5 παραλίες ιδανικές για αυτοσχέδια beach party

Ένα ψυγειάκι του κάμπινγκ, ένα φορητό κασετόφωνο, καλή παρέα και αυτές οι παραλίες της Αττικής είναι τα μυστικά για το τέλειο αυτοσχέδιο beach party.
5 παραλίες ιδανικές για αυτοσχέδια beach party
της Ηρώς Κουνάδη

Στην κατηγορία «πάρτι με τις μικρότερες πιθανότητες αποτυχίας» αυτό στην παραλία θα έπαιρνε εύκολα την πρώτη θέση. Αφενός γιατί είναι πολύ δύσκολο να περάσεις άσχημα ένα αυγουστιάτικο βράδυ σε μια παραλία, αφετέρου γιατί το beach party χρειάζεται ελάχιστη οργάνωση –εκτός αν θέλετε για κάποιο λόγο να το κάνετε υπερπαραγωγή. Ένα φορητό κασετοφωνάκι (που να παίζει και mp3, κατά προτίμηση από στικάκι, γιατί το CD καίει τις μπαταρίες πιο γρήγορα) ένα ψυγειάκι από φελιζόλ για τον πάγο σας, τα ποτά σας και είστε έτοιμοι.

Το πού θα πάτε είναι το θέμα. Αυτό, αφήστε το επάνω μας –και απλά θυμηθείτε ότι δύο είναι οι γενικοί κανόνες: Η παραλία σας να βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή, για να μην ενοχλείτε αν έχετε σκοπό να το ξημερώσετε, και να έχει άμμο μέσα κι έξω από το νερό, γιατί τα βότσαλα πονάνε και οι μεθυσμένοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε πατήματα αχινών και χτυπήματα του μικρού κυρίως δαχτύλου του ποδιού σε ύπουλα υποθαλάσσια βραχάκια.

Στο Καβούρι

Kavouri - curtains....

Τα συν: Είναι μια από τις πιο κοντινές στο κέντρο παραλίες (απέχει μόλις 18 χιλιόμετρα), έχει αφράτη αμμουδιά μέσα-έξω, ρηχά νερά, κι ένα νησάκι στο οποίο φτάνεις κολυμπώντας/ περπατώντας/ τσαλαβουτώντας, για τις ρομαντικές ψυχές του πάρτι σας που θα θέλουν να απομονωθούν.
Τα πλην: Πιθανότατα δεν θα είστε μόνοι σας –είναι εξαιρετικά δημοφιλής για βραδινές βουτιές, για όλους τους παραπάνω λόγους.

Στη Σαρωνίδα

5I9B7948_DxO/Sunset at Saronida

Τα συν: Έχει μεγάλη, απαλή αμμουδιά, πλήρη απουσία βότσαλων, βράχων και λοιπών σωματικών κινδύνων εντός κι εκτός, και ένα περίπτερο-υπερπαραγωγή ακριβώς απέναντι, που εγγυάται πως δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε προμήθειες μαζί σας αν δεν το θέλετε.
Τα πλην: Απέχει 38 χιλιόμετρα από το κέντρο, πράγμα που μπορεί να αποθαρρύνει όσους βαριούνται να οδηγούν.

Στην πλαζ του Αγίου Κοσμά



Τα συν: Δεν χρειάζεται να φέρετε κασετοφωνάκι μαζί σας – θα φροντίσει για τις μουσικές σας το Kokomo beach bar, που φιλοξενεί συχνά και live και κεφάτα πάρτι. Η παραλία είναι αμμουδερή κι ωραία, με λίγο βοτσαλάκι μέσα στο νερό, στα ρηχά, και αμμουδιά εν συνεχεία. Η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας μηδαμινή (14 χιλιόμετρα όλα κι όλα) ενώ το τραμ σταματάει δυο βήματα από την παραλία (2η στάση Αγίου Κοσμά) και λειτουργεί Παρασκευές και Σάββατα ως τις 2.00. Η πρόσβαση στην παραλία είναι ελεύθερη –σε κάποια από τα live υπάρχει εισιτήριο, τσεκάρετε την σχετική σελίδα στο Facebook πριν ξεκινήσετε.
Τα πλην: Δεν διαλέγετε εσείς τη μουσική που θα ακούσετε.

Στα Πευκάκια του Σχινιά


Τα συν: Η έλλειψη φωτορύπανσης που εξασφαλίζει το μεγάλο πευκοδάσος πίσω από την παραλία εγγυάται τα περισσότερα αστέρια που έχετε δει ποτέ στον αττικό ουρανό. Επίσης, τα Πευκάκια έχουν ψιλή, απαλή άμμο μέσα κι έξω από το νερό, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι και ιδανικό ρηχό για όσους φοβούνται τις μεταμεσονύχτιες απλωτές υπό την επήρεια του αλκοόλ και θέλουν απλώς να πλατσουρίσουν.
Τα πλην: Απέχει περί τα 52 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, οπότε σας βολεύει κυρίως αν ξεκινάτε από τον βορρά.

Στο Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη


Τα συν: Ένας μικρός, και σχετικά μυστικός, αμμουδερός κολπίσκος κάτω από το ομώνυμο ταβερνάκι –από το οποίο θα προμηθευτείτε έξτρα μπύρες όταν σας τελειώσει το αλκοόλ ή ο πάγος. Έχει καθαρά νερά που δεν βαθαίνουν απότομα, και φανταστική θέα στο ηλιοβασίλεμα, αν θέλετε να ξεκινήσετε το beach party σας από νωρίς.
Τα πλην: Βρίσκεται 43 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, οπότε βολεύει κυρίως όσους ξεκινούν από τα βορειοανατολικά ή τα Μεσόγεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v