ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Από πού θα δω τα αστέρια κοντά στην Αθήνα;

Φωτορρύπανση, δε λέμε. Όμως σε καθαρό ουρανό, κάτι θα πετύχετε. Τα σημεία με την καλύτερη θέα στα άστρα, κοντά στην Αθήνα.

Από πού θα δω τα αστέρια κοντά στην Αθήνα;

Ναι, η Αθήνα δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «ιδανική» για να δει κανείς τα άστρα από τους δρόμους της, όμως λίγο τα λοφάκια της, λίγο το Αστεροσκοπείο, λίγο ορισμένα σημεία με λιγότερη φωτορρύπανση στα πέριξ της, κάτι μπορεί να γίνει.

Από παραλίες μέχρι λόφους και αστεροσκοπεία, ιδού τα καλύτερα σημεία για αστροπαρατήρηση και ρομαντζάδα στην Αθήνα.

Αναμένουμε τα δικά σας.

Από το λόφο του Φιλοπάππου

Φωτό: Frapress.gr
Σταθερή αξία. Ο χαμηλός φωτισμός στα μονοπάτια του εξασφαλίζει σούπερ θέα στον ουρανό. Δεν αποτελεί άλλωστε τυχαία τη βάση του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μπόνους η φωτισμένη Ακρόπολη και το Ηρώδειο.

Από το Αστεροσκοπείο στη Πεντέλη

Μας ξεναγεί εδώ και χρόνια στη μαγεία των άστρων, μέσα από το τηλεσκόπιό του. Ανοίγει συγκεκριμένες μέρες και ώρες για τους επισκέπτες – οι επόμενες ξεναγήσεις είναι στις 16, 21 Ιουλίου και 6,11 και 13 Αυγούστου. 

Από τον Λυκαβηττό

Εκεί ψηλά στον λόφο που ατενίζει την Αθήνα, το καλύτερο μέρος για να δείτε τα αστέρια χωρίς να σας το χαλάσει η φωτορύπανση της πόλης είναι η πίσω του πλευρά, εκεί που ξεκινούν τα χωμάτινα μονοπάτια και τα σκαλάκια που ανηφορίζουν προς τον Άη Γιώργη.

Από τις (μακρινές) παραλίες

Έξτρα πόντοι ρομαντζάδας, έξτρα νυχτερινό μπανάκι. Μια χαρά. Προτιμήστε τις αττικές παραλίες που απέχουν κάμποσο από το κέντρο, όπως παραδείγματος χάρη ο Χάρακας και τα Λεγραινά. Εξίσου καλή επιλογή, το τέρμα της παραλίας του Σχοινιά, δίπλα από τα Δικηγορικά.

Από το Σούνιο
Img_5034
Όπως αναφέρεται σε αυτήν εδώ τη σελίδα,  αμέσως μετά το Grecotel Σουνίου, υπάρχει στο δρόμο ένας πυροσβεστικός κρούνος. Από εκεί ξεκινά χωματόδρομος που βγάζει σε ένα από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε τα αστέρια (και τον Γαλαξία) στα νότια, σε υψόμετρο 96 μέτρων. Δείτε τον χάρτη εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ζωή είναι μια τολμηρή περιπέτεια ή δεν είναι τίποτε άλλο."

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: Η βασίλισσα Μαρία Α' της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α'.
    1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
    1973 - Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
    2011 - Η κυβέρνηση Μόντι (κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία) ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY