Η βόλτα του Σαββάτου: Ποτό με θέα και χορός στο κύμα

Αυτό το Σάββατο δροσιζόμαστε με βουτιές στο Σέσι, ποτάκια κάτω από τα αστέρια και beach party με άρωμα… Faithless.
Η βόλτα του Σαββάτου: Ποτό με θέα και χορός στο κύμα
Ένα πλήρες καλοκαιρινό… μενού ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε αυτό το Σάββατο με βουτιές, ταβέρνα, ποτάκια στην ταράτσα και χορό πλάι στο κύμα. Μπορεί να μην φύγαμε ακόμα για διακοπές, όμως ποιος είπε πως η ζωή στην Αθήνα δεν προσφέρεται για καλοκαιρινές απολαύσεις;

Στάση 1η: Στο Σέσι για μπάνιο και ψαράκι

Η βόρεια παραλία του Γραμματικού προσφέρεται για σαββατιάτικες βουτιές με τα καθαρά νερά της, το ψιλό της βοτσαλάκι και την δροσερή σκιά που προσφέρουν απλόχερα τα αρμυρίκια που σταματούν μερικά μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα. Ερχόμαστε από νωρίς για να προλάβουμε τις ομπρέλες που παρέχονται – δωρεάν – εδώ και αράζουμε χαλαροί με καφεδάκι από τα μαγαζάκια που βρίσκονται μια ανάσα από την παραλία.

Αφού χορτάσουμε βουτιές, μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας και πιάνουμε τραπεζάκι στην προβλήτα της ομώνυμης ψαροταβέρνας Σέσι του Κώστα Κόλλια, για γαριδάκι συμιακό, γαρίδες σαγανάκι, ψητή σαρδέλα, τηγανιτό καλαμαράκι, νοστιμότατη σπιτική χορτόπιτα, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και ωραιότατο δικό τους κρασί. Το φρέσκο ψάρι παίζει σταθερά, ανάλογα την ψαριά. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€/άτομο για ένα ωραιότατο γεύμα με ψαρομεζέδες.

Στάση 2η: Για καφεδάκι στο Θησείο

Μετά τη μεσημεριανή σιέστα, κατηφορίζουμε προς κέντρο για να βολτάρουμε στο Θησείο, να χαζέψουμε τους πάγκους των πλανόδιων, να βγάλουμε τις απαραίτητες selfie με την Ακρόπολη στο background και να πιάσουμε τραπεζάκι για δροσερό καφέ στην αυλή του Underdog. Όλο και κάποιο χαρμάνι θα έχουν τρίψει οι μπαρίστα του, ενώ για τις λιγούρες πάντα θα παίζουν υπέροχες pancakes με σοκολάτα και πάσης φύσεως φρέσκα γλυκά. Σημειώστε πώς τα εκλεκτά χαρμάνια που απολαμβάνουμε εδώ, μπορούμε να τα πάρουμε σε σακουλάκια και για το σπίτι.

Στάση 3η: Κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη

Για ακόμα μια σεζόν πιάνουμε θέση στις σεζλόνγκ στην ταράτσα του Bios στην Πειραιώς, η οποία άλλαξε, ανανεώθηκε και μας περιμένει από νωρίς το βραδάκι για χαλαρή μπύρα, κοκτέιλ και ποτό με θέα Ακρόπολη. Η μουσική κινείται σε downtempo/dub μονοπάτια, σε αρκετά χαμηλά ντεσιμπέλ για να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι, ενώ τα ποτά ξεκινούν από 7€, οι μπύρες από 5€ και τα κοκτέιλ από 8€. Σημειώστε ότι και φέτος «παίζει» το παποτό – ο συνδυασμός παγωτού και ποτού που λάνσαρε το Bios δίνοντας μπόλικη δροσιά στις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού μας.

Στάση 4η: Faithless Dj Set στο Bolivar

Οι βροχές των περασμένων ημερών οδήγησαν στην αναβολή του, όμως αυτό το Σάββατο προβλέπεται… ξάστερο και η διεθνούς φήμης dj και μουσικός παραγωγός Sister Bliss που βρίσκεται πίσω από το εμβληματικό group της electronica Faithless θα αναλάβει τα decks του Bolivar Beach Bar για ένα μοναδικό dj set. Τη βραδιά θα «ζεστάνουν» οι Spyros Pagiatakis και Dimitris Papaspyropoulos / Last Chance, ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Η είσοδος είναι 10€ με ποτό ή μπύρα, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7,5€. Περισσότερα εδώ.

 Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v