Σαββατιάτικες ανακαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο, περνάμε όλη τη μέρα στο κέντρο της Αθήνας για δωρεάν δράση, ξεναγήσεις, πάρτι και ενδιαφέρουσες προβολές.
Σαββατιάτικες ανακαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας
Στο Σύνταγμα, το ποδήλατο έχει την τιμητική του. Στον Εθνικό Κήπο, στρωματάκια pilates απλώνονται για δωρεάν μαθήματα. Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μια ομάδα ετοιμάζει την καλύτερη ξενάγηση στη σκιά της Ακρόπολης. Στην Τεχνόπολη, τα ντοκιμαντέρ μας ανοίγουν τα μάτια και στο Μοναστηράκι, ο χορός κρατάει ως το πρωί. Όλα αυτά, σε μία και μόνο μέρα: Το πιο… γεμάτο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.

Στάση 1η: Athens Bike Weekend
Από τις 10 το πρωί ως αργά το απόγευμα, στο Σύνταγμα στήνεται μία μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο. Οι φίλοι του πεταλιού, αλλά και όσοι σκέφτονται να γίνουν (και δεν υπάρχει ιδανικότερη εποχή από αυτή που διανύουμε) μπορούν να περάσουν ώρες ανάμεσα σε εκθέτες, πάγκους με αξεσουάρ, δράσεις, γωνιές που γίνονται αφετηρίες για ποδηλατάδες, μαθήματα για μικρούς και μεγάλους και παράλληλα events για όλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στάση 2η: Δωρεάν Pilates στον Εθνικό Κήπο
Το Justpilates, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Pilates (6/5), μας προσκαλεί να περάσουμε ένα μεσημέρι στον Εθνικό Κήπο, όπου θα στηθούν δύο τμήματα (αρχαρίων και προχωρημένων, από τις 11 το πρωί ως τις 1.15 το μεσημέρι) μέσα στη φύση, και θα πραγματοποιηθούν δωρεάν sessions με όλες τις ασκήσεις mat. Για να πάρετε μέρος, αρκεί μόνο να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε στο παραπάνω link και να φέρετε το δικό σας στρωματάκι.



Στάση 3η: Ανεφοδιασμός στην Πλάκα
Η πιο φρέσκια άφιξη στο κέντρο λέγεται Warehouse CO2 (Υπερείδου 1, τηλ: 2103247048), είναι το αδερφάκι του εξαρχειώτικου Warehouse που άνοιξε προσφάτως στις παρυφές της Πλάκας και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους αφρώδεις οίνους. Στο στιλάτο wine bar, πιάνουμε τραπεζάκι ή πάγκο κάτω από το δέντρο του πεζοδρομίου και μαζί με το κρασί απολαμβάνουμε ωραία πιάτα, ό,τι πρέπει για χαλαρό μεσημεριανό: Σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, λάδι λευκής τρούφας, πέστο, μορταδέλα, πιπεριά και τυρί Νάξου, ολόφρεσκες σαλάτες με εκλεκτά τυριά και ιδιαίτερες βινεγκρέτ, μικρά πιάτα με μεζέδες ή ζεστά κυρίως με εκλεκτά κρεατικά είναι μερικές από τις επιλογές για τσιμπολόγημα. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Στάση 4η: Απογευματινή ξενάγηση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Η Action Plus μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον ομορφότερο δρόμο της Αθήνας, την υπέροχη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με μια ξενάγηση που ξεκινά στις 18.30 και μας υπόσχεται ένα γεμάτο δίωρο. Η βόλτα περνά από τη σκιά της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο, από το μνημείο Μακρυγιάννη, το κτίριο Βάιλερ, το Ηρώδειο, και συνεχίζει στην Αποστόλου παύλου, στον κήπο του Λαού, τη Φυλακή του Σωκράτη, την Αγία Μαρίνα και την πλατεία του Θησείου για να φτάσει στην Ερμού και τον Κεραμεικό. Το κόστος της ξενάγησης είναι 10€ το άτομο (και δωρεάν για τα παιδιά). Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής στο παραπάνω link.



Στάση 6η: «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη παρουσιάζουν το αφιέρωμα στο ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά» από 4 ως 7 Μαΐου. Το Σάββατο, υπάρχουν ένα σωρό ενδιαφέρουσες προβολές από τις 17.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο μόλις 5€. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις ταινίες «Ελλάδα-Οι ναυαγοί της Ιστορίας» του Ροβήρου Μανθούλη για την ταυτότητα του Έλληνα, τα «Μέγαρα» των Μανιάτη-Τσεμπερόπουλου για τον ξεσηκωμό των κατοίκων εναντίον της Χούντας, το «Άνωθεν εντολές» ούγγρων δημιουργών για την κατάσταση στα σύνορα της χώρας τους και το Excision της Β. Βελλοπούλου για την κλειτοριδεκτομή των κοριτσιών σε κοινωνίες της Αφρικής. Σημειώστε ότι το μεσημέρι, από τις 13.00, πραγματοποιείται δωρεάν masterclass με ούγγρους δημιουργούς που θα μιλήσουν για το δημιουργικό δίλημμα «τείχη ή γέφυρες». Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του αφιερώματος στο παραπάνω link.

Στάση 7η: En Lefko Sleepless Nights
Η σκηνή του SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι) αυτό το Σάββατο καταλαμβάνεται από παραγωγούς του En Lefko και όχι μόνο – διεθνείς DJs έρχονται για να «παντρέψουν» τις μουσικές τους με live εμφανίσεις. Μερικά από τα ονόματα που θα μας κάνουν να χορέψουμε στις Άυπνες Βραδιές είναι οι TSM, Ντέιβιντ, Νίκος Δρογώσης, Εύα Μπουντούρη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 και η είσοδος στοιχίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v