτάσετε με νοστιμότατες ποικιλίες.

Ερωτηματικό
Μ. Γερουλάνου 72, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9932848

Ζεστή και ατμοσφαιρική, η… αινιγματική μπυραρία της Αργυρούπολης έχει ρουστίκ διακόσμηση, παίζει ωραίες μουσικές και διαθέτει, εκτός από μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες μπύρες (μεταξύ των οποίων οι Weihenstephan, Aventinus, La Trappe Quadrupel και Witte) και ωραιότατες γευστικές προτάσεις (υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο για μπύρα και τσιμπολόγημα από ποικιλίες τυριών και λουκάνικων). Τον Σεπτέμβριο θα βρείτε σε προσφορά τις βαρελίσιες Bernard και Lucifer στα 4€ και 5€ αντίστοιχα για κάθε ποτήρι των 500ml.

Beerology
Ηρώων Πολυτεχνείου 4A, Ηλιούπολη, τηλ.: 211 1848866

Ένας ατμοσφαιρικός χώρος και μια ωραιότατη αυλή για όσο κρατά το καλοκαίρι διαθέτει το Beerology, που κάνει την μπύρα… επιστήμη. Έχετε πάνω από 100 διαφορετικές επιλογές σε μπουκάλι ή βαρέλι - δοκιμάστε τη νέα βαρελίσια Paulaner Weissbier με ποικιλία λουκάνικων ή το burger της παρέας, ή την μπύρα Triple Karmeliet με μπούτια κοτόπουλου μαριναρισμένα με BBQ Sauce. Τον Σεπτέμβριο, η μπυραρία ετοιμάζει Burger Challenge για όσους τολμήσουν με έναν φίλο τους να τα… βάλουν με ένα burger 3 κιλών και να προκριθούν στον τελικό για να κερδίσουν δώρα. Για μπύρα με χορταστικό φαγητό υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Molly Malone's
Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ: 210 8944247

Τυπική ιρλανδέζικη παμπ, η γλυφαδιώτικη Molly Malone’s ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι καθημερινά και σερβίρει πέντε διαφρετικές βαρελίσιες (Guinness, Klikenny, Fosters, Carlsberg, Heineken), δέκα διαφορετικές ετικέτες σε μπουκάλια, καθώς και αρκετές ετικέτες ιρλανδέζικων ή σκωτσέζικων ουίσκι και μπέρμπον. Για το απαραίτητο τσιμπολόγημα, στο μενού βρίσκουμε τάρτες με κατσικίσιο τυρί, ιρλανδέζικη πίτα ψαριού με πουρέ, φτερούγες κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών και φυσικά τα «βαρβάτα» rib eye, Guinness pie και παραδοσιακό fish and chips – σε τιμές περί τα 8-10€ ανά μερίδα.

Barrel Haus
Ελ. Βενιζέλου 36 και Γερουλάνου, Αργυρούπολη, τηλ: 2109606060

Το ξύλο κυριαρχεί στον εσωτερικό χώρο με την μεγάλη μπάρα και η δροσιά έξω, στην αυλή με τη χαλαρή διάθεση. Το Barrel Haus διαθέτει περίπου 80 διαφορετικές ετικέτες μπύρας σε μπουκάλι, αλλά και αρκετές επιλογές βαρελιού από τη Γερμανία και την Τσεχία. Συνδυάστε την μπύρα με κάποια από τα λαχταριστά πιάτα του μενού, όπως σιγοψημένο κότσι με ξινολάχανο και πατάτες, corn dogs με λουκάνικα Φρανκφούρτης, πανσετοχοιρινή μπριζόλα, σνίτσελ ή ζουμερά μπέργκερ και υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για μπύρα και χορταστικό γεύμα.

BierHaus
Θάσου 16, Βάρκιζα, τηλ: 21 0897 9098

Καλοκαιρινή αύρα και στιλάτος χώρος, κατάλληλος και για εταιρικά γεύματα. Στο μενού του φαγητού, βρίσκουμε ζυμαρικά, ψάρια, κλασικά κρεατικά σχάρας, κότσι, γερμανικά λουκάνικα και χορταστικά μιξ γκριλ. Στον κατάλογο μπύρας βρίσκουμε έξι βαρελίσιες, οι οποίες μάλιστα μπορούν να σερβιριστούν από μικρό ποτήρι των 200ml (από 2,50€) μέχρι κανάτα του ενός λίτρου και σωλήνα των τριών λίτρων (στα 28€). Επιπλέον, έχουμε να διαλέξουμε από δεκάδες διαφορετικές lager, Pils, Weiss, μηλίτες, ale και μοναστηριακές. Για ένα καλό γεύμα με μπύρα υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v