Τα «μυστικά» events του καλοκαιριού

Μικροί φυσιοδίφες, μαθήματα για μεγάλους, σινεφίλ αφιερώματα και πολλά ακόμα «μυστικά» που συμβαίνουν το καλοκαίρι στην πόλη.
Τα «μυστικά» events του καλοκαιριού
Η Αθήνα για ακόμα ένα καλοκαίρι δε θα αφήσει ασυγκίνητους όσους αντέξουν τη ζέστη και παραμείνουν στο κλεινόν άστυ. Ένα σωρό ωραία πράγματα – από συναυλίες μέχρι performances και μαθήματα χορού – συμβαίνουν κατά τόπους και μας δίνουν αφορμές για γνώση και διασκέδαση.

Κρατάτε μυστικό;

Καλοκαιρινό παιχνίδι στις βιβλιοθήκες

Το ξέρατε ότι: Η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά «καλοκαιρινή εκστρατεία» στις βιβλιοθήκες της χώρας; Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, περισσότερες από 150 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα φιλοξενούν 3.000 δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών, με ελεύθερη είσοδο. Τα «σημεία» της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας πραγματοποιούνται στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, 2108810884 ) και στην Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, 2106929736 ). Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ο Εθνικός Κήπος ανήκει (και) στα παιδιά

Το ξέρατε ότι: Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται όλον τον Ιούνιο σε έναν μοναδικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά; Μέχρι και τις 30 Ιουνίου, τα παιδιά γίνονται μικροί φυσιοδίφες και ανακαλύπτουν τα φυτά του Κήπου, περιηγούνται στα μονοπάτια του και δημιουργούν ένα σπάνιο άλμπουμ αναμνήσεων, επικοινωνούν με προϊστορικές λέξεις, εντοπίζουν τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά  του, παίζουν με το μαρμάρινο ρολόι και ανακαλύπτουν τον χρόνο. Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.opandakipos.gr

Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

Το ξέρατε ότι: Για ακόμα μια χρονιά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και ελεύθερη είσοδο; To φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 24 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλιου, και μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

«Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» σε Ριβιέρα και Λαΐς

Το ξέρατε ότι: Μια εβδομάδα classic προβολών που ξεκίνησε κάποτε ως αστείο επαναλαμβάνεται και φέτος σε δύο ιστορικούς κινηματογράφους της πόλης; Το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» του Ηλία Φραγκούλη, μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές των θερινών και με βάση την θρυλική Ριβιέρα και το Λαΐς και ξεκινά στις 29 Ιουνίου πρόγραμμα προβολών με ταινία έναρξης την «Αποπλάνηση» της Σοφία Κόπολα.

Hoop Dance στο Ρομάντσο

Το ξέρατε ότι: Στο Ρομάντσο κάθε Τρίτη και Τετάρτη οι Athens Boogie αναλαμβάνουν να σας πείσουν ότι ο Έλβις Ζει και να σας μάθουν να χορεύετε rock and roll δωρεάν; Οι Athens Boogie είναι μια χορευτική ομάδα στη καρδιά της Αθήνας και έχει ως στόχο την προώθηση του χορού και της μουσικής Rock n’Roll και Swing, διαδίδοντας τις φιγούρες και την κουλτούρα της εποχής από το '20 έως το ’50. Για δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο επικοινωνίας στο email: [email protected]. Περισσότερα εδώ.

Εντυπωσιακές performances στο ΚΠΙΣΝ

Το ξέρατε ότι: Στο πλαίσιο του φετινού Summer Nostos Festival θα παρουσιαστούν εντυπωσιακές performances που δεν πρέπει να χάσετε; Η ανατρεπτική «Χορωδία των Ανδρών που Ουρλιάζουν», θα εμφανιστεί σε δύο διαφορετικές performance ην Πέμπτη 22/6 στις 19.00 και την Παρασκευή 23/6 στις 11:50, η περφόρμανς - φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ μεταναστών και δικηγόρων με τίτλο «Two Teams Play with the Same Outfit», αναβιώνει το Σάββατο 24/6 στις 19.00 συνοδεία ζωντανής μουσικής και με το κοινό σε ρόλο διαιτητή, ενώ η Τania Bruguera, μία από τις πιο σημαντικές ακτιβίστριες, φέρνει στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Κυριακή 25/6, στις 19.00 ) την πολυσυζητημένη και λογοκριμένη συμμετοχική της περφόρμανς – ύμνος για την ελευθερία του λόγου «Tatlin’s Whisper #6 (Havana version )».

«Μέρες Μουσικής» στον Δήμο Ζωγράφου

Το ξέρατε ότι: Η Βόλα Ζωγράφου, το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο και το Πάρκο Γουδή θα γεμίσουν (δωρεάν) μουσική από αγαπημένους καλλιτέχνες; Από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Μαρία Φαραντούρη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μανώλη Μητσιά και τον Μάριο Φραγκούλη, μεταξύ άλλων. Περισσότερα εδώ.

Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v