Τέλειες παραλίες για να δεις ηλιοβασίλεμα στην Αττική

Κοντινές και μακρινές, αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για μια βουτιά (ή περισσότερες) στο πορτοκαλί φως του ήλιου που δύει.
Τέλειες παραλίες για να δεις ηλιοβασίλεμα στην Αττική

Το ΚΑΠΕ και η μεγάλη παραλία των Λεγραινών



Δυο από τις καλύτερες παραλίες της αττικής ακτογραμμής βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Σούνιο –που ως γνωστόν φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά του– πράγμα που μας βάζει πάντα στο δίλημμα: ηλιοβασίλεμα με φόντο τον αρχαίο ναό, ή με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα; Τις περισσότερες φορές κερδίζει η δεύτερη επιλογή, γιατί λίγα πράγματα συγκρίνονται με μια τελευταία βουτιά στο χρυσοκόκκινο φως του ηλιοβασιλέματος.

Το Πόρτο Γερμενό

It could be a lake but it is sea

Ξακουστή όσο λίγες για τα ηλιοβασιλέματά της, η μεγάλη κεντρική παραλία στο Πόρτο Γερμενό κοιτάζει… κατάματα τη δύση, και ο κλειστός κολπίσκος της κορνιζάρει τέλεια τον ήλιο καθώς αποχαιρετά τη μέρα. Θα περιγράφαμε περισσότερο, αλλά η φωτογραφία από πάνω μιλά από μόνη της.

Η Ανάβυσσος

sunset at saronida

Αν έχει τύχει ποτέ να «ξεμείνετε» στη μεγάλη αμμουδιά της Αναβύσσου μέχρι το ηλιοβασίλεμα, μαζί με λίγους και καλούς από τους υπόλοιπους λουόμενους που μυστηριωδώς εξαφανίζονται εκεί γύρω στις 6 το απόγευμα, θα το έχετε προσέξει: Η Ανάβυσσος, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της «αθηναϊκής ριβιέρας», των νότιων παραλιών δηλαδή, καθότι προσανατολισμένο προς τη δύση, έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αττικής.

Το Καβούρι

Kavouri - curtains....

Μπορεί τις ώρες αιχμής να βουλιάζει από κόσμο, πράγμα που μας κάνει να το απαρνιόμαστε για τα μάτια άλλων πιο «κρυφών» παραλιών (όσο μπορούν ακόμα να υπάρχουν κρυφές παραλίες στην Αττική) όμως το ηλιοβασίλεμά του, με τον ήλιο να χάνεται πίσω από το νησάκι του, είναι πραγματικά φαντασμαγορικό. Συν το ότι, όπως έχουμε πει και ξαναπεί, το Καβούρι είναι μια από τις αγαπημένες μας παραλίες για βραδινό μπάνιο, οπότε πολλές φορές φτάνουμε εδώ ακριβώς την ώρα που ο ήλιος δύει, για την πρώτη σε μια σειρά πολλών βουτιών –η τελευταία εκ των οποίων μπορεί και να έχει για φόντο την ανατολή.

Ο Άγιος Κοσμάς

At the Beach

Είναι, βέβαια, κι εκείνες οι φορές που δεν έχεις χρόνο/ χρήμα/ όρεξη να οδηγήσεις μια ώρα για να φτάσεις παραλία –είσαι πρόθυμος να συμβιβαστείς με ένα λιγότερο μαγευτικό τοπίο, αν είναι να φτάσεις ως εκεί σε 5-6 στάσεις του τραμ, γρήγορα και οικονομικά. Για τις περιπτώσεις αυτές, η β’ πλαζ του Αγίου Κοσμά (στην ομώνυμη στάση του τραμ) έχει συμπαθητική αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, δωρεάν είσοδο, ένα ωραιότατο beach bar, το Kokomo που κάνει και ωραία beach party, και άπλετη θέα στο ηλιοβασίλεμα της αθηναϊκής ριβιέρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v