Η βόλτα του Σαββάτου έχει ελεύθερη κατάδυση και χορό

Αυτό το Σάββατο βουτάμε στο γαλάζιο, πιάνουμε τραπεζάκι σε αγαπημένα ταβερνεία, μαθαίνουμε αυτόνομη κατάδυση και χορεύουμε σε ταράτσα με φόντο την Αθήνα.
Η βόλτα του Σαββάτου έχει ελεύθερη κατάδυση και χορό
Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του Αυγούστου – σνιφ! – εμείς που μείναμε μόνοι στην πόλη έχουμε ακόμα αφορμές να ζήσουμε στιγμές καλοκαιριού. Έτσι αυτό το Σάββατο προγραμματίζουμε την πιο γεμάτη βόλτα μας.

Μια βόλτα με βουτιές, ελεύθερη κατάδυση, μεζέδες δίπλα στο κύμα, δωρεάν θερινό και μπόλικο χορό μέχρι πρωίας.

Πρωινή βουτιά στα Λεγραινά

Καφεδάκι ανά χείρας και εξόρμηση σε μια από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της Αττικής (θα τη βρείτε λίγο μετά το 60ό χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, στα όρια του Δήμου Λαυρίου) τυγχάνει και μια από τις καλύτερες. Ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμος, θαμνάκια και μικρές αμμοθίνες στο πίσω μέρος της, διαυγή γαλανά νερά και έκταση που εγγυάται πως, όπου και αν επιλέξουμε, δεν θα είμαστε ποτέ στριμωγμένοι.

Ανακαλύπτοντας την αυτόνομη κατάδυση

Εμπειρία από εκείνες που πρέπει να ζήσουμε έστω και μια φορά, η αυτόνομη κατάδυση προσφέρει ίσως την πιο έντονη γνωριμία με το υδάτινο στοιχείο. Στο Λαύριο, το scuba-dive.gr σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο planetblue, αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στα μυστικά της και μας καλούν να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάθημα σε αίθουσα για να κατανοήσουμε τους βασικούς κανόνες της κατάδυσης και εν συνεχεία… πρακτική στον βυθό του Λαυρίου, σε κοντινή παραλία. Το κόστος διαμορφώνεται στα 50€, συμπεριλαμβανομένης φωτογράφισης για να θυμόμαστε για πάντα την πρώτη φορά που ανακαλύψαμε την ομορφιά του βυθού. Περισσότερα εδώ.

Το Στέκι του Μηνά ξέρει από καλό φαγητό

Οι βουτιές μας ανοίγουν την όρεξη και το Στέκι του Μηνά έχει όλα τα φόντα για να μας ταΐσει με την εξαιρετική και προσεγμένη του κουζίνα. Πιάνουμε τραπεζάκι έξω στην περατζάδα της ψαραγοράς του Λαυρίου και παραγγέλνουμε πεντανόστιμη χωριάτικη «Βεζούβιος» η οποία… εκρήγνυται μέσα από ένα φρέσκο χωριάτικο καρβέλι, μελιτζάνα με σκορδάκι, ψητά μύδια στα κάρβουνα για τους φαν του είδους, σαλάτα με πλιγούρι και γαρνίρισμα από ρόδι, εξαιρετική ψητή σαρδέλα, ζουμερό γεμιστό μπιφτέκι και ωραιότατο σοφρίτο. Με κρασί και κερασμένο γλυκό, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€, αναλόγως με το αν θα κινηθείτε σε στεριανά ή θαλάσσια πιάτα.

Χορός στην ταράτσα μέχρι το ξημέρωμα

To δημοφιλές underground club Maze την έκανε… ταράτσα φέτος το καλοκαίρι σε έναν ατμοσφαιρικό open air χώρο στον Βοτανικό κι εμείς αρπάζουμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε τις «μεγάλες» ώρες (ήτοι μετά τη 1.00 το βράδυ) για να χορέψουμε μέχρι πρωίας. Αυτό το Σάββατο τα decks της ταράτσας αναλαμβάνουν οι Trix, Liem και Summi για ένα techno/tech house/minimal set που θα μας ξεσηκώσει. Η είσοδος κοστίζει 7€ με ποτό. Περισσότερα εδώ.

Ν. Γ.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v